سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 139
بازدید دیروز : 26
کل بازدید : 137461
کل یادداشتها ها : 545
خبر مایه


طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز

گروه بین الملل-رجانیوز: باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا روز یکشنبه به میان خبرنگاران آمد و در مورد توافق هسته‌ای با ایران صحبت کرد.

به گزارش رجانیوز به نقل از فارس اوباما گفت: «امروز روز خوبی است. چراکه بار دیگر دیدیم که دیپلماسی قدرتمند آمریکایی چه چیزهایی را ممکن می‌کند.»

وی افزود: «همانطور که در نطق سالیانه هم گفتم، تأمین امنیت ایالات متحده، نیازمند رویکردی هوشمندانه، صبورانه و منظم در قبال جهان است و این شامل دیپلماسی با جمهوری اسلامی ایران است.»

وی گفت: «اختلافات ما موجب شده بود تا ما برای چند دهه تقریبا با هم صحبتی نداشته باشیم، که این منافع ایالات متحده را پیش نبرد.»

اوباما افزود: «در طول سال‌ها ایران به داشتن توان ساخت یک تسلیحات هسته‌ای نزدیک و نزدیک‌تر شد... ایالات متحده هرگز از پیگیری دیپلماسی در برابر رقبایش هراسان نبوده است.»

رئیس‌جمهور آمریکا ادامه داد: «اکنون ما تمام مسیرهایی که ایران می‌تواند از طریق آن‌ها به بمب برسد را مسدود کرده‌ایم.»

اوباما افزود: «ما توانستیم بدون توسل به جنگ در خاورمیانه، از طریق دیپلماسی به پیشرفتی تاریخی دست یابیم.»

وی با اشاره به محدودیت‌های اعمال‌شده بر برنامه هسته‌ای ایران، گفت برنامه جامع اقدام مشترک «دسترسی و نظارتی بی‌سابقه» ایجاد کرده است. 

اوباما ادامه داد: «بر اساس توافق هسته‌ای سال گذشته ایران دستش به سلاح هسته‌ای نخواهد رسید.»

وی افزود: «همانطور که گفتم که توافق هسته‌ای درباره حل همه موضوعات و مسائل فی مابین ما نبوده است.»

او با این حال گفت توافق هسته‌ای مزایای جانبی‌ای هم داشته است از جمله این که بعد از بازداشت نظامیان آمریکایی در خلیج فارس «در حالی که برخی گفتند که این یک حادثه گروگان‌گیری تازه است، اما دیدیم که ما مستقیما با دولت ایران وارد گفت‌وگو شدیم و آن‌ها در کمتر از 24 ساعت آزاد شدند.»

رئیس جمهور آمریکا در ادامه به آزادی زندانیان آمریکایی در ایران هم اشاره کرد و گفت ماه‌ها بوده است که آزادی آن‌ها را پیگیری کرده است. وی گفت در گفت‌وگوی تلفنی‌ای که با حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران داشته هم این مسئله را یادآور شده است. 

وی به اعمال تحریم‌های موشکی علیه ایران اشاره کرد و گفت واشنگتن برای تأمین امنیت خود و متحدانش به این اقدامات ادامه می‌دهد. 

در حال تکمیل...




  

صحنه‌آرایی خاص برای انتخابات ایران


فرا رسیدن روز اجرای برجام پس از 6 ماه را می‌توان از دو چشم‌انداز هیجانی و عقلانی مورد قضاوت قرار داد. طبیعتا مسائل مهمی که بر سرنوشت یک کشور اثر می‌گذارد تولید هیجان مثبت یا منفی می‌کند اما قبل و بعد از هر هیجانی باید سنجید که این واکنش چه قدر واقعی و چه قدر مجازی و خیالی است. اگر زمانی درباره درستی این گزاره که «حتی مشکل آب خوردن مردم و آلودگی هوا به تحریم‌ها و برجام مربوط است» تردید وجود داشت، اکنون بخشی از این تردید مرتفع شده است. تعجب نکنید. همین که ضمن دعوت به جشن، مدارس هم تعطیل می‌شوند تا مشکل آلودگی هوا حل شود، نشان می‌دهد میان برجام و تحریم و آلودگی‌ها ربطی - ولو بسیار بعید- برقرار بوده است وگرنه دلیلی نداشت در حالی که در شرایط آلودگی شدیدتر هوا با تعطیلی مدارس مخالفت شد، در شرایط آب و هوایی بالنسبه بهتر، مدارس 2 روز تعطیل شوند.
روزنامه‌هایی که دیروز تیترهایی به بزرگی «شاه‌رفت» و «امام آمد» زدند و نوشتند «تحریم رفت - صبح بدون تحریم- خلاص شدیم-  تحریم خاک شد - فروپاشی تحریم و...»، هر چند 28 ماه است که هر چندوقت یک‌بار جشن می‌گیرند و مردم را به جشن آشتی با آمریکا فرا می‌خوانند اما پیش و بیش از همه از سرانجام این مسیر هراسانند. یکی از همین روزنامه‌ها دو روز پیش تصریح کرده بود «تزریق شادی پسابرجام به مثابه چاقوی دو لبه است و نارضایتی حاصل از بی‌ثمر بودن شادی ممکن است گریبان خود دولت را بگیرد». یکی دیگر از همین روزنامه‌ها (هفت صبح) 27 مرداد درباره جشن و هیجان‌های پس از توافق وین هشدار داد «واقعیت این است که 34 روز پس از توافق، جز اخبار نویدبخش برای آینده هیچ اتفاق مهمی در اقتصاد رخ نداده است. اخبار مربوط به ورود و خروج هیئت‌های بازرگانی کم‌کم فروکش  می‌کند و همه دیگر می‌دانند نباید منتظر اتفاق خاصی باشند... بخشی از طبقه متوسط هنوز با خبرهای خروج از انزوای بین‌المللی و شایعات پروازهای مستقیم به دنیای غرب و خریدن هواپیماهای مسافربری و کنسرت گروه‌های خارجی در ایران در حال معاشقه هستند اما درست همزمان با این دلدادگی‌ها، بخش‌های فرودست با بدبینی به اتفاقات نگاه می‌کنند. اگر بهبود اقتصادی در آینده نه چندان دور حاصل نشود، آخرین بارقه‌های اعتماد این طبقه به دولت و ثمره‌های توافق از بین خواهد رفت. اگر دولت موجی از ثمرات ملموس توافق هسته‌ای برای این گروه پرشمار از مردم را تدارک نبیند ممکن است با یک موج سهمگین از افکارعمومی مواجه شود که حتی انتخابات مجلس در اسفند را تهدید کند».
یک غصه بزرگ همین است که برخی طیف‌های سیاسی متاسفانه سرنوشت مسائل مهم را به انتخابات گره زده و بخش عمده مسئولیت‌های دولتی را از منظر انتخابات می‌بینند. نظیر همان سخنان ناپسندی که یک دیپلمات ارشد ما در شورای روابط خارجی آمریکا عنوان کرد مبنی بر اینکه اگر توافق به سرانجام نرسد، مردم در انتخابات آتی مجلس ایران فرصت انتخاب نخواهند داشت یا آن مقام ظاهراً محیط‌زیستی که به بی‌بی‌سی گفت توافق  اهرمی را در انتخابات و در مقابل سایر گروه‌ها در اختیار اصلاح‌طلبان قرار می‌دهد! وقتی اولویت‌بندی این‌گونه شد، توافق به هر قیمت اصل می‌شود و سپس اجرای توافق به هر قیمت ولو با وجود نقض عهد‌های طرف توافق در دستور کار قرار می‌گیرد و به همین دلیل قدرت تأمین کف حقوق ملی محدود می‌شود. به همین دلیل وقتی 150 مورد تحریم جدید ظرف 28 ماه و حدفاصل توافق موقت ژنو تا توافق وین و سپس تا روز اجرای برجام - در بحبوحه انجام تعهدات ایران - علیه کشور ما تصویب یا اجرا می‌‌شود، مجبور می‌شوند ماجرا را به خدشه در روح توافق تقلیل دهند و خطوط قرمز حداقلی ترسیم شده در سطح نظام را دور بزنند؛ یا گوشمان را بگیرند و نشنویم که طرف اصلی توافق به صراحت می‌گوید بلافاصله پس از انجام تعهدات از سوی ایران، تحریم‌های جدید را با بهانه گوناگون به اجرا می‌گذاریم. آنها دوست دارند روی ابرها راه بروند و جانب خیال‌های خوش را از دست ندهند و حقیقت‌ها را نبینند و نشنوند که غیر از محافل آمریکایی، حتی محافل اروپایی هم می‌‌گویند چیدمان برجام به گونه‌ای است که ریسک سرمایه‌گذاری در ایران را همچنان بالا نگه می‌دارد و رئیس‌جمهور آمریکا تنها می‌تواند تحریم‌های هسته‌ای مدنظر را متوقف کند آن هم فقط برای 120 روز و هیچ سرمایه‌گذاری برای مهلت 4ماهه سرمایه‌گذاری نمی‌کند؛ یا این مصوبه مورد حمایت دولت آمریکا که هزینه سفر اتباع 38 کشور به ایران مساوی است با محرومیت از امتیازات ویزایی سفر به آمریکا. یا اینکه تعلیق و توقف یا لغو 13 درصد تحریم‌ها و ابقای 87 درصد آنها و یا احیای همان 13 درصد تحریم‌ها با بهانه‌های جدید، هیچ فرصت پایدار اقتصادی ایجاد نمی‌کند. با همه اینها کسانی دوست دارند این تلقی را به مردم تلقین کنند که می‌توان بدون استراتژی اقتصادی - به تعبیر رهبر معظم انقلاب اقتصاد مقاومتی- و صرفا با امید بستن به نظر عنایت غرب رونق اقتصادی ایجاد کرد و کام مردم را پس از 28 ماه حلواحلوا گفتن شیرین کرد؛ اگر کسی توانست دنبال سایه بدود و به سر آن سایه برسد، در آن صورت می‌توان دنبال حسن ظن به آمریکا و غرب هم دوید و عاقبت به خیر شد.
واقعیت این است که رویه تنش‌زدایی یکطرفه با آمریکا و غرب در همین 2 سال و نیم اخیر به سودای سود و افزایش درآمد قیمت نفت را به سقوط انفجاری کشاند و درآمد نفتی ما را حداقل به نصف رساند. اعلام روز اجرای توافق به ویژه اگر با اعلام افزایش فروش نفت ایران کامل شود بنابر پیش‌بینی‌ها حتی قیمت نفت را به زیر 20 دلار نیز خواهد رساند. پس یکی از دستاوردهای نقد برجام، سقوط شدید درآمدهای نفتی ماست! از آن سو آمریکا مصمم است به اعتبار چیدمان آشفته و نامتوازن برجام ریسک سرمایه‌گذاری خارجی در ایران را شدیدا بالا ببرد. خروجی این روند ظرف دو، سه یا 6 ماه آینده چه می‌تواند باشد؟ افزایش درآمدها؟ رونق اقتصادی؟ ایجاد فرصت‌های شغلی بیشتر؟ یا حداکثر گشودن بازار مصرف داخلی به سوی اجناس مصرفی و حتی تجملی خارجی و فشار بیشتر بر تولید و سرمایه‌گذار داخلی؟ آیا جز هدف‌گیری انتخابات مجلس، راهبرد دیگری هم در میان است؟! و آیا وضعیت بغرنج موجود را جز برخی مشاوران مغرض برای دولت به ارمغان آورده‌اند؟ به راستی اکنون کسی پاسخ می‌دهد که آیا واقعا قرار است هر روز 170 میلیون دلار (ماهانه 5 میلیارد و سالانه 60 میلیارد دلار) به کشور بیاید؛ رقمی که ادعا می‌شد زیان هر روز تأخیر در اجرای برجام است؟! ده‌ها سوال مهم از این دست چیزی نیست که با پمپاژ هیجان و جشن و پایکوبی و فراخوان طیف الکی خوش بتوان برای آن پاسخ جور کرد. اثر جشن و هیجان چند ساعت یا حداکثر چند روز است و پس از آن، از شهروند عادی تا کاسب و بازاری و صنعتگر و سهامدار و تولیدکننده می‌پرسند آن وعده‌های رونق و گشایش به کجا ختم شد؟
اما فراتر از برخی شتابزدگی‌ها و اشتباهات در دولت، به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها هم‌‌آهنگ با جریان غربگرا در ایران به پروژه مهم‌تری می‌اندیشند و همین، ماجرای برجام را قدری پیچیده کرده است. 13 مرداد 1394 ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا فاش کرد «توافق (برجام) بخشی از رویکرد امنیتی بزرگ‌تر آمریکا برای خاورمیانه است». ایران در کانون این پروژه قرار دارد و باید اقتدار آن از درون به چالش کشیده شود. قدرت ایران در اسلامی و انقلابی و الهام‌بخش بودن آن است. متقابلا اگر بشود تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی در سطح حاکمیت یا تلقی افکار عمومی را سکولاریزه کرد و میان «سیاست» و «انتخابات» ایران با اسلام ناب و  روحیات انقلابی جدایی انداخت، مقدمات توقع آمریکا برای بی‌ثبات یا ضعیف کردن ایران فراهم شده است. رایج است که سکولاریسم را به «عرفی‌سازی» ترجمه می‌کنند. به نظر می‌رسد با عنایت به لورفتگی و بدنامی عنوان عرفی‌سازی که نماد ستیزه‌جویی با دین یا مرزگذاری با آن شده، غرب و غربگرایان بر سر پیگیری عنوان رقیق‌تر «متعارف شدن» و «متعارف‌سازی» سیاست و انتخابات ایران (تبدیل شدن به راحت‌الحلقوم و لقمه سهل‌الهضم) به تفاهم رسیده‌اند. ردپای این خط را در تحریف امام(ره) و اسلام ناب، سفیدسازی شبکه فتنه، تردیدافکنی در ماهیت شیطان بزرگ و شعار مرگ بر آمریکا، متهم کردن سیاست خارجی جمهوری اسلامی به ماجراجویی و... می‌توان مشاهده کرد. اوباما و کری بارها تصریح کرده‌اند رژیم تحریم‌ها و ساختار اصلی آن برقرار می‌ماند و به تعبیر سخنگوی کاخ‌سفید، تحریم‌های جدید روی میز است و باید رویکرد ایران در حوزه‌های منطقه‌ای، موشکی و تروریسم (حمایت از محور مقاومت) را با تحریم تحت فشار گذاشت. از درون این فرآیند، پروژه اصلی‌تر سر بر می‌آورد و آن روی میز گذاشتن «انقلاب اسلامی» - و شاخه‌های رشد یافته آن در منطقه - و مذاکره و معامله بر سر آن است! احتمالا با معلوم شدن بی‌سرانجامی وعده لغو تحریم‌ها، باب بحث و فضاسازی در این زمینه گشوده خواهد شد تا علت نافرجامی و زیانباری توافق برای ایران را نزد افکارعمومی به حاشیه یا انحراف بکشانند.
آمریکا اکنون با یک چالش مواجه است. از یک سو از بن‌دندان به بی‌ثبات‌سازی و امتیاز ندادن به ایران معتقد است و از طرف دیگر این نگرانی را دارد که تشدید سوءظن به توافق با آمریکا موجب آسیب استراتژیک برای جریان غربگرا در فاصله 40 روز تا انتخابات پارلمانی و خبرگان شود. بنابراین آمریکا مجبور است شیب فشار و سخت‌گیری را فعلا پایین نگه دارد و با اغماض به برخی فضاسازی‌ها و آمد و شدهای تبلیغاتی بنگرد یا حتی در این صحنه‌سازی و صحنه‌آرایی نقش ایفا کند، نظیر دستوری که اوباما به عنوان مجوز فروش هواپیمای مسافربری به ایران صادر کرد. تغذیه پفکی و آدامسی بهترین عنوانی است که می‌توان برای بسته (پکیج) فراهم شده از سوی طرفین غربی و غربگرا اطلاق کرد؛ حجیم و پرطمطراق، بدون ارزش غذایی واقعی و دهان پرکن یا دهان شیرین‌کن اما با تأثیر کوتاه مدت! تاکتیک موازی، الصاق این «شیرینی خیالین» به سرنوشت جریان تجدیدنظر طلب در بررسی صلاحیت نامزدها و انتخابات 7 اسفند است. غربگراها چه پیروز شوند نظیر انتخابات ریاست‌جمهوری 76 و مجلس 78 و چه ناکام بمانند مانند سال 88، چه درون حاکمیت ریشه‌های اقتدار ملی را سست و نابود کنند و چه علیه آن برآشوبند، در هر صورت اسباب ایجاد بی‌ثباتی و ناامن‌سازی در ایران هستند و به همین دلیل نشان شده آمریکایی‌ها به ویژه در 20 سال اخیر بوده‌اند. مفهوم عنوان میانه‌رو که در این زمینه ترویج می‌شود، ارتجاع نسبت به اصول پیشرو و مترقی انقلاب است. به تعبیر «سارتر» «روشنفکران غربزده» هرگز کوچک‌ترین حرفی برای زدن جز آنچه ما در دهانشان می‌گذاشتیم ندارند بلکه حتی حق حرف زدن را از مردم خودشان هم گرفته‌اند».
یک واقعیت تلخ و تا حدی مبهم در این میان وجود دارد و آن نسبت رئیس‌جمهور و دولت با جریان سرشکسته‌ای است که فتنه‌های 78 و 88 را تدارک کرد و از جمله در سخنرانی 23 تیر 1378 آقای روحانی به عنوان مزدور آمریکا و سرویس‌های جاسوسی غرب معرفی شد. سخنگوی حزب اعتدال و توسعه - که  دبیرکل آن سخنگوی دولت است - 19 دی در مصاحبه با خبر آن‌لاین خبر قابل تأمل و نگران‌کننده‌ای را بازگو کرده است. «برخی اصلاح‌طلب‌ها در دوران اصلاحات تندروی‌هایی کردند... اینکه اشاره کردید ما به اصلاحات نزدیک شدیم واقعیت این است که آنها به ما نزدیک شدند.اکنون آنها دارند حرف‌های ما را می‌زنند و من خبر دارم که در جلسات خصوصی به ما پیغام می‌دهند که به آقای روحانی بگویید این قدر تند نرود. آنها اکنون از ما معتدل‌تر حرکت می‌کنند. می‌گویند که دولت تجربه ما را تکرار نکند»! این پیغام خیلی هشدار‌آمیز است که تندرو‌های پیشانی سیاه و مورد مذمت آقای روحانی درگذشته، به رئیس‌جمهور پیغام بدهند این‌قدر تند نرو و تجربه ما را در دولت تکرار نکن! مصادیق این هشدار را در سیاست خارجی، سیاست داخلی، سیاست فرهنگی و اقتصادی دولت می‌توان به وفور پیدا کرد. باید نگران برخی مشورت‌های غلط و آدرس‌های انحرافی بود که می‌تواند به آسیب‌های بزرگ برای منافع ملی و امنیت ملی منجر شود و مانع از ‌نام نیک در تاریخ شود. نباید برای  مصارف کوتاه مدت سیاسی یا انتخاباتی، در هیجان‌های فاقد محتوایی که به ناامیدی و سردرگمی  و نارضایتی ختم می‌شود، دمید.
محمد ایمانی

 


  

گفت‌وگوی صریح و خواندنی هفته‌نامه «نماینده» با حجت‌الاسلام مرتضی آقاتهرانی «دبیرکل جبهه پایداری»، از ضرورت وحدت اصول‌گریان آغاز شد و در ادامه به تحلیل چرایی حجم سنگین هجمه‌ها به این جریان رسید.

گفت‌وگوی صریح و خواندنی هفته‌نامه «نماینده» با حجت‌الاسلام مرتضی آقاتهرانی «دبیرکل جبهه پایداری»، از ضرورت وحدت اصول‌گریان آغاز شد و در ادامه به تحلیل چرایی حجم سنگین هجمه‌ها به این جریان رسید.
حجت‌الاسلام آقاتهرانی در گفتگو با هفته نامه نماینده در پاسخ به این سؤال که «به عنوان دبیرکل جبهه پایداری، چه توصیه‌ای به جوانان، پیرامون وحدت و ائتلاف اصول‌گرایان دارید؟» به وظایف فعالان سیاسی و جوانان انقلابی در عرصه انتخابات به صورت توأمان اشاره کرد و گفت: «باید دو طرف را در نظر گرفت یعنی ما به عنوان اصول‌گرا وقتی دور هم می‌نشینیم باید چه اقداماتی انجام دهیم و سپس جوانان باید چه فعالیتی داشته باشند؟»
 
وی در تبیین فعالیت فعالان اصول‌گرا، گفت: «ما وقتی می‌خواهیم فهرست انتخاباتی را تهیه کنیم، باید منافع شخصی را نادیده بگیرم و به این فکر کنیم فهرستی ارائه دهیم تا جوانان بپسندند و به آن رأی دهند. اینگونه نیست که مثلاً بنده فتوا صادر کنم شما به این فهرست رأی دهید و اگر رأی ندهید، جهنم می‌روید.»
 
دبیرکل جبهه پایداری افزود: «اگر کسانی را برای حضور در فهرست انتخاب کردیم که به درد دنیا و آخرت مردم نمی‌خوردند، طبیعی است که رأی نمی‌آوردند. آن وقت خودمان به دست خودمان اجازه می‌دهیم شقاقی ایجاد شود و لیست‌های دیگر منتشر شود و بعد از آن عزا می‌گیریم، چه کنیم؟»
 
آقاتهرانی با بیان اینکه زمان تبلیغات یک هفته است، اظهارداشت: «اگر در این مدت کوتاه، فهرست‌های دیگری از طرف اصول‌گرایان ارائه شود، حتماً انتخابات را واگذار می‌کنیم، آیا در این شکی دارید؟»
 
** «پایداری» زیر وحدت نمی‌زند
 
ایستادگی «پایداری» بر وحدت اصول‌گرایان نکته مهمی بود که از سوی دبیرکل جبهه پایداری به آن پرداخته شد. او به صراحت اعلام کرد: «برخلاف آنهایی که می‌گویند پایداری زیرش می‌زند، می‌گویم «بنده بنا ندارم به هم بزنم»، اگر آقایان براساس اصول حرکت کنند، قول می‌دهم تا آخر بروم چون مؤمن پای شرطی که می‌کند می‌ایستد، ما می‌خواهیم مؤمن باشیم.»
 
وی با اشاره به نگاه و توقعی که مردم نسبت به فهرست‌های انتخاباتی دارند، خاطرنشان کرد: «باز باید به این نکته توجه کرد که وقتی لیستی بیرون آمد، اینگونه نیست هرچه من و شما گفتیم همان را عمل کنند، نباید به دست خودمان کاری کنیم تا اصول‌گرایی تکه پاره شود. ما اصول‌گرایان دور هم جمع شدیم تا مجلسی اصول‌گرا و ولایت‌مدار داشته باشیم.»
 
وی اظهار داشت: «باید مانع افراد رانت‌خوار شویم، افرادی که برای خود حق ویژه قائل می‌شوند و فقط صندلی اشغال می‌کنند.»
 
آقاتهرانی سپس در تشریح وظایف جوانان به نکاتی اشاره کرد و در تبیین نکته اول به فلسفه جلسات وحدت که از سال قبل آغاز شده بود، پرداخت و یادآور شد: «ما دور هم جمع شدیم تا بتوانیم اجتماع قشنگ و مدیریت شده‌ای از اصول‌گرایان را شکل دهیم البته گفتیم اشتباه هم می‌کنیم. هرجا اتفاق نظر داریم جلو می‌رویم و هرجا اختلاف پیدا کردیم از نظر سه فقیه(آیات موحدی کرمانی، یزدی و مصباح) استفاده می‌کنیم. هرچه اعلام کردند، قبول می‌کنیم.»
 
دبیرکل جبهه پایداری در نکته دوم به جوانان انقلابی، توصیه کرد: «جوانان همین نکته‌ای که عرض کردم را توجه داشته باشند، بالاخره ما تلاش می‌کنیم خوب باشیم. جوانان هم دنبال کنند و ببینید ما چه اقداماتی انجام می‌دهیم، نقدمان کنند، استقبال هم می‌کنیم.»
 
آقاتهرانی ادامه داد: «بدانند باید به اصول متعهد باشیم. اگر با هم درگیر شویم انتخابات را می‌بازیم. ما نمی‌خواهیم دوباره مجلس ششمی داشته باشیم. به جوان‌ها توصیه می‌کنم مراقب باشید، امروز یکپارچگی ما یک ضرورت است و البته حتماً جوانان ما این ضرورت را احساس می‌کنند.»
 
از دبیرکل جبهه پایداری سؤال کردیم «برخی افراد احساس تکلیف کردند و در انتخابات ثبت‌نام نکردند آیا در ادامه فرآیند، قبول دارید عده‌ای هم باید احساس تکلیف کنند و انصراف دهند؟» او پاسخ داد: «از دیدگاه اسلام، وقتی دو نفر نامزد شدند، باید نگاه کنند کدام‌یک از آنها صالح‌تر است. اگر نروند کنار خیانت کرده‌اند. بعضی خیال می‌کنند اگر خودشان روی صندلی ننشینند همه چیز به هم می‌خورد، به خدا به هم نمی‌خورد و هیچ اتفاقی رخ نمی‌دهد. خوب نیست آدم خود محور باشد.»
 
 **اصول‌گرایان نباید به فکر رقابت با یکدیگر باشند
 
وی بار دیگر به این نکته اشاره کرد که اگر فرد صالح پیدا شد، باید گذشت کرد. ما اصول‌گرایان نباید به فکر رقابت با هم باشیم چراکه رقابت‌ها منجر به اختلاف می‌شود.
 
وی تأکید کرد: «خدا می‌داند دل ما با همگرایی، وحدت و کنار هم قرار گرفتن خوش است. فکر می‌کنیم با وحدت آقا دلشان بیشتر شاد می‌شود که نیروهای انقلاب با هم هستند. روبه‌روی هم قرار نمی‌گیرند البته انتقاد هم داریم. بالاخره سلیقه‌ها فرق می‌کند، خب فرق کند، سر سلیقه نباید دعوا کرد.»
 
دبیرکل جبهه پایداری با بیان این مطلب که «می‌خواهیم نظام پیروز شود و به مردم خدمت کنیم»، گفت: «این روند با دعوا و رودررویی با هم حاصل نمی‌شود اگر با هم صحبت کنند نتایج خوبی حاصل می‌شود.»
 
 ** ائتلاف اصول‌گرایان می‌تواند الگویی برای آینده شود
 
آقاتهرانی از وحدت اصول‌گرایان که منجر به شکل‌گیری ائتلاف شده است، ابراز خوش‌بینی می‌کند و می‌گوید: «اگر همین مسیر جلو برود، الگویی برای آینده خواهد شد چون تا به حال ائتلاف‌ها به نتیجه مطلوبی نرسیدند و این اولین بار است که شکل گرفته است ضمن اینکه وجود سه فقیه خیلی کمک می‌کند.»  
 
وی همچنین در بخش دیگری از صحبت‌هایش درخصوص هجمه‌هایی که علیه «پایداری» صورت می‌گیرد، گفت: «در وادی سیاست، متأسفانه باب دروغ گفتن، شانتاژ بازی، کم و زیاد کردن، مردم را فریب دادن، رد گم کردن و جر زدن زیاد است. از آنجا که نزد عده‌ای، سیاست عین دیانت نیست و به عبارتی سکولار هستند. در بیان همه چیز راحت عمل می‌کنند و به خودشان اجازه می‌دهند، همه چیز بگویند.»
 
وی افزود: «البته در این میان از آنهایی که متدین و اهل نماز و روزه هستند، تعجب می‌کنم.»
 
دبیرکل جبهه پایداری با بیان اینکه حدود یک‌سال در تمام جلساتی که در راستای وحدت و ائتلاف شکل گرفت، شرکت کردیم، اظهارداشت: «مگر کسی زور کرده بود آنجا برویم. احساس کردیم نیروهای متدین می‌خواهند بر اصول پایبند باشند، پس گفتیم بنشینیم کنار هم و صحبت کنیم.»
 
 **مدعی هستم برخی از افراد اصلاً «پایداری» را نشناخته‌اند
 
وی با اشاره به تخریب‌هایی که علیه پایداری در فضای سیاسی و رسانه‌ای انجام می‌شود، تأکید کرد: «بنده مدعی هستم بسیاری از افراد اصلاً «پایداری» را نشناخته‌اند اما در عین حال به خود اجازه می‌دهند همه چیز بگویند. اصلاً فکر نمی‌کنند مردم عقل دارند و قضاوت می‌کنند.»
 
وی با بیان اینکه «کوبیدن یک گروه باب شده است» اظهارداشت: «در این چند وقت اخیر هرکس با «بعضی‌ها» مخالف شد، به نام پایداری تمام شد؛ گفتند: «او پایداری است، حالا جزء اعضای شورای مرکزی باشد یا نباشد، اصلاً پایداری باشد، یا نباشد. مخالف این آقایان هرکس که می‌خواهد باشد، او پایداری و افراطی است.»
 
دبیرکل جبهه پایدرای خطاب به افراد و تشکل‌هایی که پیرامون جبهه پایداری موضع‌گیری‌های تند اتخاذ می‌کنند، افزود: «گویی آنها نذر کرده‌اند هر طور که می‌شود، پایداری را بکوبند چرا که باید نذرشان ادا شود.»
 
** دوستان باید یاد بگیرند که تعامل کنند، زبان همدیگر را بفهمند
 
آقاتهرانی اضافه کرد: «ما که روزنامه‌ای نداریم بخواهیم سروصدا کنیم، وب‌سایت هم به آن شکل نداریم؛ بنابراین هرچه فحش بدهید ما چیزی نمی‌گوییم و از کنارش عبور می‌کنیم. حداقل هوای زبان خودتان را داشته باشید، شاید قیامتی باشد، چه جوابی دارید!»
 
حضور در سخت‌ترین شرایط و بزنگاه‌های مهم و حساس، محور دیگری بود که دبیرکل جبهه پایداری در توصیف تشکل متبوعش به آن پرداخت و با اشاره به اینکه سه فقیه در رأس «پایداری» قرار دارند، تأکید کرد: «نمی‌گوییم معصوم هستیم، اشتباه هم می‌کنیم، ولی این سه فقیه رصد می‌کنند تا ببینند حرکات ما با اصول نظام، قوانین فرادستی و بیانات حضرت آقا تطابق دارد یا نه. سیاست بچه‌گانه نداریم.»
 
وی گفت: «سؤال می‌کنیم کدام پیش‌بینی‌هایی که آقایان کرده بودند، اتفاق افتاد؟ فقط کافی است برگردید و روزنامه‌ها را ببینید.»
 
نماینده مردم تهران در همین بخش از سخنانش به مواضع چندگانه‌ای که توسط برخی از مسئولان مطرح می‌شود، اشاره کرد و یادآورد شد: «دیروز فردی در صحبت‌هایش گفته بود «آمریکا عوض شده است»، هفته بعد محکوم می‌کند. این چه سیاستمداری است که در یک ماه، سه بار موضع‌گیری متفاوت می‌کند!»
 
آقاتهرانی تصریح می‌کند: «برای چه آدم باید این نظام را در اختیار شما قرار دهد؟ به‌گونه‌ای عمل می‌کنید که خودتان هم نمی‌دانید چند روز گذشته درست گفتید، دیروز درست گفتید و یا امروز درست می‌گویید.»
 
وی در ادامه این گفت‌وگو، به همگرایی اصول‌گرایان پرداخت و گفت: «ما برای وحدت فکر کردیم و معتقدیم دوستان باید بتوانند یاد بگیرند که تعامل کنند، زبان همدیگر را بفهمند، خوش‌بینانه وارد شوند، دنبال سهم‌خواهی نباشند. متأسفانه این بیماری‌ها در مسائل سیاسی است.»
آقاتهرانی نتیجه‌گیری کرد: «ان‌شاءالله انتخابات خیلی خوبی در پیش داریم و امیدواریم براساس اصول حرکت کنیم تا بتواند جواب دهد.»


 


  
یکی از مراجع تقلید گفت: نظر شورای نگهبان در احراز صلاحیت نامزدهای انتخابات، استصوابی بوده و صلاحیت اشخاص به صورت جدی بررسی شده و اجازه حضور افراد ناکارآمد در میدان سایسی کشور داده نمی‌شود.

فارس:  آیت‌الله حسین نوری همدانی پیش از ظهر امروز در دیدار با معاون سیاسی امنیتی استاندار قم و با اعضای هیئت بازرسی بر انتخابات اظهار کرد: خدا را شاکریم در مملکتی زندگی می‌کنیم که قانون ما از قرآن و فرهنگ اهل‌بیت (ع) بهره گرفته شده است.

وی با بیان اینکه نظام ما در امتداد حکومت ائمه اطهار (ع) به‌وجود آمده است، تصریح کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران ریشه در دین، عقیده و ایمان به خداوند متعال دارد به همین دلیل انقلاب ایران، یک انقلاب دینی است و ولایت از اصول دین ما به شمار می‌رود.

این مرجع تقلید گفت: همه کسانی که در نظام فعالیت دارند از فرزندان نظام جمهوری اسلامی هستند و برای رساندن امانت به اهل آن گام بر می‌دارند.

وی با اشاره به حدیثی از نبی مکرم اسلام (ص) در ارتباط با ضرورت شناخت افراد گفت: پیامبر می‌فرماید که برای شناخت اشخاص تنها به نماز، روزه و عمل حج افراد نگاه نکنید و معیار شناخت اشخاص را راستگویی و ‌امانت‌داری قرار دهید.

آیت‌الله نوری همدانی با بیان اینکه سلاطین در گذشته رسم امانتداری را به خوبی به جا نیاوردند گفت: بی‌عرضگی سلاطین موجب شد مقدار وسیعی از اراضی کشورمان را از دست بدهیم.

وی با تاکید براینکه امانت‌داری انواع گوناگونی دارد، بیان کرد: یکی از انواع امانت‌داری شغلی است که در آن به مردم به خدمت می‌کنیم و آنگونه که اصول صحیح اقتضا می‌کند گام برداریم تا امانت رعایت شود و خیانتی صورت نگیرد.

این مرجع تقلید در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری دو انتخابات حساس در کشورمان اشاره و تصریح کرد: در هر کشوری نهادی وجود دارد تا کسانی که می‌خواهند وارد انتخابات سیاسی کشور شوند را احراز صلاحیت کند و این نهاد در کشور ما شورای نگهبان است.

آیت‌الله نوری همدانی ادامه داد:‌ شورای نگهبان، نهادی است که نظرش استصوابی بوده و با توجه به اینکه حضور در مجلس‌های خبرگان و شورای اسلامی قبول یک امانت سنگین است، شورای نگهبان به صورت خاص بررسی کرده و اجازه حضور هرکسی را به این میدان نمی‌دهد.

وی با بیان اینکه شورای نگهبان مسئول احراز صلاحیت نامزدهای انتخاباتی است عنوان کرد: شخصی که محکومیت کیفری دارد نمی‌تواند وارد میدان انتخابات شود.




  
استاندار تهران با بیان اینکه تصور می کردم شمار رد صلاحیت ها رقم متعادل تری باشد گفت: انتظار این تعداد رد صلاحیت ها را توسط هیات های نظارت بر انتخابات نداشتیم.

استاندار تهران با بیان اینکه تصور می کردم شمار رد صلاحیت ها رقم متعادل تری باشد گفت: انتظار این تعداد رد صلاحیت ها را توسط هیات های نظارت بر انتخابات نداشتیم. 
 
به گزارش ایرنا سید حسین هاشمی روزیکشنبه در چهارمین دوره آموزشی اعضای شوراهای اسلامی شهرهای تابعه استان تهران در بوستان علم و فناوری شهرستان پردیس افزود: زمانی که رهبر معظم انقلاب می فرمایند افرادی که نظام جمهوری اسلامی و حتی من را قبول ندارند در انتخابات شر کت کنند، باید افرادی با نظرات و سلایق مختلف برای انتخاب شدن وجود داشته باشد. 

وی خاطرنشان کرد: وقتی رهبر فرزانه انقلاب فضای موردنظر برای انتخابات را اینگونه تبیین می کنند ما باید شرایط حضور حداکثری مردم در انتخابات را محقق کنیم. 

هاشمی افزود: البته 20 روز زمان برای اعلام شکایت و بررسی دوباره صلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی که صلاحیت آن ها احراز نشده باقیمانده است. 



  

کلینتون افزود: ایران همچنان به دلیل پیگیری برنامه موشک های بالستیک ناقض قطعنامه های شورای امنیت است و حل این مشکل نیازمند عزم راسخ و طراحی تحریم های جدید علیه ایران است

کلینتون افزود: ایران همچنان به دلیل پیگیری برنامه موشک های بالستیک ناقض قطعنامه های شورای امنیت است و حل این مشکل نیازمند عزم راسخ و طراحی تحریم های جدید علیه ایران است

گروه سیاسی-رجانیوز: سرشناس‌ترین چهره دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مدعی شد که «برجام» به معنای پایان دغدغه‌های غرب نیست و آمریکا باید ایران را به دلیل آزمایش موشک‌های بالستیک تحت فشار قرار دهد.


به گزارش رجانیوز به نقل از مهر، چند ساعت پس از اعلام لغو تحریم های آمریکایی به عنوان بخشی از توافق هسته ای ایران، «هیلاری کلینتون» نامزد پیشتاز حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016، اعمال تحریم های جدید علیه ایران را به بهانه مخالفت با برنامه موشک های بالستیک این کشور خواستار شد.


کلینتون که پیشتر «باراک اوباما» رئیس جمهوری آمریکا را به دلیل تلاش برای حصول توافق هسته ای و آزادی چهار جاسوس ایرانی - آمریکایی محبوس در ایران مورد ستایش قرار داده بود، هشدار داد که این دستاوردها به معنای پایان همه دغدغه های مرتبط با ایران نخواهد بود.


وی مدعی شد: ایران همچنان به دلیل پیگیری برنامه موشک های بالستیک ناقض قطعنامه های شورای امنیت است و حل این مشکل نیازمند عزم راسخ و طراحی تحریم های جدید علیه ایران است.


کلینتون در ادامه ادعاهای خود زندانی شدن جاسوس های دو تابعیتی را ناعادلانه خوانده و ایران را تهدیدی مداوم برای ثبات و صلح خاورمیانه توصیف کرد.


وی که از حادثه بازداشت موقت 10 تفنگدار آمریکایی به دلیل ورود غیرقانونی به آب های ایران و انتشار تصاویر آنها دلخور بود مدعی شد: آمریکا نباید از ایران به دلیل آزاد سازی جاسوس های آمریکایی تشکر کند!


با این حال وی از آنچه که دستاوردهای آمریکا می خواند به عنوان گام های مثبت در جهت تضمین امنیت آمریکا، متحدین این کشور و تمامی جهان نام برد.
کلینتون از این بابت به اوباما تبریک گفت و با کمال خودبینی نقش خود را در آغاز این فرایند ستود.


جالب آنکه این سیاستمدار آمریکایی در حالی خشم خود را متوجه برنامه موشک های بالستیک ایران کرد که گویی از قرار هیچ مشکلی با ارسال سلاح به همسایگان خاورمیانه ای ایران ندارد که به جرایم حقوق بشری اثبات شده متهم هستند.


ناگفته نماند در طول تبلیغات انتخاباتی کلینتون، رسانه ها همواره گزارش هایی را مبنی بر حمایت گسترده بازیگران منطقه ای از وی منتشر کرده اند. قطر و عربستان سعودی میلیاردها دلار به بنیاد کلینتون کمک مالی کرده اند و البته هیلاری کلینتون هم در زمان عهده داری سمت وزارت امور خارجه خوش خدمتی خود را به آنها با تسهیل عقد قراردادهای تسلیحاتی اثبات کرده است.  
 

گفتنی است که این سخنان در حالی مطرح می‌شود که برجام طبق ادعاهای موجود وارد اولین روز اجرایی خود شده است و پس از انجام تعهدات ایران، در این مرحله آمریکا قصد آن را دارد که  توقف موقت برخی از تحریم‌ها را به اجرا درآورد.

 


  

 تا پیش از شروع مذاکرات ایران به ذخایر اورانیوم خود اضافه می‌کرد اما از جولای گذشته ایران آن را به کم‌تر از 300 کیلوگرم رسانده و هم اکنون 2 درصد از ذخایر اورانیوم خود پیش از شروع گفت‌وگوها را در اختیار دارد. ایران هم‌چنین دو سوم از سانتریفیوژها را برچیده و هم‌چنین دستگاه‌هایی توسط آژانس پلمپ شده و تحت کنترل درآمده است. هم‌چنین راکتور آب سنگین اراک که به طور بالقوه از خاصیت تولید پلوتونیوم و ساخت سالانه 2 سلاح هسته‌ای برخوردار بود، با سیمان پر شده است.

تا پیش از شروع مذاکرات ایران به ذخایر اورانیوم خود اضافه می‌کرد اما از جولای گذشته ایران آن را به کم‌تر از 300 کیلوگرم رسانده و هم اکنون 2 درصد از ذخایر اورانیوم خود پیش از شروع گفت‌وگوها را در اختیار دارد. ایران هم‌چنین دو سوم از سانتریفیوژها را برچیده و هم‌چنین دستگاه‌هایی توسط آژانس پلمپ شده و تحت کنترل درآمده است. هم‌چنین راکتور آب سنگین اراک که به طور بالقوه از خاصیت تولید پلوتونیوم و ساخت سالانه 2 سلاح هسته‌ای برخوردار بود، با سیمان پر شده است.
گروه بین الملل - رجانیوز: وزیر خارجه آمریکا بعد از قرائت بیانیه مشترک اجرای برجام توسط محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران و فدریکا موگرینی، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در جمع خبرنگاران در مقر اروپایی سازمان ملل حضور پیدا کرد و گفت: امروز یک بار دیگر برای همگان اهمیت دیپلماسی مشخص شد.
 
به گزارش رجانیوز، جان کری با بیان این که قصد دارد که بیانیه‌ای را بخواند و بعد از آن باید به سرعت به فرودگاه رود تصریح کرد: عصر امروز یک بار دیگر اهمیت دیپلماسی مشخص شد.
 
وی با اشاره به مذاکرات هسته‌ای که بین ایران و 1+5 به صورت مستمر در دو سال گذشته صورت گرفته است گفت: در راستای مذاکرات دیپلماتیکی که صورت گرفت در نهایت 4 شهروند آمریکایی که به صورت ناعادلانه در ایران زندانی شده بودند آزاد شده و می‌توانند به آغوش خانواده‌های خود برگردند. البته آقای رییس‌جمهور (اوباما) در این باره بیش‌تر صحبت خواهند کرد.
 
وزیر خارجه آمریکا با بیان این که این دو مسیر مذاکره (مذاکرات هسته‌ای و مذاکره برای آزادی زندانیان آمریکایی در ایران و آزادی تعدادی از ایرانیان زندانی در آمریکا) به هم ارتباطی نداشته است ادامه داد: البته هیچ تردیدی نیست که در پی مذاکرات هسته‌ای سرعت گفت‌وگوهای انسان‌دوستانه برای آزادی این افراد بیش‌تر شد چرا که در راستای مذاکرات هسته‌ای و توافق حاصل شده دو طرف به هم نزدیک‌تر شدند و پیشرفت‌های خوبی در این زمینه حاصل شد.
 
کری افزود: هم اکنون پیشرفت‌های زیادی حاصل شده است. امروز پس از 4 سال از ورود من به عمان به درخواست اوباما برای آغاز گفت‌وگوها با ایران و بعد از دو و نیم سال مذاکرات شدید، آژانس راستی‌آزمایی کرده است که ایران در تغییر دادن و برچیدن برنامه هسته‌ای‌اش به تعهداتش عمل کرده است و هم‌چنین نمایندگان آژانس برای انجام این پروسه فردا به تهران خواهند رفت.
 
کری تاکید کرد که ایران در این رابطه قدم‌های بزرگی برداشته است و ما نباید این نکته را فراموش کنیم چرا که بسیاری تردید داشتند ایران تعهدات خود را عملی کند و باید توجه داشت که ابعاد واقعی این موضوع در آینده معلوم خواهد شد.
 
وزیر خارجه آمریکا هم‌چنین از لغو فوری تحریم‌های هسته‌ای توسط اتحادیه اروپا و آمریکا خبر داد و برداشتن تحریم‌ها را افقی تازه برای مردم ایران دانست.
 
کری بدون توجه به ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران از ابتدا مدعی شد:‌ از امروز ما به روز اجرایی شدن برجام رسیده‌ایم. ما به لحظه‌ای رسیده‌ایم که تعهدات ایران از روی کاغذ به عمل تبدیل شده است و دوستان ما در تمام جهان امن‌تر هستند چرا که خطر ساخت یک سلاح هسته‌ای از بین رفته است. هم اکنون تمام راه‌های ایران به سوی سلاح هسته‌ای برداشته شده و راستی آزمایی شده‌اند.
 
او افزود: تا پیش از شروع مذاکرات ایران به ذخایر اورانیوم خود اضافه می‌کرد اما از جولای گذشته ایران آن را به کم‌تر از 300 کیلوگرم رسانده و هم اکنون 2 درصد از ذخایر اورانیوم خود پیش از شروع گفت‌وگوها را در اختیار دارد. ایران هم‌چنین دو سوم از سانتریفیوژها را برچیده و هم‌چنین دستگاه‌هایی توسط آژانس پلمپ شده و تحت کنترل درآمده است. هم‌چنین راکتور آب سنگین اراک که به طور بالقوه از خاصیت تولید پلوتونیوم و ساخت سالانه 2 سلاح هسته‌ای برخوردار بود، با سیمان پر شده است.
 
جان کری در ادامه قرائت بیانیه خود گفت: امروز آژانس این توانایی را دارد که تمام تدابیر لازم برای بازرسی که در مورد فعالیت‌های هسته‌ای ایران در برجام آمده است را عملیاتی کند و چرخه تولید اورانیوم از آغاز تا آخر را می‌تواند تحت نظر داشته باشد.
 
وی با بیان این که ایران در چارچوب برجام نمی‌تواند به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند و اگر بخواهد چنین کاری انجام دهد باید چرخه مربوط به این موضوع را از ابتدا تا انتها ایجاد کند و چنین چیزی در چارچوب برجام امکان پذیر نیست، ادامه داد: قدم‌هایی که ایران در راستای اجرای برجام داشته است برنامه هسته‌ای ایران را به صورت بنیادین تغییر داده است.
 
این دیپلمات آمریکایی با بیان این که هر موقع ایران تصمیم بگیرد که به این سمت برود ما به خاطر برجام بلافاصله متوجه این موضوع می‌شویم، تاکید کرد:‌ مثل گذشته راستی‌آزمایی ستون فقرات این توافق است. ما خوشحال هستیم که ایران به تعهدات خود عمل کرده و ما نیز به تعهدات خود عمل می‌کنیم.
 
کری با بیان این که راستی‌آزمایی را در هر ساعت و در هر روز ادامه خواهیم داد ادامه داد: تا این جا ایران به هر موضوعی که تعهد داشته عمل کرده است. از دو سال پیش یعنی توافق ژنو ایران انجام تعهدات خود را آغاز کرده البته ما باید به پیش برویم و شاهد عملکرد ایران در سال‌های آِینده باشیم چرا که عملکرد ایران در دو سال گذشته تضمین کننده عملکرد این کشور در آینده نیست و این موضوع به تنهایی تمام نگرانی‌هایی که جامعه جهانی به خاطر انتخاب‌ها و سیاست‌های گذشته ایران در این ارتباط داشته را برطرف نمی‌کند.
 
وزیر خارجه آمریکا با بیان اینکه ما تمام تلاش خود را می‌کنیم تا این توافق کاملا اجرایی شود در بخش پایانی سخنان خود از رییس جمهور این کشور، کاترین اشتون ، وندی شرمن، موگرینی، ظریف، صالحی، مقامات کشورهای گروه 1+5 و هم‌چنین دولت اتریش و سوییس به خاطر مهمان نوازی‌شان در برگزاری مذاکرات تشکر و قدردانی کرد.



 


  

دستور اجرایی 13599 در کوران پرونده هسته ای ایران در سال 91 (2012) و به بهانه پولشویی  وضع شده است و مطابق آن،مامی بانکهای ایران از جمله بانک مرکزی، بانک‌های ملت، تجارت، صادرات و نهادهای دولتی ایران شامل شرکت ملی نفت مشمول توقیف دارایی در آمریکا هستند. بر اساس این تحریم تمامی تراکنشهای دلاری این نهادها در آمریکا مسدود میشود. همچنین امکان دسترسی به اموال بلوکه شده‌ای که به صورت دلاری در بانک‌های خارجی موجود است، برای این نهادها امکان‌پذیر نخواهد بود.

دستور اجرایی 13599 در کوران پرونده هسته ای ایران در سال 91 (2012) و به بهانه پولشویی وضع شده است و مطابق آن،مامی بانکهای ایران از جمله بانک مرکزی، بانک‌های ملت، تجارت، صادرات و نهادهای دولتی ایران شامل شرکت ملی نفت مشمول توقیف دارایی در آمریکا هستند. بر اساس این تحریم تمامی تراکنشهای دلاری این نهادها در آمریکا مسدود میشود. همچنین امکان دسترسی به اموال بلوکه شده‌ای که به صورت دلاری در بانک‌های خارجی موجود است، برای این نهادها امکان‌پذیر نخواهد بود.

علی یحیی زاده-رجانیوز: خزانه داری آمریکا لیست جدیدی برای اعمال تحریمهای باقیمانده هسته ای منتشر کرد.

به گزارش رجانیوز دستور اجرایی 13599 در کوران پرونده هسته ای ایران در سال 91 (2012) و به بهانه پولشویی  وضع شده است و مطابق آن، تمامی بانکهای ایران از جمله بانک مرکزی، بانک‌های ملت، تجارت، صادرات و نهادهای دولتی ایران شامل شرکت ملی نفت مشمول توقیف دارایی در آمریکا هستند. بر اساس این تحریم تمامی تراکنشهای دلاری این نهادها در آمریکا مسدود میشود. همچنین امکان دسترسی به اموال بلوکه شده‌ای که به صورت دلاری در بانک‌های خارجی موجود است، برای این نهادها امکان‌پذیر نخواهد بود.

در همین ارتباط باید اشاره کرد که دستور اجرایی 13599 جزو تحریم‌هایی است که در برجام مورد توجه قرار نگرفته و در  دوران پسابرجام باقی می‌ماند و هیچ گاه حتی توقف موقت هم نمی شود.

امروز که خزانه داری آمریکا دستور تعلیق تحریمهای ثانویه هسته ای را صادر کرد، همزمان لیست تحریمهای هسته ای باقیمانده 13599 را نیز منتشر کرده که متن کامل این دستور در این‌جا  قابل مشاهده کنید.

این درحالی است که پیش از این محمد جواد ظریف با ادعای لغو تمامی تحریم‌های مرتبط با هسته‌ای گفته بود:


« ما فکر می کنیم که اجرای برجام یک فرصت بسیار خوبی برای مردم ایران است که از آن طریق همه قطعنامه‌های ظالمانه شورای امنیت و همه قطعنامه های شورای حکام اژانس بین المللی انرژی اتمی پایان یابد و رسما لغو شود ...... همه تحریم های ظالمانه ای که بخاطر موضوع هسته ای ایران اعمال شده است، انشاء الله امروز لغو خواهد شد و کنار گذاشته خواهد شد و این یک روز بسیار خوبی برای مردم ایران است.»

نکته جالب توجه آن است که با وجود تاکید منتقدان در ایام تصویب برجام  مبنی بر باقیماندن ساختار تحریمها و از جمله باقیماندن تحریم تراکنش دلار به عنوان یک نقیصه جدی،  اما تیم مذاکره کننده با استناد به اینکه تحریمهای 13599 از نوع اولیه است، آن را بدیهی و مفروض جلوه می‌داد.


به همین جهت باید دید تعلیق سایر تحریمها همراه با طرح کاهش موازی قیمت نفت چه تاثیری بر اقتصاد ایران خواهد گذاشت. به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها هر کجا در برجام کوچک‌ترین امتیازی برای کاهش فشار اقتصادی به ایران داده‌اند در مقابل از مسیر کاهش قیمت نفت (ضربه به درآمدهای نفتی ایران) و با همکاری عربستان- شریک استراتژیک منطقه‌ای خود- اقدام به جبران آن کرده است.

 


 


  

دکتر فواد ایزدی  اشاره کرد: روز گذشته از سوی آمریکا تحریمی لغو نشد و حتی تحریمی تعلیق هم نشد و فقط متوقف شدند که آنهم یک بازه زمانی 120 تا 180 روزه را شامل می‌شود و پس از آن رئیس‌جمهور آمریکا دوباره می‌تواند تصمیم بگیرد که آیا تحریم‌ها ادامه یابد یا خیر.

دکتر فواد ایزدی اشاره کرد: روز گذشته از سوی آمریکا تحریمی لغو نشد و حتی تحریمی تعلیق هم نشد و فقط متوقف شدند که آنهم یک بازه زمانی 120 تا 180 روزه را شامل می‌شود و پس از آن رئیس‌جمهور آمریکا دوباره می‌تواند تصمیم بگیرد که آیا تحریم‌ها ادامه یابد یا خیر.

گروه سیاسی-رجانیوز: فؤاد ایزدی کارشناس مسائل آمریکا در  نشست خبری کمیته تخصصی مردمی صیانت از حقوق هسته‌ای که امروز برگزار شد، گفت: ما درباره برجام در کشور قوانینی داریم که باید ببینیم آیا اجرا شده است یا خیر.

به گزارش رجانیوز به نقل از فارس وی افزود: دولت به این قوانین توجه نکرده و این دغدغه وجود دارد که اگر به همین سبک پیش برویم در آینده مشکلات زیادی خواهیم داشت.

این کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به تفاوت‌های اساسی واژه‌های لغو، تعلیق و متوقف شدن تحریم‌ها یادآور شد: روز گذشته از سوی آمریکا تحریمی لغو نشد و حتی تحریمی تعلیق هم نشد و فقط متوقف شدند که آنهم یک بازه زمانی 120 تا 180 روزه را شامل می‌شود و پس از آن رئیس‌جمهور آمریکا دوباره می‌تواند تصمیم بگیرد که آیا تحریم‌ها ادامه یابد یا خیر.

ایزدی با بیان اینکه اصل طراحی برجام بر این بوده که در حوزه هسته‌ای و سایر حوزه‌ها ایران را محدود کنند، اظهار داشت: توانمندی‌های منطقه‌ای، موشکی و هسته‌ای و مدیریت مباحث داخلی ایران بالاست و آمریکا با برجام به دنبال این محدود کردن این توانمندی‌ها می‌باشد که آزادی جاسوسان آمریکایی یکی از نمونه‌های آن است.

وی ادامه داد: طی 120 روز آینده اگر با پروژه نفوذ غرب جاسوس جدیدی در کشورمان دستگیر شد، ما برای عدم لغو تحریم‌ها نیاز به آزادی آنها نداریم؟

این کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به آزادی سریع 10 تفنگدار آمریکایی از سوی ایران گفت: آزادسازی کمتر از 24 ساعت آنها چه ارتباطی با برجام داشت و آیا نگرانی از احتمال به تعویق افتادن روز اجرای برجام وجود نداشت؟

ایزدی خاطرنشان کرد: در ماجرای PMD راه برای بازگشت باز گذاشته شده است.

وی با بیان اینکه در متن بیانیه اراک نیز کلمه آب سنگین وجود ندارد در حالی که اصرار مقام معظم رهبری بر حفظ ماهیت آن بوده است، افزود: طرف مقابل از برجام برای مدیریت ایران در حوزه‌های مختلف استفاده می‌کند که آثار آن در کنگره آمریکا و طرح‌های ضد ایرانی جدید آن قابل مشاهده است.

این کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به اظهارات ضد ایرانی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت:آنها اعلام کردند که برجام را قبول ندارند و پس از کسب ریاست جمهوری به دوره گذشته بازخواهند گشت و اگر ما نسبت به نقض برجام عکس‌العمل جدی نشان ندهیم، طرف مقابل به نقض مستمر آن تشویق می‌شود.

ایزدی با ذکر این نکته که طرح‌های ضد ایرانی در کنگره پس از برجام افزایش خواهد یافت، اظهار داشت: طی چند سال گذشته ما 5-6 طرح ضدایرانی داشتیم اما پس از برجام شاهد بیش از 30 طرح ضدایرانی هستیم.

وی افزود: درخواست‌مان از دوستان دولتی این است که به قوانین مرتبط به برجام برگردند زیرا ادبیات مرتبط با انتخابات که در سخنان آقای روحانی وجود دارد، درباره برجام برای کشور مشکل‌ساز خواهد بود.

این کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه بر اساس قطعنامه 2231 چماق شورای امنیت بالای سر ایران خواهد بود، یادآور شد: آنها هر زمان که بخواهند می‌توانند از این قطعنامه استفاده کنند زیرا همه قطعنامه‌های پیشین در آن تجمیع شده است.

ایزدی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه بر اساس پروتکل الحاقی هر کشوری باید برنامه 10 تا 15 ساله خود را به آژانس ارائه دهد، از مقامات مسئول در ایران خواست که متن برنامه‌هایشان را منتشر کنند. زیرا به گفته وی بر اساس برجام زمان رسیدن به 190 هزار سو بیش از 147 سال خواهد بود.

این کارشناس مسائل آمریکا خاطرنشان کرد: وضعیت غنی‌سازی در کشور نیز مبهم است.

 

 

همچنین در ادامه این نشست خبری حجت‌الله عبدالملکی کارشناس اقتصادی و عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع)، گفت: روز اجرای برجام به نحوی تنظیم شده بود که ماه‌ها پس از اقدامات عملی ایران در محدود کردن فعالیت‌های هسته‌ای خود انجام گرفت.

وی با طرح این سؤال که از امروز به بعد کدام برجام اجرایی خواهد شد، افزود: باید پرسید که آیا برجامی که در ایران تصویب شد اجرایی می‌شود یا برجامی که طرف آمریکایی تفسیر می‌کند؟

عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) با طرح سه سؤال در حوزه اقتصادی درباره برجام اظهار داشت: آیا همه تحریم‌ها لغو شده است؟ تحریم جدیدی گذاشته نمی‌شود و آیا این وضعیت اثرات مورد انتظار را در معیشت مردمی خواهد داشت که پاسخ منفی به هر یک از این سه سؤال قرائت ایرانی برجام را در بر نخواهد داشت.

عبدالملکی درباره شروط رهبری برای اجرای برجام نیز گفت: در بند یک و دو نامه رهبری اعلام شده که همه تحریم‌ها باید لغو شوند اما تحریم‌ها لغو نشده بلکه برداشته شده و یا متوقف شده است.

وی با اشاره به بلوکه شدن حدود 150 تا 180 میلیارد دلار از سرمایه‌های ایران در خارج از کشور گفت: باید دید که پیمانکاران کشورمان ظرف چند هفته آینده مطالبات خود را از دولت که بالغ بر 40 هزار میلیارد تومان است دریافت خواهند کرد یا خیر؟.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: امروز همه فعالان بخش خصوصی باید بتوانند اقدامات مالی خود را از طریق سیستم سوئیفت دنبال کنند و از همین امروز بیمه‌نامه‌ها برای کشتی‌ها و هواپیماهای ما صادر شود و همچنین امکان فروش نفت خام بیشتر برای‌مان فراهم شود که هر یک از این موارد عملیاتی نشود یعنی ما به روز اجرا نرسیده‌ایم.

عبدالملکی با اشاره به بندهای شروط اجرایی برجام گفت: قرار بود هیچ تحریم جدیدی علیه ایران اعمال نشود که تاکنون یکی از آنها یعنی قانون ویزا تصویب و امضا شده است. تحریم‌های موشکی جدید قرار است از سوی کنگره رونمایی شود و تحریم‌های مربوط به سپاه پاسداران به بهانه حمایت از تروریسم نیز سیستم بانکی کشور را هدف قرار خواهد داد. همچنین بحث نامه نمایندگان کنگره برای برداشت دو میلیارد دلار از پول‌های بلوکه شده ایران را نیز داریم.

وی با بیان اینکه وعده‌های تیم اقتصادی دولت عبارت بود از شکوفایی اقتصادی پس از اجرای برجام، اظهار داشت: در بودجه‌ای که امروز روحانی داد میزان فروش نیاز نفت روزانه 2.3 میلیون بشکه بود که وابستگی ایران به نفت را بیشتر می‌کند و زمینه برای واردات کالاهای خارجی نیز فراهم می‌شود که این معنی شکسته شدن کمر خمیده شده تولید.




  

گروه بین الملل-رجانیوز: درست یک روز پس از آنکه تعدادی از تحریم‌های اقتصادی علیه ایران به دلیل اجرای توافق هسته‌ای برداشته شد، وزرات خزانه داری ایالات متحده، تحریم‌های جدیدی را بر سر برنامه موشکی ایران – نه برنامه هسته‌ای – اعمال کرد.
به گزارش رجانیوز این تحریم‌ها 11 شرکت و فرد مختلف را نشانه گرفته که در مسیر تولید برنامه موشکی بالستیک جمهوری اسلامی ایران نقش داشته‌اند. در بیانیه رسمی وزارت خزانه داری آمریکا آمده است: «این اقدام با
هماهنگی و تایید دولت آمریکا به منظور جلوگیری از گستارش برنامه موشکی بالستیکی ایران اجرا شده است.»
این اعلامیه که خبر از تحریم‌های جدید می‌دهد، دقیقا یک روز پس از اجرایی شدن توافق هسته‌ای ایران و آمریکا (برجام) و همچنین مبادله زندانیان از سوی طرفین اعلام شده است؛ روزی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز تایید کرد که ایران تعهدات خود در چارچوب توافق هسته‌ای را به طور صحیح و کامل انجام داده است.
 
در حال حاضر، تحریم‌های ایالات متحده بر روی مساله حمایت از تروریسم، حقوق بشر و فعالیت‌های موشکی ایران متمرکز شده و ادامه خواهد داشت. تحریم‌های جدید وزارت خزانه داری مربوط به برنامه موشکی ایران است.
 
البته روزنامه وال استریت ژورنال درباره تحریم‌های جدید نوشته است: مقامات ایرانی نظیر آیت‌الله خامنه‌ای به آمریکا هشدار داده‌اند که هرگونه تحریم اقتصادی جدید به هر بهانه‌ای به معنای نقش برجام خواهد بود. از سوی دیگر، مقامات رسمی دولت آمریکا معتقدند که اقدام جدید وزارت خزانه‌داری در اعمال تحریم‌های تازهکاملا قانونی و در راستای تروریسم و حقوق بشر است و فعالیت‌های موشکی ایران چیزی جدا از برنامه هسته‌ای و توافق هسته‌ای هستند.

  




طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ