سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 110
بازدید دیروز : 7
کل بازدید : 136423
کل یادداشتها ها : 545
خبر مایه


طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
معاون پارلمانی رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه تحریم‌های جدید آمریکا نقض برجام نیست، گفت: نخستین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با حضور معاون اول رئیس‌جمهور عصر امروز برگزار می‌شود.

فارس: مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور ظهر امروز در حاشیه مراسم ختم والده همسر رئیس‌جمهور در پاسخ به این سؤال که آیا تحریم‌های جدید آمریکا نقض برجام است یا خیر؟ گفت: در این زمینه و از لحاظ بررسی‌های حقوقی باید وزارت امور خارجه پاسخ دهد اما ظاهراً این تحریم‌ها نقض برجام نیست.

وی در بخش دیگری از سخنانش درباره برنامه‌های دولت برای عملی‌ کردن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، گفت: خوشبختانه نسبت به اقتصاد مقاومتی از ابتدای استقرار دولت تدبیر و امید توجهاتی شده و جزو مبانی برنامه‌های اقتصادی دولت بوده است.

انصاری تصریح کرد: بنده هم به جهت اینکه در مجمع تشخیص مصلحت نظام عضو کمیسیون بررسی این سیاست‌ها بوده‌ام، پیگیری‌های جدی از ابتدا داشته‌ایم و در حال حاضر نیز عضو ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی دولت هستم.

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه دولت بسته جامعی را برای اجرایی کردن تک تک محورهای ده‌گانه مدنظر مقام معظم رهبری در راستای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی آماده کرده است، یادآور شد: روز گذشته نیز رئیس‌جمهور در جلسه هیأت دولت تأکید کرد که بدون فوت وقت همه دستگاه‌ها عملیات اجرایی بخش خود درباره اقتصاد مقاومتی را انجام دهند.

انصاری تأکید کرد: عصر امروز نیز نخستین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با حضور معاون اول رئیس‌جمهور برگزار می‌شود تا راه‌های تسریع در اجرای سیاست‌های اقتصادی مقاومتی در این جلسه مورد بررسی قرار گیرد.

وی سیاست‌های اقتصادی مقاومتی را مبتنی بر مبانی علمی و کارشناسی دانست و متذکر شد: به همین دلیل دولت قبلاً نیز روی محورهای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی اقدام کرده و قرار شده گزارش اقدامات انجام شده در سال گذشته از طریق دستگاه‌های ذی‌ربط به اطلاع مردم رسانده شود.

انصاری افزود: در رابطه با اقتصاد مقاومتی حوزه‌هایی مانند کشاورزی، آب، گمرک، بانک و علم و فناوری به طور خاص مورد توجه است و اقدامات خوبی در این حوزه‌ها انجام شده است.

 


  

آمریکایی ها پررو شده اند/ هر موشک را دو و نیم میلیون دلار می خریدیم/ پاسپورت خودروسازان توقیف شود

فرمانده نیروی هوافضای سپاه با تاکید بر اینکه به مسئولان توصیه می کنیم از تهدیدات خارجی نترسند گفت: در دو سال اخیر رزمایش هایی که انجام دادیم رسانه ای نکردیم همین موضوع، آمریکایی ها را پررو کرده است.
به گزارش مشرق، سردار حاجی زاده با حضور در بخش خبری ساعت 14 امروز گفت: کشور ما و منطقه غرب آسیا بر روی گسل ناامنی ها مستقر شده است و از گذشته جنگ های بسیار زیادی در کشورهای اطراف ما بوده است.

وی گفت: از دو قرن گذشته تاکنون دو سوم کشور جدا شده است به این معنا که آنچه که امروز به عنوان ایران می شناسیم یک سوم کشوری است که در طی دو قرن قبل بوده است. سردار حاجی زاده افزود: جنگ تحمیلی و آثاری که داشته است هنوز پیامدهای آن را مشاهده می کنیم و بدیهی است به توان دفاعی و قدرت نیروهای مسلح و بیمه کردن ملت ایران و بالا بردن توان که کسی فکر تعرض به کشور ما نداشته باشد موضوع بدیهی است که همه بر آن صحه می گذارند و مسئولان نیز به دنبال این هستند و قول هایی داده اند و امسال نیز منتظر هستیم دستوراتی که صادر شده است اجرایی شود. 

وی گفت: این توان از 31 سال قبل پایه گذاری شده است و هیچ روزی در توسعه آمادگی و توان توقفی ایجاد نشده است و به همین گونه ادامه خواهیم داد. سردار حاجی زاده افزود: بدیهی است که آنها به دنبال این هستند که این نقطه قوت ما تبدیل به نقطه ضعف شود. وی گفت: احساس من این است که در دو سال اخیر رزمایش هایی که انجام دادیم رسانه ای نکردیم شاید قدری آمریکایی ها را پررو کرده است.

 سردار حاجی زاده افزود: در ده سال گذشته ما هر سال رزمایش داشته ایم و آن را رسانه ای می کردیم ، امسال به واسطه اینکه دو سال فاصله افتاد شاید این زیاده خواهی را در آنها رشد داد و اگر این اشتباه در کشور ما رخ نمی داد به نظر می رسد که این زیاده خواهی آنها مطرح نمی شد. وی در پاسخ به پرسشی درباره علل موفقیت در توسعه دفاع موشکی گفت: این موضوع دلایل زیادی دارد اما بنده به یک مورد اشاره می کنم که بتوانیم از آن در موضوع اقتصاد مقاومتی نیز درس بگیریم. سردار حاجی زاده افزود: پس از فروپاشی شوروی ، پیشنهادی از طرف کشورهایی که از شوروی جدا شده بودند داشتیم که موشک های بی به قیمت 70 هزار دلار و تا قبل از آن موشک ها را از کره شمالی به قیمت دو و نیم میلیون دلار خریداری می کردیم. وی گفت: همه ما متفق بودیم که این خرید ، خرید خوبی است ، تنها کسی که با این مقوله مقام معظم رهبری بودند زیرا در ماههای منتهی تولید موشک بودیم.

 سردار حاجی زاده افزود: اگر نگاه مان را به درون و امکانات داخل کشور داشته باشیم و انرا تقویت کنیم شامل صنعت گران ، متخصصان ، دانشمندان و فارغ التحصیلان اولین گام است که می توانیم این کار را بکنیم. وی گفت: اگر می خواهید در ده سال صنعت خودروسازی ما از کره جنوبی سبقت بگیرد باید دو کار انجام دهیم اول اینکه جلوی واردات خودرو گرفته شود و دوم پاسپورت های مسئولان بخش خودرو از بالاترین تا پایین ترین مقام را بگیرند و اجازه خروج از کشور به آنها ندهند. سردار حاجی زاده با بیان اینکه نگاه باید به داخل باشد افزود: با نگاه به داخل همه مسائل قابل حل است .


  
مدیرمسؤل روزنامه کیهان اظهارات یکی از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مبنی بر پاره کردن برجام در صورت پیروزی در انتخابات را نعل وارونه دانست و گفت: عاقلانه‌ترین برنامه «ترامپ دیوانه» پاره کردن برجام است.

به گزارش مشرق، حسین شریعتمداری مدیر مسؤل روزنامه کیهان، درخصوص اظهارات دونالد ترامپ کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری آمرکا مبنی بر اینکه در صورت پیروزی «برجام» را پاره خواهد کرد، این اظهارات را «نعل وارونه» دانست و اظهار داشت: این اظهارات بر خلاف ظاهر آن، با هدف امیدوار کردن ایران به برجام صورت می‌پذیرد.

مدیر مسؤل روزنامه کیهان در ادامه تصریح کرد: برجام برای آمریکا یک «سند طلایی» است اما برای ایران غیر از خسارت، تحقیر و فریب هیچ دستاورد دیگری نداشته است.

وی در عین حال گفت: عاقلانه‌ترین برنامه «ترامپ دیوانه» پاره کردن برجام است.

شریعتمداری اظهار داشت: کاش دولت محترم نیز بجای کلی گویی‌های اغراق‌آمیز، لااقل به یکی از دستاوردهای برجام اشاره می کرد و برای مردم توضیح می داد که در مقابل آن همه امتیاز نقد و غیر قابل جبران که به حریف داده‌ایم، غیر از چند وعده نسیه چه گرفته ایم؟

وی در پایان با بیان اینکه امریکا این وعده‌های نسیه را هم یکی پس از دیگری انکار می‌کند، «برجام» را یکی از تلخ ترین رخدادهای سال 94 عنوان کرد.

منبع: فارس


  
امام جمعه موقت تهران گفت: «ما اهل کوفه نیستیم، علی تنها بماند»؛ شعار فاطمی است؛ حضرت زهرا(س) دفاع از ولایت را وظیفه خود می‌دانست.
امید به بیرون موجب بر زمین ماندن اقتصاد مقاومتی شد/«ما اهل کوفه نیستیم، علی تنها بماند» شعار فاطمی است
به گزارش مشرق، آیت‌الله سید احمد خاتمی خطیب موقت نماز جمعه تهران در  اولین نماز عبادی سیاسی جمعه  تهران در سال 95 با اشاره به میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا (س) اظهارداشت:‌ باید گفتمان فاطمی و آرمان و مسیر ایشان، مسیر و راه ما باشد.

وی با بیان اینکه گفتمان حضرت فاطمه (س) گفتمان دین مداری در همه عرصه‌ها بود، افزود: یکی از مسائل اصلی این گفتمان داشتن موضع در زمانی است که حق از باطل مشخص است.

خاتمی ادامه داد: بی طرفی در زمانی که باطل از حق مشخص شده در واقع مخالفت با حق است و حضرت زهرا(س) به ما آموخت که موضع داری در دفاع از حق یک ضرورت است.

خطیب موقت نماز جمعه تهران با بیان اینکه حضرت زهرا دفاع از ولایت را وظیفه خود می‌دانست، تصریح کرد: شعار «ما اهل کوفه نیستیم علی تنها بماند» شعار فاطمی است.

وی افزود: شنیده‌ام برخی گفته‌اند که ما این شعار را قبول نداریم؛ باید به این افراد گفت که شما یک حقیقت را قبول ندارید و این شعار شعاری است که ریشه در حقیقت فاطمه (س) و روایات ما دارد.

خاتمی در خطبه دوم نمازجمعه امروز تهران با اشاره به ایام نوروز و سفرهای مردم به اقصی نقاط کشور، ضمن ابراز ناراحتی از آمار بالای تصادفات جاده‌ای گفت: این تصادفات ما را در رنج و اندوه فراوان قرار می‌دهد و نمی‌توانیم غم خود را از این همه فوت هموطنانمان پنهان کنیم.

وی در ادامه با اشاره به سالروز ولادت امام راحل در تاریخ قمری و همزمانی آن با ولادت حضرت زهرا (س) گفت: امام (ره) حق عظیمی به گردن ملت ما و جهان اسلام دارد و ما وظیفه داریم یاد ایشان را همواره گرامی بداریم.

خطیب موقت نماز جمعه تهران در ادامه با اشاره به نامگذاری سال 95 از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» اظهارداشت: رهبر انقلاب فرمودند که این نامگذاری برای این است که اقتصاد مقاومتی به یک گفتمان عمومی تبدیل شود و قطعاً این شعار تنها برای امسال نخواهد بود.

خاتمی اقدامات انجام شده در زمینه اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را یادآور شد و تصریح کرد: سالیان گذشته مدتی به امید برجام و اینکه برجام چه می‌شود و گشایش‌هایی به روی ما ایجاد خواهد شد گذشت و در واقع امید به بیرون بود و به همین دلیل اقتصاد مقاومتی مقداری بر زمین ماند.

وی ادامه داد البته در این دوران شعار اقتصاد مقاومتی فراوان داده شد و حتی بخش‌هایی از مقدمات تحقق آن نیز فراهم شد ولی رهبری با این نامگذاری نشان دادند که در انتظار اقدام هستند تا این سیاست‌ها از حالت شعار درآمده و خروجی آن در انتهای سال 95 دیده شود.

خطیب موقت نماز جمعه تهران اضافه کرد: تفسیر اقتصاد مقاومتی نیز از سوی رهبر معظم انقلاب انجام شده و ایشان فرمودند که اقتصاد مقاومتی یعنی مقاومت اقتصاد؛ یعنی اقتصاد را به گونه‌ای تصحیح کنیم که تکان‌های جهانی آن را نلرزاند و بالا و پایین شدن قیمت نفت بر روی آن تاثیر نگذارد.

خاتمی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب برای آنکه تفسیرهای گوناگونی از اقتصاد مقاومتی صورت نگیرد 10 راه برای تحقق آن ارائه کردند که کلیدی‌ترین آن رونق تولید است که البته در روایات ما نیز بر بحث تولید و صنعت تاکید شده است.

وی با بیان اینکه برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید در عرصه فرهنگ کار نیز تلاش هایی صورت گیرد اظهار داشت: متاسفانه در بخشی از جامعه ما که بیکار هستند منظورشان از کار یک شغل اداری است که باید گفت کار فقط کار اداری و پشت میز نشستن نیست.

خطیب موقت نماز جمعه تهران اضافه کرد: در پشت سیاست‌های اقتصاد مقاومتی منافع و مصالح جامعه نهفته است پس نباید نگاه جناحی به این سیاست‌ها ایجاد شود چون نگاه جناحی در واقع ذبح کردن شعار اقتصاد مقاومتی است.

خاتمی با اشاره به ابراز نگرانی رهبر معظم انقلاب از تعطیلی واحدهای تولیدی افزود: رهبری فرمودند که 60 درصد بنگاه‌های تولیدی ما یا تعطیل است و یا با ظرفیت کم کار می‌کند؛ اقتصاد مقاومتی می‌گوید که بنگاه‌های تولیدی تا جایی که می‌شود باید مجددا آغاز به کار کرده و مابقی بنگاه‌ها نیز تولیدات خود را بالا ببرند.

وی در ادامه خطبه دوم نماز جمعه تهران با اشاره به روز 12 فروردین، این روز را روز عید جمهوری اسلامی و تجلی مردم سالاری دینی خواند و گفت: در چهارچوب مردم سالاری دینی مردم بر سرنوشت خود مسلط هستند؛ اتفاقی که در تاریخ ایران بی سابقه بوده و کسانیکه تاریخ را مطالعه کرده‌اند می‌دانند که تاریخ ایران متعلق به شاهان و دیکتاتورها بوده و نعمت حکومت مردم بر مردم به برکت جمهوری اسلامی به ملت ما بازگشت.

خطیب موقت نماز جمعه تهران با بیان اینکه از ابتدای شکل گیری جمهوری اسلامی دو طرز تفکر همواره وجود داشته و از این پس نیز وجود خواهد داشت، گفت: یک طرز تفکر این است که حکومت ایران نیز مانند دیگر حکومت‌های جهان است و طرز تفکر دیگری نیز وجود دارد که می‌گوید ما یک حکومت اسلامی هستیم و با دیگر حکومت‌ها تفاوت داریم.

خاتمی در تشریح این دو طرز تفکر و استراتژی هر کدام از آن‌ها اظهار داشت: طرز تفکر اول اسلام را یک تشریفات دانسته و می‌گوید که چرا دین را در حکومت دخالت می‌دهیم؛ این طرز تفکر همان تفکر سکولاری است.

وی ادامه داد: اما طرز تفکر دوم می‌گوید تمام مقصد ما مکتب ماست و وظیفه تشکیل نظام جمهوری اسلامی آوردن اسلام به صحنه است.

خطیب موقت نماز جمعه تهران با بیان اینکه صاحبان تفکر اول می‌گویند باید شعار مرگ بر امریکا را رها کرد و باید تسلیم امریکا شد گفت: دو راهی که رهبر انقلاب فرمودند این است که می‌گویند یا تسلیم یا فشار و مشکلات؛ اما حرف ما این است که می‌گوییم نه تسلیم نه فشار؛ امریکا و همراهان آن باید بدانند که ملت ما سلطه ناپذیر است.

خاتمی اضافه کرد: یکی دیگر از شاخصه‌های طرز تفکر اول این است که می‌گوید تا کی می‌خواهی با رژیم صهیونیستی دعوا داشته باشید و به صراحت می‌گویند باید از شعار محو رژیم صهیونیستی دست بردارید اما طرز تفکر دوم براساس آیات قرآن می‌گوید که مصداق بارز یهود مورد اشاره در قرآن، رژیم صهیونیستی است.

وی با بیان اینکه عده‌ای می‌گویند 70 سال از غصب زمین‌های فلسطینیان گذشته و باید این مسئله را فراموش کرد گفت: مگر گذشت زمان دزد را تبرئه می‌کند؟ به امید خدا رژیم صهیونیستی 25 سال آینده را نخواهد دید.

خطیب موقت نماز جمعه تهران در ادامه با اشاره به نوع نگاه اول و داشتن امید به غرب اظهار داشت: در این نگاه همه امیدها به غرب است و جوری وانمود می‌شود که اگر برجام حل شود کشور گلستان می‌شود و فتح الفتوحی صورت گرفته و حالا که ظاهرا این آب‌نبات خیلی مزه کرده از برجام یک،‌ 2 و 3 سخن می‌گوید.

خاتمی با انتقاد از مطرح کنندگان برجام 2و 3 گفت: ببینید که کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا چه جسارت‌هایی به ملت ما می‌کنند و حتی یکی از آنها گفته است که اگر رئیس جمهور شود توافق هسته‌ای با ایران را پاره می‌کند.

وی با اشاره به تلاش‌های تیم مذاکره کننده هسته‌ای در زمان مذاکرات گفت: ما از همین تریبون از مذاکره کنندگان هسته‌ای تقدیر کردیم و آن‌ها را سربازان خط مقدم دیپلماسی خواندیم ولی تاکید می‌کنیم که نباید به غرب امید داشت.

خطیب موقت نماز جمعه تهران ادامه داد: طرز تفکر اول می‌گوید اگر یک زندگی آباد می‌خواهی باید با دشمنان کنار بیایی ولی طرز تفکر مقابل می‌پرسد آنهایی که تسلیم دشمن شدند چه به روزشان آمده که ما نیز بخواهیم تسلیم دشمن شویم؛ به عنوان مثال دیدیم که عامل متلاشی شدن شوروی سابق همین نگاه نزدیک شدن به تعامل با غرب بود.

خاتمی با بیان اینکه نوع نگاه اول از تشر امریکا شدیداً می‌ترسد، اظهار داشت: من در روزهای ابتدایی قضایای هسته‌ای در هیات رئیسه خبرگان بودم و می‌دیدم که برخی‌ها را وحشت گرفته بود ولی طرز تفکر دوم معتقد است که دشمنان ما در کاخ شیشه‌ای نشسته‌اند.

وی در ادامه این خطبه با اشاره به تهدیدهای کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری امریکا علیه ایران و تحریم‌های جدید وضع شده علیه کشورمان گفت: این مسائل برای مردم ما غیرعادی نیست و دولت امریکا در نگاه ملت ما یک دولت عهدشکن است و اقدامات جدید امریکا علیه کشور ما نیز نشان داد که تنها راه درست رفتار با مستکبران مقاومت است.

خطیب موقت نماز جمعه تهران در بخش پایانی سخنان خود به عملیات تروریستی بروکسل اشاره کرد و ضمن تاکید بر محکومیت این اقدام تروریستی گفت: حرف ما با غرب این است که از نگاه شما تروریست خوب و بد وجود دارد و زمانی که این تروریست‌ها در سوریه و عراق آدم می‌کشند تروریست خوبند ولی زمانی که در فرانسه و بلژیک حاصل می‌شوند بد هستند؛ این نگاه غرب قطعا بدتر از عملیات تروریستی است.


منبع: فارس

 


  
خطیب جمعه مشهد مقدس با بیان اینکه نقد برجام به معنای دولت ستیزی نیست گفت: طرح‌های ضدایرانی آمریکا پس از تصویب برجام 2 برابر شده است.
به گزارش مشرق، آیت الله سید احمد علم‌الهدی ظهر امروز در خطبه‌های نماز جمعه مشهد مقدس در جوار بارگاه منور رضوی اظهار داشت: کلام ما در خطبه نخست تبیین انسان الگویی قرآن براساس سوره شریفه انسان بود ذات مقدس پروردگار در مورد ابرار در این سوره که در راس آنها امیرالمومنین(ع) و صدیقه اطهر(س) هستند، پاداش آنها در برابر صبرشان بهشت و حریر است.

وی گفت: محور تفسیری ما در این آیه دو نکته است شناخت حقیقت و معنای صبر و نکته دوم اینکه چگونه بهشت و حریر به عنوان پاداش معرفی شده‌اند و فعلاً در باب محور اول سخن می‌گوئیم. آن صبری که به عنوان یک اصل قطعی در زندگانی انسان الگویی قرآن در این آیه مورد توجه است چیست و این نیاز به بیان نکته‌ای مقدماتی دارد.

علم‌الهدی افزود: برخی بر این تصور هستند که جریان زندگی طبیعی یک انسان در اجرای خواسته‌ها و تمایلات وی است و اگر انسانی هر چه بخواهد، بتواند اجرا کند زندگانی وی طبیعی و آرام است در حالی که تفاوت انسان و حیوان همین است، در زندگی حیوان اجرای خواسته‌ها نقش اول را دارد.

نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی تاکید کرد: زندگانی طبیعی یک انسان اما این گونه نیست، زیرا انسان زندگی‌اش یک زندگی هدفمند است و با هدف زنده است و زنده است تا در مسیر زنده بودن به مقصد و مسیری برسد و چون زندگانی وی هدفمند است اگر اجرای خواسته در مسیر هدف باشد باید خواسته نفسانی وی اجرا شود و این زندگانی طبیعی وی است و اگر اجرای خواسته وی در مسیر هدف نیست باید در برابر خواسته‌اش مقاومت شود و از اجرای خواسته وی پیشگیری شود.

علم‌الهدی با اشاره به اینکه این مقاومت صبر نامیده می‌شود تاکید کرد: راغب اصفهانی در کتاب مفردات که کتاب معنی کلمات قرآن است در تعریف صبر می‌گوید: دو جریان در مسیر هدف برای انسان موضوعیت دارد، یکی جریان عقل و دیگری شرع اینها دو عامل تعدیل خواسته و غرایض در برابر خواهش نفسانی و تمایلات انسانی قرار می‌گیرند، آنجا که عقل اقتضاء کند جلوی خواسته گرفته شود و یا شرع اقتضاد کند خواسته‌ای اجرا نشود آن مقاومت و «حَبس نَفس»، صبر نامیده می‌شود.

وی گفت: این ایستادن و مقاومت کردن ارزش انسانی انسان است، زندگی انسانی آن زندگی است که اجرای خواسته آزاد نباشد و در گروی اقتضای عقل و شرع باشد.

خطیب جمعه مشهد مقدس با بیان اینکه تمام ارزش انسانی به همین است که در محدوده عقل و شرع حرکت کند تاکید کرد: این مقاومت در برابر تمامی جریان‌ها صبر نامیده می‌شود قرآن نیز جزا و پاداش ابرار را در برابر صبرشان بهشت و حریر معرفی می‌کند.

آیت الله علم الهدی عنوان کرد: خوشبختانه امسال، سال فاطمی است و با میلاد مسعود وجود صدیقه اطهر سال ما آغاز می‌شود و با میلاد مسعود آن حضرت، سال ما به فرجام می‌رسد و امیدوارم این سال فاطمی، دارای مظهر باصلابتی از نظر ولایت در نظام ما در برابر بینش جهانیان باشد و برکات صدیقه اطهر بر صلابت ولایت این نظام و انقلاب بیفزاید.

وی خاطرنشان کرد: مسئله‌ای که همه ساله برای ما مهم است، تدبر در فرمایشات نوروزی مقام معظم رهبری است که باید زیربنای همه تصمیم گیری و تصمیم‌سازی ما در حوزه سیاست و جامعه و زندگانی مدنی مردم باشد، از راهبردهای حکیمانه امسال مقام معظم رهبری، دو نکته به عنوان دو اصل برای ما قابل برداشت است که محور همه حرکات ما در عرصه زندگانی امسال ما باید واقع شود.

آیت الله علم الهدی افزود: نکته نخست، تبیین ماهیت دشمن بود که آمادگی لازم را برای مقابله با دشمن و شیطنت‌های نابکارانه دشمن داشته باشیم و محور دوم علاج قطعی کار در برابر ترفندهای ابلیسی دشمن در خط عداوت با نظام ما و انقلاب ما است که امسال با آن روبرو هستیم.

وی خاطرنشان کرد: در مسئله حل مشکل، برادر فرهیخته ما آقای ازغدی مطالب جالبی را بیان کردند، اما آنچه بنده می‌خواهم عرض کنم مسئله دشمنی خاص دشمن است، از روز نخستی که بنای مذاکره با دشمن در جریان هسته‌ای آغاز شد، مقام معظم رهبری دو مطلب را بیان فرمودند: آمریکا قابل اطمینان نیست، آمریکا نه تنها از دشمنی اش دست برنمی‌دارد بلکه بر عداوت و دشمنی اش افزوده می‌شود.

آیت الله علم الهدی افزود: وابستگی ما به رهبری، یک وابستگی تکلیفی است، زمانی که مقام معظم رهبری می‌فرمایند همدلی با دولت، این برای ما یک وظیفه است، ما نمی‌خواهیم اگر برای برجام حرفی می‌زنیم در راستای دولت ستیزی باشد بلکه در راستای همدلی با دولت است.

وی خاطرنشان کرد: آنچه ما تحلیل می‌کنیم خدای نکرده بر نقد عملکرد این عزیزان در عرصه مذاکرات و برجام نیست بلکه آنچه می‌گوئیم در تحلیل عداوت دشمن است که دست از دشمنی برنداشته است، از ابتدای انقلاب تاکنون مجموعه طرح‌های ضد ایرانی آمریکا هر چه بوده، طرح‌های ضد ایرانی پس از برجام دو برابر شده است و ما با این دشمن روبرو هستیم.

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی تاکید کرد: دشمن نه تنها جلو نیامده بلکه عداوت و دشمنی را افزایش داده است، بعد از برجام شاهد بودید دستگاه قضایی آمریکا یک میلیارد و 800 میلیون دلار از اموال مردم ما را مصادره کرده و قدم دوم این بود که اخیراً گفتند در حادثه 11 سپتامبر ایران شرکت داشته و به عنوان غرامت ایران را محکوم کردند، 11 سپتامبری که اصل آن یک توطئه شیطانی آمریکایی بود و اتهامش متوجه عربستان سعودی و القاعده و وهابیت است و این نتیجه دو سال با اینها مذاکره کردن و لبخند زدن و دست دادن است.

آیت الله علم الهدی بیان کرد: مسئله اضافه شدن تحریم‌ها تحت عنوان توسعه صنایع موشکی ایران را نیز در دستور کار قرار داده‌اند، می‌گوید شما با فناوری و مغز و فکر خودتان حق ندارید از خودتان دفاع کنید، آمریکای درنده‌ای که هر چندگاه یک بار گزینه نظامی روی میز را به رخ می‌کشد می‌گوید نباید وسایل دفاعی برای خود فراهم کنید.

وی تصریح کرد: آمریکا می‌گوید تحریم می‌کنم تا تسلیم من شوی و تا جایی تسلیم شوید که حق دفاع از خود را نیز نداشته باشید، آمریکایی که از مغول هم خونخوارتر است اما اینها مرد و زن و بچه را نابود می‌کنند.همه چیزمان را بدهیم که فقط ما را تحریم نکند؟ شیاطینی که دنبال غارتگری نفت هستند و می‌خواهند تحریم نفتی برداشته شود تا خودشان بخورند و ملت هم برایشان اهمیت ندارد اینها اگر دست از این کار برندارند به فرمان مقام معظم رهبری افشاگری خواهد شد.

خطیب جمعه مشهد مقدس افزود: محال است برجام 2 راه بیندازید و صنایع موشکی را زیر سوال ببرید، مردم ما رهبر بیدار و بیدارساز دارند، ملت بیدار در برابر این توطئه‌ها آرام نمی‌گیرد و نمونه آن را در 9 دی شاهد بودید. این شیطنت‌ها در نظام ما به هیچ وجه قابل اجرا نیست، با ملت و مردم صادق باشید. راه مقابله با این شگردها را نیز مقام معظم رهبری بیان فرمودند و اقتصاد مقاومتی در اقدام و عمل را بیان کردند.
منبع: تسنیم


  
استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: اگر اصل ولایت فقیه نبود، بافت و ذات مذهبی جمهوری اسلامی نبود، اگر هویت دینی و تاریخی مردم نبود همه‌چیز مهیای یک طغیان بود، این عوامل مانع از شکل‌گیری یک حرکت اجتماعی در راستای حقوق حقه اقتصادی مردم می‌شوند.
کسی که اقتصاد مقاومتی را درک نکند انقلاب را نفهمیده/ حرف‌زدن و عمل‌نکردن ریشه در نفاق دارد/ مردم چک سفیدامضا نداده‌اندبه گزارش مشرق، عماد افروغ تحلیلگر مسائل سیاسی و استاد دانشگاه با اشاره به موضوع انتخاب شعار سال و ضرورت‌های آن گفت: در ضرورت سیاست و برنامه کلان هیچ تردیدی نیست، اما به نظر می رسد ما هنوز نقطه تعادل خود را نیافته ایم. احتمالاً در برابر عمل گرایی افراطی سال هایی که آن هم یک ضرورت زمانی و مکانی بوده ما گفتار سند گرایی افراطی، آن هم از نوع فرمالیستی آن و بی توجهی به عمل شده باشیم. به نظر می‌رسد این توجه به افراط کشیده شده است و ما را از اقدام عملی بازداشته، به گونه‌ای که امروز حرف، ولو حرف خوب برای عده‌ای دارای کارکرد شده است.

وی افزود: عده‌ای عادت کرده‌اند که فقط حرف بزنند و بابت این حرف زدنشان امتیازاتی دریافت کنند. برخلاف سال‌های اول انقلاب که بیشتر عمل مورد توجه بود و کمتر به تدوین و تنظیم برنامه پرداخته می‌شد امروزه به نقطه مقابل آن دوران رسیده‌ایم؛ اینکه فقط سیاست‌گذاری کنیم، برنامه بنویسیم و منشور منتشر کنیم، حرف بزنیم و از وجه عملی آنها غافل شویم.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: البته این غفلت از عمل که به فقدان یک فلسفه و نظریه روشن درباره عمل برمی‌گردد و بنده بر آن تأکید ویژه دارم، خود 2 جنبه دارد، یکی اینکه در سرشت و جوهره نظریه پردازی‌ها، سیاستگذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌هایمان اساساً جایی برای عمل و خاستگاه، ویژگی ها و ملزومات آن در نظر گرفته نمی شود، دیگر آن که وقتی برنامه‌ای تدوین می‌شود به عمل و اقدامات عملی آن بی‌توجهی صورت می‌گیرد. شاید علت اینکه به عمل توجه نمی‌شود این باشد که در خمیر مایه برنامه‌ها وجه عملی لحاظ نشده است و این یک بحث بسیار ظریفی است، یعنی برنامه‌ای که انتزاعی نوشته می‌شود توقعی برای اجرای آن نباید داشت. برنامه‌ای که در نگارشش به زیست جهان، نیازهای واقعی، توانمندی‌های بالقوه و بالفعل مردم و مشارکت‌های مردمی توجه نمی‌کند مسلم است که به عمل نخواهد رسید و یا ابتر و ناکام خواهد ماند.

به گفته افروغ کشور در این زمینه مشکل مضاعفی دارد چرا که در برنامه‌ها به زیست جهان و اقدام عملی بی‌توجه هستیم و حتی با فرض این که در این برنامه‌ها نیز به این موارد توجه شده است، که نشده است، هیچ اقدام عملی برای تحقق این برنامه‌ها لحاظ نمی‌شود و این یک مشکل نظری و عملی است. یعنی هم در تدوین برنامه ها به عمل توجه نمی شود که مشکل نظری آن را رقم می زند و هم بعد از تدوین یک برنامه ایده آل به دلالت ها و اقدامات عملی کم توجهی صورت می گیرد که مشکل عملی آن را بر ملا می سازد. به عبارت دیگر ما با مشکل رابطه نظر و عمل در عمل مواجهیم.

وی در بخش دیگری از گفت‌و‌گویش با خبرگزاری تسنیم،‌ با بیان این که این مشکل به ساختار علمی و نظری و به دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه و بی‌توجهی به ساز و کار اجرایی و عملیاتی برمی‌گردد، اظهار داشت: مسئله اقتصاد حیاتی‌تر از گفتگوهای ژورنالیستی و یا شبیه به آن است، مثالی در این زمینه می‌زنم قبل از این که سیاست‌های برنامه‌ ششم تدوین شود در جایی از بنده دعوت شد که نظر بدهم؛ یک سری مسائلی پیش آمد من گفتم بروید به سمت شفاف‌سازی نظام مالیاتی و حذف یارانه ها برای اقشار بهره مند، گفتند نمی‌توانیم، داده لازم در اختیار نداریم، گفتم کاری کنید که مسئولان دروغ نگویند، گفتند نمی‌توانیم، همان جا واکنشی نشان دادم و دیگر در آن جلسات شرکت نکردم.

«متاسفانه برخی در این مملکت عادت کرده‌اند که تنها حرف بزنند و حرف برایشان نان و نوا و منزلت و قدرت داشته باشد و این مسئله ریشه در تظاهر و ریا دارد که توان جولان فوق العاده ای دارد. به نظر بنده بی توجهی به عمل یک مسئله جدی است که نه تنها مقام معظم رهبری بلکه خیلی‌ها زودتر از ایشان هم این مسئله را مطرح کردند اما آنقدر این مسئله حاد شد که ایشان مصالح معمول را کنار گذاشتند و مدام بر مسئله عمل تاکید می کنند.»

وی با بیان این مطلب که باید با مسئله عمل به صورت تئوریک برخورد کنیم، گفت: مسئله اقدام و عمل بسیار ریشه‌ای است. مسئله‌ای است که سال‌ها از کشور رخت بربسته‌ است. در این میان عده‌ای فقط کارشان حرف زدن و نان خوردن است و باید این روش را بسوزانیم؛ چرا وضع اینگونه شده است؟ این معضل ریشه در نفاق دارد، ریشه در تظاهر دارد، ریشه در مصلحت‌اندیشی‌های کاذب دارد. به عبارت دیگر، معیار عملی برای ارزیابی مسئولان جای خود را به حرف داده است.

این استاد دانشگاه ادامه داد:‌ عده‌ای در این سال‌ها بدون آنکه پشتوانه نظری و عملی ارزش های انقلاب اسلامی از جمله اصل ولایت فقیه را به مثابه اصل رهایی بخشی تحکیم کنند متأسفانه تنها به نام این ارزش ها و این اصل نان خوردند و هر نقد سازنده و بجایی را با انگ ضدیت با ارزش ها و ولایت فقیه مخدوش کردند و تصویری اسارت بخش از این اصل مترقی به دست دادند. به اسم ولایت فقیه و پشت سنگر ولایت فقیه تنها منافع‌شان را تامین کردند. هم نان خوردند و هم بستر را برای مانور گفتمان ها و سیاست های بیگانه فراهم نمودند. با حرف صرف که نمی توان از این ارزش ها حفاظت کرد. اگر فقط حرف باشد نتیجه عکس می دهد، از قضا سرکنکبین صفرا فزود می شود.

این استاد دانشگاه  با بیان این که بحث اقتصاد مقاومتی با انقلاب اسلامی گره خورده است و یک رابطه ذاتی با آن دارد، افزود: اگر کسی این مسئله را درک نکند و توسعه درون‌زا را نفهمد، انقلاب را نفهمیده است. ما توقع داشتیم پس از انقلاب از اقتصاد نفتی خارج شویم، البته بماند که در خود اقتصاد مقاومتی هم هنوز بوی نفت به مشام می رسد و این جای نقد دارد اما به مراتب مترقی‌تر از وضع جاری کشور است. ما در اوایل انقلاب حرف دیگری می‌زدیم. می گفتیم خودکفایی اقتصادی، استقلال سیاسی، استقلال فرهنگی و استقلال اقتصادی، اما حقیقتاً به این سمت حرکت نکردیم. در هیچ دوره‌ای هم حرکت نکردیم و مربوط به این دولت و دولت‌های گذشته نیست و متاسفانه هیچگاه یک اقتصاد مقاومتی درون زا نداشته‌ایم. می‌خواهم این را بگویم که اگر استقلال سیاسی ما به استقلال نسبی اقتصادی  گره نخورد، قطعاً آن هم از بین خواهد رفت.

افروغ در تشریح دلایل شکل نگرفتن مطالبه و گفتمان اقتصاد مقاومتی در جامعه گفت: جالب است که ما تنها شاهد همنوایی در بحث هستیم، یعنی وقتی که مسئله اقتصاد مقاومتی مطرح شد، همه درباره آن صحبت کردند، همه وسط آمدند و سر و صدا راه‌ انداختند که این بهترین و خوب‌ترین است، ولی معلوم نیست که چه تقسیم کاری صورت گرفته است. چه کسی ناظر بر اجرای این تقسیم کار است؟ چه نهادی باید نظارت کند و چه نهادی باید از بالا از مسئولیت‌های قوای جمهوری اسلامی بازخواست کند؟ جای آن نهاد خالی است، باید جایی باشد که به معنای واقعی ستاد فرماندهی باشد.

وی اضافه کرد: اگر سیاست‌های کلی توسط مجمع تشخیص مصلحت تعیین می‌شود، نظارت کلی بر عهده کیست؟ این یک خلأ است. جایی که نظارت کلان را اعمال کند نداریم، در شورای نگهبان چنین مسئله‌ای تعریف نشده است، بنابراین ستاد فرماندهی تعیین تقسیم کار و اجرا و عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی را باید مشخص کرد، متاسفانه در همین حد است که عده‌ای می‌آیند حرف می‌زنند شعار می‌دهند، بیانیه می‌دهند و تمام. اما جای ستاد فرماندهی کجاست؟ تقسیم کار کجاست؟

این استاد دانشگاه در خصوص تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در دولت نیز گفت: این مسئله نیازمند جایگاهی بالاتر از رئیس‌جمهور است، مسئله فقط با قوه مجریه سر و کار ندارد. به قوای مقننه و قضائیه هم بر می‌گردد.

افروغ ادامه داد: سوال این است که اگر قوه مجریه به وظیفه خود عمل نکرد تکلیف چیست؟ آن وقت خود ستاد فرماندهی دولت بر عملکرد خود نظارت می‌کند؟ امیدواریم که این مسئله به عمل برسد، اما اگر دولت دچار عمل پارادوکسیکال شد تکلیف چیست؟ یعنی این که از یک طرف بحث اقتصاد مقاومتی را طرح و ان شاءالله پیش ببرد، اما از طرف دیگر راه را برای سیاست ها و رفتارهای مغایر با اقتصاد مقاومتی مهیا کند. این تعارض‌ها را چه کسی باید ببیند، وظیفه کیست، چه کسی باید تذکر بدهد؟ به نظر من باید یک نهاد بالادستی و فرماندهی وجود داشته باشد که اهل تعارف نباشد، این مسئله بسیار مهم است. نباید مماشات کند و باید جدی باشد و از همه مهم‌تر آلوده نباشد که اگر آلوده باشد و اهل مصلحت و حرف، کاری پیش نمی‌رود.

وی با بیان این مطلب که نهاد ناظر بر اجرای اقتصاد مقاومتی باید فراقوه‌ای باشد، اظهار داشت: اینکه این نهاد چگونه و در کجا باشد نمی‌دانم و نمی‌توانم اظهار نظر کنم، به نظرم باید جدی‌تر با مسئله ستاد برخورد شود و افرادی هم در آن ستاد نباشند که یک سر داشته باشند و هزار سودا. قطعاً تشکیل یک ستاد فرماندهی و یک ستاد نظارت و کنترل لازم است تا بتواند گزارش تهیه و آن را به رهبری بدهد تا ضعف ها آشکار و متعاقباً و امیدوارانه برطرف شود.

این استاد دانشگاه در خصوص احتمال شکل گرفتن یک فشار اجتماعی در جامعه برای عمل به اقتصاد مقاومتی و دلیل شکل نگرفتن یک مطالبه عمومی در بین مردم از دولت در تحقق اقتصاد مقاوتی نیز گفت: این پرسش می تواند دو سوی داشته باشد؛ یکی عدم اعتراض عمومی نسبت به مشکلات اقتصادی و بی عدالتی های رایج و دیگری عدم فشار عمومی و اجتماعی برای تحقق اقتصاد مقاومتی. برای سویه اول می توان به ذات انقلاب اسلامی و حرکت مردمی اشاره کرد، اینکه  به تعبیر امام، مردم برای شکم انقلاب نکرده‌اند، انقلاب مردم یک انقلاب معنوی و اخلاقی بوده است و اگر به اقتصاد توجه می‌شود از باب توجه به یک هدف ابزاری است نه هدف غایی و نهایی. در واقع هدف بالاتر از اینها بوده است، مردم اقتصاد را به عنوان یک وسیله می‌خواهند و در قانون اساسی هم به این مسئله اشاره شده که اقتصاد یک وسیله است و هدف چیز دیگری است، اما اگر می‌خواهیم به آن هدف بالاتر برسیم باید به این وسیله (اقتصاد) توجه شود.

افروغ ادامه داد: ما برای رسیدن به اهداف بالاتر باید به اهداف مادی نیز توجه کنیم ولی چون صرفاً مردم در حد یک اخلاق دنیوی، اخلاق و سیاست خود را تعریف نکرده‌اند واکنش‌های اجتماعی متناسب با آن نیز نشان نداده‌اند. اما این از تعالی و نجابت مردم بوده است، اما چه کسی می‌تواند چک سفید امضا بدهد؟ وقتی مردم ببینند که به اخلاق و معنویت هم توجه نمی‌شود و این ها تنها ابزار کلاه برداری هستند، طبیعی است که ممکن است به یک باره طغیان ‌کنند. شما نمی‌توانید به کسی چک سفید امضا بدهید. اگر خود همین اصل ولایت فقیه نبود، بافت و ذات مذهبی جمهوری اسلامی نبود، اگر هویت دینی و تاریخی مردم نبود همه چیز مهیای یک طغیان بود. این عوامل مانع از شکل‌گیری یک حرکت اجتماعی در راستای حقوق حقه اقتصادی مردم می‌شوند.

«اما سوال این است که تا کی می‌توانیم ضمانت بدهیم که هیچ وقت این اتفاق رخ ندهد. متاسفانه بهترین فرصت‌ها را از دست داده‌ایم، ‌اتفاقاً تحریم بهترین زمینه برای اقتصاد مقاومتی بود اما استفاده نشد. اقتصاد مقاومتی باید به برون رفت از اقتصاد نفتی منجر شود، تا زمانی که وابسته به اقتصاد نفتی هستیم ولو در قالب اقتصاد مقاومتی، سر نخ حیات اقتصادی و حتی سیاسی ما در اختیار قدرت‌های فیزیکی برتر خواهد بود. آنها هستند که تصمیم می‌گیرند که بخرند یا نخرند، یعنی تمام بالا و پایین شدن اقتصاد ما در دست این قدرت ها و ابزارهای در اختیار آنها خواهد بود و این به خاطر این است که ما از روز اول به یک توسعه درون زای فرهنگی توجه نظری- عملی و عملی کافی نکردیم. قطعاً با تمرکزگرایی امکان تحقق اقتصاد مقاومتی نبوده و نیست، باید به سمت تمرکز زدایی در تصمیم‌گیری‌ها برویم از نیروهای مستعد در تمامی استان‌ها و مناطق کشور و در ظرف تمرکززدایانه استفاده کنیم.»

این استاد دانشگاه ادامه داد: باید به دنبال توسعه جامع و متناسب با فرهنگ و زیست جهان خود باشیم، دنیا دیگر الگوی توسعه پس از جنگ جهانی دوم را نمی‌پذیرد، دانشگاه‌ها ذیل سیاست تمرکززدایی باید رشته‌هایی تاسیس کنند که متناسب با نیازها و پتانسیل منطقه باشد، متاسفانه خیلی دور شده‌ایم، دانشگاه‌ها و حوزه‌ها نسبتی با جامعه ندارند. همه این‌ها را باید با هم ببینیم، ما متاسفانه مجمع‌الجزایری کشور را اداره می‌کنیم و همه هنر ما این است که تند تند سیاست‌هایی را تنظیم می‌کنیم که هیچ ربطی با نیازهای روزمره و واقعی مردم ندارد. بنابراین مسئله معاش و نیازهای مادی یک نیاز ضروری است و باید به آن توجه کنیم و اگر واکنش اجتماعی به آن وجود ندارد به خاطر همین عواملی است که عرض کردم.

افروغ در پاسخ به این سوال که آیا این فرهنگ در بین مردم وجود دارد که فشار اجتماعی در تحقق اقتصادی مقاومتی را به وجود آورد و یا نیازمند این است که این فرهنگ در بین مردم به وجود آید، اظهار داشت: حتماً نیازمند کار فرهنگی است، باید مردم را آگاه کنیم. باید آگاهی‌بخشی کنیم و آنها را طالب اقتصاد مقاومتی کنیم، مردم را باید به یک درجه از آگاهی برسانیم که این مسئله را به عنوان یک مطالبه فراگیر مطرح کنند، این باور را در مردم بدمیم که اقتصاد مقاومتی یک حق است.

وی با بیان این مطلب که باید خلاءهای اقتصاد مقاومتی، در صورت موجود، پر شود و مردم ببینند که حیثیت اقتصادی، سیاسی، شرف، عزت و بقای آنها در تحقق اقتصاد مقاومتی است، خاطرنشان کرد: باید الگوی اقتصاد مقاومتی برای مردم تبیین شود تا تبدیل به یک خواسته عمومی شود. باید یک فشار اجتماعی و مطالبه عمومی از سوی مردم شکل‌گیرد و این اساسی ترین اقدامی است که می توان در کوتاه مدت در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی پیشنهاد کرد. تا فشار اجتماعی و مطالبه عمومی نباشد مسئولان تکان نخواهند خورد. مسئولان ما حرف زیاد می‌زنند، اما تجربه نشان داده است که در برابر مطالبه عمومی بسیار هم منفعل هستند و این وظیفه روشنفکران و اصحاب رسانه  را دو چندان می کند.

این استاد دانشگاه در پایان با بیان این که سال‌هاست از مقوله عمل در کشور دور شده‌ایم، گفت: متاسفانه نمی‌فهمیم عمل یعنی چه، ارزش عمل بسیار بسیار بالاست و بالاتر از تدوین برنامه‌ است، عمل باید در ذات برنامه خود را نشان دهد.
منبع: تسنیم


  
عضو شورای انقلاب فرهنگی گفت: نظریه پردازان می‌گویند اقتصاد در صورتی پیشرفت می‌کند که شکننده نباشد، اقتصاد مقاومتی مبنای علمی دارد.
برخی کلید حل مشکلات اقتصادی را در «واشنگتن و پاریس» جستجو می‌کنند/ اقتصاد مقاومتی مبنایی کاملاً علمی دارد
به گزارش مشرق، حسن رحیم پور ازغدی ظهر امروز در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه مشهد مقدس در صحن جامع رضوی و در جمع زائران و مجاوران اظهار داشت:امسال به نام سال اقتصاد مقاومتی در عرصه اقدام و عمل نامیده شده و به همین مناسبت چند نکته در این باب عرض می‌کنم، اولاً ما نیز به نوبه خود فقدان مرحوم آیت الله طبسی را تسلیت عرض می‌کنیم، خدمات زیادی پیش و پس از انقلاب داشتند و خدمات زیادی نیز برای زوار امام رضا(ع) در دوره ایشان صورت گرفت و امکاناتی برای زوار تمهید شد. 
 
وی افزود: از مزایای ایشان این بود که برخلاف بخشی از مسئولان، تا لحظه‌ای که از دنیا رفت در خانه پیش از انقلاب زندگی می‌کرد و با وجود شایعات زیاد، روشن شد ایشان در لحظه مرگ، خانه مسکونی‌اش همان خانه پیش از انقلاب بود و مثل برخی از مسئولان نبود که بعد از انقلاب، انقلابی شدند و یا برخی بعد از انقلاب تغییر رویه دادند و نوع زندگی آنها عوض شد. 
 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: چند حکم از سوی رهبری در مشهد صادر شد که یکی از آنها درباره آستان قدس بود از جمله اینکه ساخت و سازهای حرم منور و آستان قدس هر چه فایده داشته باید از این مرحله عبور کرد و باید برنامه ریزی جدی برای کمک به فقرا و محرومان کرد و اشتغال و کار برای جوانان در روستاها و شهرستانهای کوچک به شیوه‌های مختلف مثل مزارع و کارگاه‌ها در دستور کار قرار بگیرد و این پیام مهمی است. 
 
رحیم پور ازغدی تاکید کرد: با این همه سخت افزاری که در آستان قدس فراهم شده است از این پس باید به تعمیق نرم افزار حرم رضوی بپردازیم و این نیز در پیام رهبری مستتر بود و نباید زوار به زیارت جسمانی اکتفا کنند و باید زیارت عقلانی معرفتی صورت بگیرد و زوار به معافر الهی شان افزوده شود. 
 
وی تصریح کرد: این زیارت‌ها باید در اصلاح سبک زندگی ما، بازار و الگوی مصرف و خانواده ما و همچنین کاهش میزان طلاق و اعتیاد و اختلاس و رشوه و اختلاس تاثیر بگذارد، زیارتی اثرگذار است که اثبات کند زوار امام رضا(ع) نسبت به دیگران به سبک زندگی اسلامی مقیدتر هستند. 
 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه مسافران مشهد، توریست نیستند و زائر امام هستند اظهار داشت: بیشترین آمار ورودی به کشور از داخل و خارج، مربوط به مشهد است و اینها برای زیارت می‌آیند، مشهد شهر زیارتی است نه سیاحتی البته سیاحت و تفریح نیز باید باشد. 
 
رحیم پور ازغدی تصریح کرد: بیشترین درآمد گردشگری مربوط به زوار امام است و اینها قبل از گردشگر، زائر هستند و باید در همه عرصه‌ها در این زمینه فرهنگ سازی کرد و نباید اجازه دهیم زائر امام رضا بودن تبدیل به تشریفات شود، مثلاً به برخی خادمی افتخاری بدهند و البته برخی «خادم پروازی» هستند، امام رضا(ع)، خادم پروازی نمی‌خواهد، از این به بعد کاری کنیم که هر کس که تولید بیشتری دارد و هنرمند و صنعتگری که بهتر کار می‌کند اینها خادم افتخاری شوند. 
 
وی با اشاره به اینکه همه باید برای خدا کار کنند و در نماز جمعه حاضر شوند افزود: باید مراقب باشیم، مذهب امام رضا(ع)، مذهب اخلاص است، حضرت ضد تشریفاتی‌ترین شخصیت بود و زمانی که تظاهر می‌کردند می‌خواهند به ایشان احترام بگذارند سفره سلطنتی پهن می‌کردند در حالی که ایشان بین برده‌ها و کارگران غذا می‌خوردند. 
 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: امام رضا(ع) می‌فرمودند: « خدای ما یکی است، پدر ما و این بردگان یکی است و من با اینها هستم و نه با شما» امیدوارم این مسئله صف اول نماز بودن و خادم امام بودن از حالت تشریفاتی خارج شود. 
 
رحیم پور ازغدی با اشاره به بحث اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: دو اندیشه در جامعه ما و در میان نخبگان ما در ارتباط با این مقوله وجود دارد، ما با حسن ظن به قضیه نگاه می‌کنیم، اینکه برخی طرفدار وابستگی هستند تردیدی نیست همان کسانی که به عنوان عامل نفوذی حضور دارند اینها هستند، اگر شبکه‌های نفوذ پیدا شود خواهید دید چقدر از اینها مانع رشد تولید و استعدادهای کشور بودند و هستند البته ما فعلاً با این بخش کاری نداریم. 
 
وی گفت: یک تفکر این است که انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی دشمن ندارد، دشمنی‌ها همه عرضی و مقطعی است و اگر هم هست دشمنی اقتصادی نیست و در عرصه اقتصاد، پروژه خصمانه وجود ندارد، اقتصاد اساساً عرصه مقاومت و مبارز نیست و استقلال اقتصادی امکان و معنا ندارد و معادل انزوای اقتصادی است. 
 
رحیم پور ازغدی بیان کرد: قطع وابستگی از دشمن غیر از قطع رابطه با جهان است، هیچکس طرفدار قطع رابطه با جهان نیست، امام کجا قطع ارتباط با جهان را مطرح کرد؟ امام قطع ارتباط با جهانخواران را مطرح کرد، آن هم رابطه سلطه آمیز بود، جریانی اول می‌گوید مقصر تحریم‌ها ما بودیم و ریشه آن را باید از نظر اینها در دهه 60 جستجو کرد. 
 
وی خاطرنشان کرد: تنش با قدرت‌های فاسد از نظر امام مطرح بود و نه تنش با دولت و ملتها، برخی اصل این شعارها را عامل دشمنی و تحریم‌ها می‌دانند و می‌گویند بعد از دهه 60 انقلاب تمام شده است، راه حل مشکلات اقتصادی از نظر اینها داخلی نیست و کلید حل مشکلات اقتصادی در پاریس و لندن و واشنگتن است و در اختیار نخبگان نیست و کلید بیرون کشور است. این تفکر، عادی سازی روابط، انقلاب زدایی، مکتب زدایی از روابط بین الملل و ارزش زدایی از مناسبات با جهان خارج و آمریکا را مطرح می‌کند. 
 
رحیم پور ازغدی افزود: دیدید آل سعود گفت جمهوری اسلامی باید مشخص کند حکومت است یا انقلاب، جواب این است که ما یک حکومت انقلابی هستیم، اما برخی به همین جمع بندی آل سعودی رسیده‌اند و راه حل مسائل اقتصادی را در انتخاب میان انقلابی بودن و یا حاکم بودن جستجو می‌کنند زیرا حاکم انقلابی بودن سخت است و هزینه دارد. 
 
وی افزود: اگر این گونه بود چه نیازی به چند صد هزار شهید بود؟ اگر قرار بود جلب اعتماد آمریکا شود چرا شما؟ خود شاه که بهتر بود زیرا اگر وی می‌ماند خاطر آمریکا جمع تر بود، اگر قرار بود پیشرفتی صورت بگیرد باید زمان شاه صورت می‌گرفت. ده‌ها هزار مستشار در این کشور بودند اما دانشگاه‌های ما تولید علمی نداشتند و صادراتمان جر نفت نبود. 
 
رحیم پور ازغدی تصریح کرد: امام جواب شما را از همان اول داد و قبل از آن قرآن جواب شما را داده است، این اندیشه می‌گوید غرب به تعهداتش وفا می‌کند و هر چه بارها دیده‌اند که عمل نمی‌کنند باز می‌گویند عمل می‌کنند و می‌گویند آمریکا با ما مشکل ذاتی ندارد و باید حمایت قاطعی نیز از جنبش آزادی بخش یمن و سوریه و بحرین نکنیم زیرا به ما ربط ندارد و باید به غرب اطمینان دهیم کاری به اینها نداریم و اطمینان دهیم که حتی قدرت دفاعی خودمان را نیز تقویت نمی‌کنیم و موشک نمی‌سازیم. 
 
وی گفت: آمریکایی‌ها پیغام می‌دهند که اگر می‌خواهید اقتصاد شما خوب شود نهادهای انقلابی را منحل کنید و از زمان امام نیز این را می‌گفتند، 80 درصد مردم شما در انتخابات باشند این دموکراسی را قبول نداریم و باید حقوق اقلیت‌های جنسی را نیز رعایت کنید!، اینها مسئله احکام قطعی اسلام را نیز مانع اقتصاد می‌دانند. مگر با ترکیه همین کار را نکردند و نگفتند باید اقرار کنید زنای محصنه جرم نیست؟ 
 
رحیم پور ازغدی خاطرنشان کرد: به ترکیه گفتند این را قبول کن تا تصمیم بگیریم جزو اتحادیه اروپا بشوی یا نه؟ فکر می‌کنند اگر حتی این همه عقب نشینی بکنیم آنها به ما کمک می‌کنند، خود آمریکا 50 میلیون آدم گرسنه دارد، چه کسی می‌تواند و می‌خواهد به شما کمک کند؟ اما ساده لوحی در این زمینه وجود دارد. 
 
وی افزود: اینها با اصل نظام مخالف بودند و تا زمانی که دست از ماهیت انقلابی و اسلامی خود برنداریم اینها از ما راضی نمی‌شوند و باید بگوئیم غلط کردیم انقلاب کردیم و برای اینکه درس عبرت بقیه شویم عقب نشینی بیشتری می‌خواهند. 
 
رحیم پور ازغدی افزود: اقتصاد مقاومتی یک اصطلاح من درآوردی نیست، بلکه در علم اقتصاد کلاسیک و اقتصاد آکادمیک غرب، صحبت از مقاوم سازی اقتصاد است، فرض کنید ما ابرقدرت منطقه نیستیم و یکی از چهار قدرت جهان در تعیین سرنوشت جهان نیستیم که همه اینها را هستیم و این را خود دشمنان اعتراف کرده‌اند، در این بازار سیاه و ناسالم جهان، اقتصاد یک کشور اگر قدرت انعطاف علمی و اقتصادی نداشته باشد شکست می‌خورد. 
 
وی با اشاره به اینکه اقتصاد قوی باید منعطف باشد گفت: اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصاد کشور شکننده نباشد و فرمان آن دست خارج نباشد و معطوف به منافع ملی ما باشد و رو به رشد باشد. همه اقتصادهای موفق به نحوی هستند که در برابر تلاطم بین الملل مقاوم باشند. اقتصاد مقاومتی عیوب خود را سریع پیدا می‌کند و آسیب پذیری را کاهش می‌دهد و تولید و توزیع را فعال می‌کند و بانک‌ها و مالیات را سیاستگذاری مجتهدانه و به روز می‌کند. 
 
رحیم پور ازغدی تاکید کرد: نظریه پردازان می‌گویند اقتصاد در صورتی پیشرفت می‌کند که شکننده نباشد، اقتصاد مقاومتی مبنای کاملاً علمی دارد. 
 
وی گفت: جنگ اقتصادی کاملاً وجود دارد و باید در برابر آن آماده باشیم، در ادارات حکومتی ما باید شعبه قرارگاه اقتصادی وجود داشته باشد تا مقابل سقوط تولید کننده را بگیرد. 
 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: باید مقابل عوامل ضدتولید و مقابل کسانی که رشد تولید را مانع شده‌اند ایستاد، مقام معظم رهبری فرمودند نزدیک 60 درصد کارگاه‌ها تقریباً خوابیده است و با وجود عقب نشینی مقطعی و تاکتیکی در مسائل هسته‌ای، این طرف به تعهدات خود عمل کرده است و طرف مقابل خیر و تحریم‌ها را به شکل مختلف بازمی‌گرداند و نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا نیز نشان دادند به این قرارداد پایبند نیستند اما هنوز هم برخی کلید را دست آمریکایی‌ها می‌دانند و حتی اگر وفا کنند مشکل حل نمی‌شود، مشکل در داخل کشور باید حل شود. 
 
رحیم پور ازغدی تصریح کرد: اگر تمام تحریم‌ها را بردارند، تمامی موانع برداشته شد و تازه فضا برای کار باز شده است، مانع برداشته شدن به معنای حرکت که نیست، حرکت در درون باید انجام شود، موانع بوروکراتیک باید برداشته شود، صد مانع به اسم استعلام برای تولیدکننده نگذارید. 
 
وی بیان کرد: کاری کنید که اگر کسی توان و سرمایه دارد با رغبت سراغ شما بیاید، مدارک را یک بار از وی بخواهید، رفع موانع تولید احتیاط است، اگر راست می‌گوئید در برابر واردات احتیاط کنید، چرا گرانترین ماشین‌های دنیا در تهران جولان می‌دهد؟ تشریفاتی ترین کالاهای دنیا در کشور ما است. این کشوری است که تحریم است؟ 
 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: اینها خیانت و یا حماقت است، پیشنهاد این است که یک قرارگاه قوی بیاید و موانع تولید را بردارد، بروید از اینها سوال کنید تا بگویند چرا. عمده موانع دولتی و حکومتی و واردات و مالیات و سیاست غلط بانکها است. 
 
رحیم پور ازغدی افزود: کلید در داخل کشور است و نه در واشنگتن، آنها به شما کلید نمی‌دهند بلکه قفل می‌دهند، چرا آمریکا باید منافع و خیر ما را بخواهند؟ منطقی است؟ چرا دنبال منافع خود هستند؟ بخشی از سیاست‌های ما مانع اقتصاد مقاومتی هستند و بدون برداشتن اینها اقتصاد مقاومتی شکل نمی‌گیرد، خصومت‌هایی علیه اقتصاد مقاومتی وجود دارد که باعث ناکارآمدی می‌شود. 
 
وی گفت: رسیدن به اهداف بدون اقتصاد مقاومتی، یعنی اقتصاد علمی و آگاهانه و عدالت محور و توام با عزت امکانپذیر نیست، تحریم‌ها از سال 58 شروع شد و ربطی به مسائل هسته‌ای نداشت، چند ماه پس از انقلاب تحریم‌ها شروع و در سالهای اخیر تشدید شد، اما از ابتدای انقلاب بود. 
 
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اقسام مختلف تحریم‌ها از ابتدای انقلاب افزود: اگر اقتصاد داخل درست مدیریت شود در برابر تحریم‌ها از پای در نمی‌آئیم، اگر خانواده دارای مشکل اقتصادی بودجه خود را درست تنظیم نکند قطعاً شکست می‌خورد. 
 
رحیم پور ازغدی افزود: ژاپن و آلمان حتی الان هم استقلال ندارند، اما پیشرفت اقتصادی آنها بخاطر این بود که مصرف کمتر و تولید بیشتر داشتند و با کار به اینجا رسیدند، فرض کنید رئیس جمهور بعدی آمریکا آمد و همه تحریم‌ها را برگرداند، این احتمال که هست، آیا با امید و شادی کاذب ایجاد کردن، اقتصاد کشور راه می‌افتد و یا این فریب افکار عمومی است. 
 
وی بیان کرد: فرض کنید همه پولها برگشت، اگر الگوی مصرف درست نشود تمام این پول تمام می‌شود و به واردات و تورم می‌افزاید، باید واقع بین باشیم و امیدوار، اینها با تحریم می‌خواستند بیکاری و تورم را افزایش دهند و رفتار جمهوری اسلامی را تغییر دهند و مردم را خسته کرده و به آنها تلقین کنند که اگر شعار مرگ بر آمریکا نباشد شما همه میلیاردر هستید. 
 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: هدف بعدی اینها تغییر اصل حکومت است و حتی در انتخابات هم حضور داشتند و لیست دادند، آنها گفتند باید کسانی که همفکر ما هستند آنها بیایند و نه آنهایی که بر سر مبانی انقلاب هستند ولی این معنایش این نیست که لیست‌های داده شده در انتخابات، لیست انگلیسی و آمریکایی بود. 
 
رحیم پور ازغدی افزود: آنها می‌گویند اگر می‌خواهید اقتصادتان با یک «بِشکن» حل شود با صدای آرام بگوئید اشتباه کردیم و بعد می‌گویند همین را بلند بگوئید، آنها دنبال تغییر میان مدت و بلندمدت هستند و اینها همان استکبار قرآنی هستند. 
 
وی گفت: قصص قرآنی نیز ناظر به آینده برای درس دادن به ما است، با کسانی روبرو هستیم که طرح‌های سعادتبخش را واژگون و ارزشها را نابود می‌کنند و لباس اصلاح پوشیده‌اند و قرآن راجع به همین‌ها می‌گوید. اینها هدفشان دنیا است و به آخرت کاری ندارند و حریص ترین موجودات برای ماندن در این دنیا هستند. 
 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: اینها طرفدار ایدئولوژی «حسنه الدنیا» هستند، چرا کسانی فکر می‌کنند اینها دشمن نیستند و به اینها می‌توان دل باخت؟ اینها کافر و منافق هستند و قرآن به اینها اشاره کرده است. چرا به اینها اعتماد می‌کنید و لبخند می‌زنید؟ وقتی لبخند زدی و قدم زدی رویت می‌شود بگویی مرگ بر آمریکا؟ حد نگه داریم، مذاکره روشن بود برای چه بود، برای مسئله هسته‌ای بود نه در حوزه دیگری و نه در مقدمه احیای رابطه با آمریکا. 
 
رحیم پور ازغدی تصریح کرد: کسانی به قصد خدمت به کشور، می‌گویند آمریکا دشمن انقلاب اسلامی نیست، باید تکلیفمان را روشن کنیم و این مسئله در تصمیمات اقتصادی ما دخالت دارد. اینها دشمن هستند یا نه؟ برنامه آینده چیست؟ پیشرفت در اقتصاد مقاومتی است یا در سازش اقتصادی؟ 
 
وی گفت: قرآن می‌فرماید اینها هر پیمانی که با شما می‌بندند در نخستین فرصت آن را زیر پا می‌گذارند، صهیونیست‌ها کتاب خدا و دین را زیر پا می‌گذارند و دنبال علمی هستند که به دیگران صدمه بزنند. 
 
رحیم پور ازغدی تصریح کرد: الگوی مصرف ما بسیار خطرناک است وجزو ملت‌های مسرف هستیم و خدا از اسراف کننده بدش می‌آید، طبق آمار جهانی و داخلی جزو مصرف کننده ترین ملتهای دنیا هستیم و با این طرز مصرف نمی‌توانیم به اقتصاد مقاومتی ادامه دهیم، بسیاری از خانواده‌های غیرمسلمان را دیده‌ام که مصرف کمتری از ما دارند. 
 
وی افزود: ما طبقه محرومی داریم که ندارند مصرف کنند اما بسیاری بیش از نیاز مصرف می‌کنند، ملت ایران مصرفش از تولید و واردات از صادراتش بیشتر است، در کشورهای پیشرفته دیده‌ایم که ساده تر زندگی می‌کنند، در حوزه انرژی، ایران جزء 10 یا 12 کشور پرمصرف جهان است. 
 
رحیم پور ازغدی گفت: ایران سه برابر متوسط جهان انرژی مصرف می‌کند، هر 10 سال هم مصرف انرژی در کشورمان دو برابر می‌شود و این یعنی مصرف انرژی ایران 5 برابر اندونزی پرجمعیت ترین کشور مسلمان دنیا است. 
 
وی افزود: مصرف سرانه انرژی ما دو برابر چین و چهار برابر هند است، مصرف سرانه برق در ایران سه برابر میانگین جهانی است، ما جزو 16 کشور پرمصرف برق در جهان هستیم و سومین مصرف کننده گاز در جهان هستیم. 
 
رحیم پور ازغدی بیان کرد: ظرف 7 سال، مصرف گاز در ایران 2.5 برابر شده است، در آب، از 70 درصد کشورهای جهان مصرف بیشتری داریم، مشکل آب خوردن و کشاورزی در 20 سال آینده داریم، مصرف نان ایران سه برابر اروپایی‌ها است، ایران بالاتر از میانگین جهان شکر مصرف می‌کند و در مورد روغن هم همین طور. 
 
وی گفت: مصرف در کشور سال به سال بیشتر می‌شود، تولیدکننده ما تا به مشکلی می‌خورد تولیدش را کم می‌کند و قاچاق هم کنترل نمی‌شود و کالای تجملی روز به روز بیشتر مصرف می‌شود. ملتی که مشکل تروریسم را حل کرد مگر نمی‌تواند قاچاق را حل کند؟ 
 
رحیم پور ازغدی خاطرنشان کرد: اقتصاد و تولید نباید سیاستش دائم عوض شود، هر انتخاباتی که می‌شود از یک سال مانده به انتخابات، فضا انتخاباتی می‌شود و بعد، زمان صرف تصفیه و تغییر اتوبوسی هستیم و بعد هم زمینه سازی برای انتخابات بعد، دولت و مجلس باید اختیاراتش مشخص شود، نمی‌توانیم یک سیاست بانکی اعلام کنیم و بعد رهایش کنیم باید تولیدکننده وضعیتش مشخص باشد، از سوی دیگر نظارت بر قوانین باید شکل بگیرد، ما خلاء قانونی نداریم، تراکم قانونی داریم و اجرا نمی‌شود.نظام پاداش و تنبیه باید برقرار شود. 
 
منبع: تسنیم

 


  

گروه سیاسی - رجانیوز: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین روز از سال نو در اجتماع انبوه و پرشور زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی علیه‌السلام، در سخنان مهمی با تبیین معنای حقیقی و «اهداف پنهان و خطرناک تفکر تسلیم‌طلبانه‌ای» که آمریکا و عده‌ای در داخل سعی می‌کنند با ارائه‌ی یک دو راهی دروغین و مصنوعی، به ذهن نخبگان و افکار عمومی ملت ایران تزریق کنند، ده پیشنهاد اساسی برای «اقدام و عمل» در زمینه‌ی اقتصاد مقاومتی بیان و تأکید کردند: این راه منطقی و در عین حال انقلابی، ایران عزیز را در مقابل تهدید و تحریم مصونیت می‌بخشد و دولت را قادر می‌کند در پرتو همدلی همگانی و کمک و هماهنگی سه قوه، در پایان سال جاری به مردم گزارش عینی و اعتمادآفرین ارائه دهد.
به گزارش رجانیوز رهبر انقلاب اسلامی با تبریک مجدد سال نو به ملت ایران، مصادف شدن ابتدا و انتهای سال 95 را با میلاد حضرت فاطمه‌ی زهرا سلام‌الله‌علیها مایه‌ی برکت کشور دانستند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ادامه به تبیین شعار امسال یعنی «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» پرداختند.
ایشان با تأکید بر اینکه انتخاب شعار سال 95، مبنای منطقی و استدلالی دقیق دارد، همه‌ی مردم به‌ویژه جوانان را به تدبر و تعمق در این مبنای استدلالی فراخواندند و گفتند: شاید برخی ترجیح می‌دادند که شعار امسال، شعاری فرهنگی یا اخلاقی انتخاب شود اما با توجه به مجموع مسائل کشور، تصمیم بر این گرفته شد که همچون چند سال اخیر، یک شعار اقتصادی انتخاب شود تا به صورت «گفتمان عمومی» رواج پیدا کند.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: انتخاب شعار امسال بر یک تحلیل و نگاه کلان به مسائل کشور مبتنی است.


ایشان در تشریح این نگاه کلان افزودند: در مقطع کنونی، آمریکایی‌ها به‌دنبال تزریق تفکر خاصی در میان نخبگان جامعه و سپس افکار عمومی کشور هستند مبنی بر اینکه ملت ایران بر سر یک «دو راهی» قرار دارد و چاره‌ای جز انتخاب یکی از این دو راه ندارد!
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: دو راهی که آنها ادعا می‌کنند این است که ملت ایران یا باید با آمریکا کنار بیاید و یا به‌طور دائم تحت فشارهای آمریکا و مشکلات ناشی از آن باشد.
ایشان با اشاره به «ثروت، ابزار سیاسی، دستگاه‌های تبلیغاتی گسترده و تجهیزات نظامی آمریکا» خاطرنشان کردند: براساس این تفکر خاص، با دولتی همچون آمریکا باید کنار آمد و با قبول تحمیل‌های آن، از برخی «مواضع، اصول و خطوط قرمز» صرف‌نظر کرد.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: در توافق اخیر هسته‌ای نیز که مورد تأیید قرار گرفت و مذاکره‌کنندگان کشورمان نیز مورد قبول بودند، همین اتفاق افتاد و در مواردی، وزیر محترم امور خارجه به من گفت: «ما نتوانستیم برخی خطوط قرمز را حفظ کنیم».
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: این یعنی وقتی طرف مقابل دولتی مثل آمریکا است، کنار آمدن با او به معنای صرف‌نظر کردن از برخی مسائلی است که انسان به آنها پای می‌فشارد.



  

ایشان با تأکید بر اینکه عده‌ای نیز در داخل کشور این تفکر خطرناکِ وجود دو راهی دروغین را قبول دارند و به‌دنبال قبولاندن آن به دیگران هستند، خاطرنشان کردند: این افراد می‌گویند اقتصاد ایران دارای ظرفیت‌های فراوان است که استفاده از این ظرفیت‌ها، فقط با توافق هسته‌ای امکان‌پذیر نیست بلکه مسائل دیگری نیز با آمریکا وجود دارد که ملت ایران و مسئولان کشور باید در مورد آنها تصمیم بگیرند و اقدام کنند.
رهبر انقلاب اسلامی، گفت‌وگو و همکاری با آمریکا درباره‌ی «مسائل منطقه‌ی غرب آسیا» و همچنین «گفت‌وگو درباره‌ی اختلافات تهران و واشنگتن بر مبنای کوتاه آمدن ایران از اصول و خطوط قرمز خود» را از جمله مواردی برشمردند که این دیدگاه خاص بعد از توافق هسته‌ای به‌دنبال آن است.


حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه این دیدگاه خاص معتقد است مشکلات اقتصادی کشور تنها در صورتی حل خواهد شد که در موارد مختلف با آمریکا گفت‌وگو کنیم و از مواضع خود کوتاه بیاییم، خاطرنشان کردند: این افراد می‌گویند همان‌طور که توافق هسته‌ای، «برجام» نام گرفت، گفت‌وگو با آمریکا در موارد دیگر و حتی موضوع قانون اساسی کشور می‌تواند «برجام‌های 2 و 3 و 4» باشند تا با این گفت‌وگوها و توافق‌ها، مردم راحت زندگی کنند و مشکلات آنان حل شود.
ایشان افزودند: معنای حقیقی این تفکر خطرناک این است که جمهوری اسلامی ایران به‌تدریج از مبانی قدرت و امنیت خود و از مسائل اساسی که به حُکم اسلام و در چارچوب نظام اسلامی، به آنها پایبند است همچون مسئله‌ی حمایت از مقاومت و پشتیبانی سیاسی از ملت‌های فلسطین، یمن و بحرین، صرف‌نظر و مواضع خود را به خواسته‌های آمریکا نزدیک کند!
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: براساس این تفکر خاص، جمهوری اسلامی ایران باید همچون برخی دولت‌های عربی که با کمال وقاحت دست دوستی به سوی رژیم صهیونیستی دراز کردند، در نهایت با دشمن صهیونیستی کنار بیاید.


حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه در چارچوب این تفکر خطرناک، عقب‌نشینی‌ها گام به گام ادامه خواهد یافت، خاطرنشان کردند: اگر براساس خواست و میل آمریکا عمل شود، جمهوری اسلامی ایران باید از ابزارهای دفاعی خود نیز صرف‌نظر کند و دائماً در مقابل چراهای مختلف و زیاده‌خواهانه‌ی آمریکا پاسخگو باشد.
ایشان با اشاره به جنجال تبلیغاتی اخیر رسانه‌های غربی درباره‌ی رزمایش موشکی ایران گفتند: درحالی‌که آمریکایی‌ها هرچند وقت یک‌بار در منطقه‌ی خلیج فارس که هزاران کیلومتر با آنها فاصله دارد، رزمایش‌های مشترک برگزار می‌کنند، در مورد رزمایش جمهوری اسلامی ایران در خانه و حریم امنیت خود، جنجال به پا می‌کنند.


رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه در صورت قبول این تفکر خاص، زیاده‌خواهی‌های آمریکا و عقب‌نشینی در مقابل او در این حد نیز متوقف نخواهد شد، افزودند: در ادامه‌ی این روند تدریجی، جمهوری اسلامی ایران طبعاً باید به آمریکایی‌ها توضیح دهد که چرا سپاه پاسداران و نیروی قدس را تأسیس کرده است، چرا باید سیاست‌های داخلی با موازین شرع تطبیق داده شوند، چرا باید سه قوه براساس شریعت اسلامی عمل کنند و چرا شورای نگهبان قوانین مغایر با شرع را تأیید نمی‌کند؟
 حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تأکید کردند: اگر در مقابل آمریکا کوتاه بیاییم، دشمن گام به گام جلو می‌آید و کار به جایی می‌رسد که جمهوری اسلامی ایران از محتوا تهی می‌شود و تنها صورت ظاهری آن محفوظ خواهد ماند.
ایشان افزودند: بر مبنای این «تحلیل و تفکرِ دشمن‌خواسته»، اگر ملت ایران بخواهد از شرّ آمریکا راحت شود باید از محتوای جمهوری اسلامی، مفاهیم اسلامی و امنیت خود دست بردارد.


رهبر انقلاب اسلامی بعد از تبیین ابعاد مختلف این تحلیل خاص، به آسیب‌شناسی آن پرداختند و خاطرنشان کردند: از مواردی که در این تحلیل نادیده گرفته می‌شود این است که هرگونه توافق با آمریکا به معنای ناگزیر بودن ایران به انجام تعهدات و بدعهدی و خدعه و تقلب آمریکا در انجام تعهدات این کشور است که این مسئله را اکنون به عینه می‌بینیم و این یعنی «خسارت محض».


حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در اثبات این مسئله به توافق هسته‌ای به‌عنوان یک نمونه اشاره کردند و گفتند: در همین توافق نیز آمریکایی‌ها به آنچه وعده داده بودند، عمل نکردند و به تعبیر وزیر محترم امور خارجه، بر روی کاغذ تعهداتی را انجام دادند اما در عمل و از طریق راه‌های انحرافی مانع از تحقق آن تعهدات شدند.
ایشان افزودند: اکنون با وجود توافق هسته‌ای، همچنان معاملات بانکی ما دچار مشکل است و پول‌های ایران نیز بازگردانده نشده است زیرا کشورهای غربی و کشورهای تحت تأثیر آنها، از آمریکایی‌ها هراس دارند.


رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه یکی دیگر از مواردی که در ارائه‌ی دو راهی دروغین نادیده گرفته می‌شود، «علت و اساس دشمنی و کینه‌ی آمریکا با ملت ایران» است، گفتند: با توجه به «جایگاه راهبردی و موقعیت استراتژیک ایران در منطقه»، «منابع فراوان نفت و گاز»، «جمعیت بالا»، «استعدادهای فراوان» و «پیشینه‌ی تاریخی و کهن»، ایران «گُل منطقه» است اما همین کشور بی‌نظیر، ده‌ها سال در قبضه و سلطه‌ی آمریکایی‌ها بود که ملت ایران با انقلاب اسلامی، کشور را از سلطه‌ی بی چون و چرای آمریکایی‌ها خارج کرد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: انقلاب اسلامی نه‌تنها ایران را از دست آمریکایی‌ها خارج کرد بلکه روحیه‌ی مقاومت و ایستادگی در مقابل سلطه‌ی آمریکا را در منطقه و حتی خارج از منطقه گسترش داد.


ایشان خاطرنشان کردند: آمریکایی‌ها عامل اصلی شکست سیاست «تشکیل خاورمیانه‌ی بزرگ» و مسلط کردن رژیم صهیونیستی بر امور منطقه و همچنین ناکامی‌های خود در یمن، سوریه، عراق و فلسطین را، جمهوری اسلامی ایران می‌دانند، بنابراین دشمنی آنها با ملت ایران اساسی و عمیق است و هنگامی این دشمنی به پایان می‌رسد که آنها بتوانند سلطه‌ی خود را بر ایران احیا کنند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ادامه به بیان دلایل «سلطه‌ی طولانی‌مدت انگلیس و سپس آمریکا بر ایران» پرداختند و گفتند: انگلیسی‌ها و آمریکایی‌ها در این کشور سنگرهایی را ایجاد کرده بودند که به‌واسطه‌ی آن سنگرها، ادامه‌ی سلطه‌ی خود را امکان‌پذیر می‌کردند اما انقلاب اسلامی به‌دست جوانان انقلابی، این سنگرها را نابود کرد و سنگرهای جدیدی برای حفاظت از جمهوری اسلامی و منافع ملت به‌وجود آورد.


ایشان خاطرنشان کردند: آمریکایی‌ها اکنون با برنامه‌ریزی و با استفاده از ابزار دیپلماسی، به‌دنبال آن هستند تا سنگرهایی را که تخریب شده بود، ترمیم کنند و سنگرهای انقلاب را از بین ببرند.
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: «رژیم مستبد و طاغوتی پهلوی» مهم‌ترین سنگر آمریکا در ایران بود اما انقلاب اسلامی، حکومت پادشاهی و حاکمیت شخصی را ریشه‌کن کرد و به جای آن سنگر مستحکمی به نام «حاکمیت مردم» را بنا نهاد.
ایشان «ترس از قدرت‌ها به‌ویژه آمریکا» را یکی دیگر از سنگرهای زمینه ساز سلطه دانستند و خاطرنشان کردند: برخلاف دوران طاغوت اکنون در جمهوری اسلامی، هیچ فرد آگاه، مطلع و متکی به ارزش‌های دینی از آمریکا نمی‌هراسد.



  

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به اینکه امروز هم ممکن است عده‌ای از آمریکا بترسند، افزودند: ترس طاغوت از آمریکا عقلایی بود زیرا در مقابل آمریکا پشتوانه‌ای نداشت اما در جمهوری اسلامی، ترس از آمریکا غیرعقلایی است زیرا جمهوری اسلامی از پشتیبانی ملت بزرگ ایران برخوردار است.
ایشان یکی دیگر از راه‌های سلطه‌ی آمریکا را «تزریق بی‌اعتمادی به خود و نبود روحیه‌ی اعتماد به نفس ملی» برشمردند و گفتند: با پیروزی انقلاب، این سنگر سلطه‌پذیری به سنگر بزرگ «ما می‌توانیم» تبدیل شد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای «جدایی دین از سیاست» را یکی دیگر از سنگرهای آمریکا برای سلطه بر ایران دانستند و افزودند: انقلاب اسلامی این سنگر را نیز نابود کرد.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه‌ی سخنانشان منظور صریح خود را از کلمه‌ی دشمن، «آمریکا» دانستند و افزودند: سیاستمداران آمریکایی و وزارت خزانه‌داری این کشور از یک‌طرف تحریم را با روش‌های خاص و پیچیده، عملاً حفظ می‌کنند و با دشمنی محض از تهدید به تحریم سخن می‌گویند و از طرف دیگر در کاخ سفید سفره‌ی هفت‌سین می‌اندازند و با روش‌های «بچه‌گول‌زن»، در پیام نوروزی برای اشتغال جوانان ما دلسوزی می‌کنند!
ایشان خاطرنشان کردند: علت این رفتار دوگانه آن است که مقامات آمریکایی، هنوز ملت هوشیار ایران را نمی‌شناسند و نمی‌دانند این ملت فهیم، اهداف و شیوه‌های پیدا و پنهان دشمنان خود را به‌خوبی درک می‌کند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای سپس با تصریح اینکه ما با مردم آمریکا مثل همه‌ی ملت‌های دیگر مشکلی نداریم بلکه با سیاست‌های خصمانه‌ی این کشور مقابله می‌کنیم، به بیان واقعیت‌هایی پرداختند که توجه به آنها، راه صحیح حرکت کشور را مشخص می‌کند.
«سرمایه‌ها و ظرفیت‌های طبیعی و انسانی فراوان برای پیشرفت فوق‌العاده‌ی درون‌زا، فرصت‌های بین‌المللی، و قدرت اثرگذاری در منطقه و در مواردی در سطح جهان»، اولین واقعیتی بود که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند.
ایشان، «دشمنی واضح آمریکا با ملت ایران و نظام اسلامی» را واقعیت دیگری برشمردند که ادامه‌ی تهدیدهای مکرر آمریکایی‌ها و تلاش بی‌وقفه‌ی آنها برای جلوگیری از بهره‌مندی ایران از نتایج برجام، از نشانه‌های آشکار آن است.

 


حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، نامزدهای انتخابات، با یکدیگر در بدگویی به ایران، مسابقه گذاشته‌اند، ضمن اینکه هیچ تضمینی وجود ندارد که دولت بعدی به همین تعهدات اندک برجام هم پایبند باشد، آن‌وقت هرگاه از دشمنی آمریکا سخن گفته می‌شود عده‌ای در داخل پریشان و مضطرب می‌شوند.


سومین واقعیتی که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند «نامحدود نبودن ابزارهای دشمنی آمریکا با ملت ایران» بود.
ایشان خاطرنشان کردند: آمریکایی‌ها، سه ابزار اساسی و تأثیرگذار دارند: «تبلیغات»، «نفوذ» و «تحریم».
رهبر انقلاب با تمرکز بر موضوع تحریم افزودند: واقعیت آن است که دشمن احساس می کند تحریم‌ها در ضربه زدن به ایران مؤثر است البته رفتار ما هم در تقویت این احساس تأثیرگذار بوده است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در همین زمینه افزودند: در برهه ای در داخل، ضررها و ضربات تحریم را بزرگنمایی کردیم همچنانکه در مقطعی درباره آثار برداشته شدن تحریم‌ها هم بزرگنمایی شد در حالیکه تاکنون اتفاقی در این زمینه نیفتاده و اگر وضع به همین منوال پیش رود، اتفاقی هم نخواهد افتاد.


رهبر انقلاب پس از اثبات تمرکز اصلی دشمن بر مسئله تحریم، یک سؤال اساسی مطرح کردند: راه صحیح مقابله با این «ابزارِ فشار و خصومت» چیست؟
 ایشان در پاسخ، با اشاره مجدد به دو راهی دروغینی که آمریکایی‌ها در مقابل این سؤال ارائه می‌کنند یعنی «تسلیم» یا «فشار و تحریم» افزودند: البته یک دو راهی واقعی در این زمینه وجود دارد. یا مشکلات تحریم را صرفاً تحمل کنیم یا با تکیه بر اقتصاد مقاومتی، ایستادگی کنیم و بر مشکلات فائق آییم.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای سپس با تمرکز بر مفهوم شعار سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» خاطرنشان کردند: دولت البته کارهایی از جمله تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی انجام داده و از نتایج خوبی از جمله مثبت شدن تراز بازرگانی و کاهش واردات خبر می دهد اما لازم است در این زمینه کارهای اساسی انجام شود.

 


  




طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ