گروه سیاسی-رجانیوز: شب پنجم از برنامه ثریا با عنوان " انقلاب ادامه دارد" با موضوع آرمانهای انقلاب اسلامی و نسل سوم انقلاب و با حضور مرتضی کیا، مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه تهران، وحید اشتری، مسئول کمیته صیانت از منافع ایرن، علیرضا کمیلی، عضو شورای مرکزی اتحادیه بینالمللی امت واحده و فاطمه دلاوری، از دانشجویان ایرانی اعزامی به کنفرانس بولیوی بر روی آنتن شبکه اول سیما رفت.
روحیه سادهزیستی لازمه مسئولیت است؛ اگر مسئولین ساده زیست نباشند ارزشها تغییر خواهد کرد
به گزارش رجانیوز علیرضا کمیلی، عضو شورای مرکزی اتحادیه بینالمللی امت واحده در خصوص وضعیت انقلابی بودن مسئولین و نسل سوم و چهارم انقلاب گفت: بنده مباحثم را با یک خاطره شروع میکنم؛ 15 سال پیش بود که یک اردوگاهی افتتاح میشد، به کارگرهای اردوگاه گفته بودند که شما بروید اما نرفته بودند و دوست داشتند ببینند که شخصیتهایی که میخواهند اردوگاه را افتتاح کنند چه کسانی هستند؛ زمان افتتاح اردوگاه که فرا رسید ماشینهای ویژه استانداری پشت سر هم آمدند و این کارگران هم نگاه میکردند.
وی افزود: برای من بسیار تعجبآور بود چون تا به حال چنین صحنهای ندیده بودم و رفتم خدمت یکی از روحانیونی که در جمع مسئولین بود و به ایشان گفتم که چون میدانم که شما برای مردم از امیرالمومنین و نهجالبلاغه میگویید شاید برای این کارگران سوال باشد که شما در محافل از سخنان امیرالمومنین میگویید، اما با این ماشینهای آنچنانی به اینجا میآیید! بهتر نبود که شما با یک ماشین سادهتر میآمدید؟ ایشان هم توضیحاتی دادند.
علیرضا کمیلی با بیان اینکه برای ایشان خاطرهای گفتم، خاطرنشان کرد: ما یا باید این خاطرهها را از دفتر انقلاب جدا کنیم که به تناقض نخوریم و یا باید توجیه قابل قبولی برای مردم داشته باشیم؛ این خاطره این بود که شهید رجایی برای افتتاح پروژهای به یکی از مناطق رفته بودند و 9 صبح به محل موردنظر رسیده بودند و وقتی میخواستند از هواپیما پیاده بشوند دیدند که مسئولین آن شهر به خط ایستادند؛ شهید رجایی گفتند که این آقایان برای چی اینجا هستند؟ و گفته بودند آمدهاند استقبال شما، که شهید رجایی گفته بودند الان ساعت اداری است و باید کار مردم را راه بیاندازند نه اینکه اینجا باشند و پایین نیامدند از هواپیما تا این مسئولین سرکارشان رفتند!
برخی تمایل دارند خاطرات سادهزیستی شهدا در کتابها باقی بماند!
وی افزود: این روحیات لازم است و اگر این اتفاقات رخ ندهد به تدریج ارزشها تغییر میکند؛ بنده در خاطرات شهید باکری و همت خواندهام که با خودکار بیتالمال اسم شخصی نمینوشتند یعنی این مسائل حرفهایی کلی نیست که مردم فقط روی منبرها بشنوند و اجرا نشود و یک جوان انتظار دارد که این مسائل بصورت عملی اجرایی شود و باید بدانیم که نسل سوم انقلاب توقع چنین روحیاتی از مسئولین دارند.
محسن مقصودی، مجری برنامه تصریح کرد: برخی تمایل دارند که این خاطرات شهدا و در کتابها بماند یا در مجالس یادبود خوانده شود و نباید در زندگی مسئولین بروز داشته باشد.
واقعیترین راهکار برای خداحافظی کردن انقلاب با آرمانهایش، خانه نشین کردن مردم است!
وحید اشتری، مسئول کمیته صیانت از منافع ایران در ابتدای مباحث اظهار داشت: ایام دهه فجر فرصت خوبی برای بازخوانی آرمانها و افقهای انقلاب است که باید خودمان را رصد کنیم که نسبت به قله آرمانها، در کجای مسیر از این کوه قرار داریم.
وی بابیان اینکه در اوایل انقلاب نگاه دوگانهای بین مسئولین وجود داشت، خاطر نشان کرد: بحث دیگر بحث دوگانه نگاههایی است که از ابتدای انقلاب وجود داشتهاند که در آن زمان بخشی از مسئولین اعتقادشان این بود که مردم انقلاب کردهاند و باید انقلاب را به مسئولین و مدیران تحویل بدهند و به خانههایشان برگردند و مدیران انقلاب، انقلاب را مدیریت کنند که این تفکر در بین لیبرالها و دولت موقت بوده است و همچنین در عبارتی منسوب به آقای بازرگان که "مردم باید به خانههایشان بازگردند و انقلاب را به دست مسئولین بسپارند" این دیدگاه را میتوان مشاهده کرد.
اشتری افزود: در برابر دیدگاه مذکور، دیدگاه امام و انقلابیون بود که محقق شدن آرمانها و اهداف انقلاب را در این میدیدند که مردم کماکان مطالبهگر بمانند و دائم مسائل انقلاب را رصد کنند و پای کار انقلاب باشند.
این فعال دانشجویی خاطرنشان کرد: این دوگانه در ادامه در بسیاری از اختلافات سیاسی که در تاریخ انقلاب به آنها برمیخوریم، وجود دارد یعنی اگر کسی بخواهد انقلاب را با تمام آرمانهایش سر ببرد و انقلاب را به جایی برساند که بخواهد با تمام آرمانهایش خداحافظی کند، بنظر جدیترین و واقعیترین راهکار این است که مردم را بازنشسته و خانهنشین کنند و مردم را نسبت به مسائل انقلاب بی حس کنند.
با نگاه لیبرالها دلواپسی مردم برای صنعت خودروسازی، امر ناپسندی است که باید تحقیر شود!
وحید اشتری در ادامه افزود: بطور مثال بعد از سی و اندی سال که از انقلاب میگذرد، مردم احساس کردند صنعت خودروسازی کشورمان علیرغم تمام حمایتهایی که از این صنعت شده است، در یک سطحی است که در شان انقلاب اسلامی نیست لذا یک کمپین مردمی درجهت بهبود وضعیت خودروسازی تشکیل دادند؛ با نگاه انقلابی این مثبتترین اتفاقی است که میتواند در یک انقلاب رخ بدهد چرا که سی و چند سال بعد از انقلاب دلواپسی و نگرانی مردم برای یک بخشی از صنعت کشور با یک کنش جمعی و مطالبات سطح بالا همراه است که با نگاه امام خمینی و انقلاب نتها باید از این نگاه حمایت کرد بلکه باید به آن پروبال داد ولیکن با نگاه لیبرالها و همان کسانی که در مقابل اندیشه امام بودند این اتفاق یک اتفاق بسیار بدی است که باید تحقیر بشود کماینکه در ادبیات برخی از مسئولین چنین ادبیاتی وجود دارد و میگویند هرکسی که در کمپین خودرو است ضد انقلاب است.
مقصودی در خلال این مباحث خاطرنشان کرد: یعنی اگر مسئولین هر حرکت اجتماعی مردم را سریعا امنیتی و سیاسی جلوه بدهند باعث میشود که مردم پس زده بشوند و این باعث میشود مردم در موضوعات دیگر هم کنار بایستند.
برای رسیدن به آرمانهای انقلاب باید به دانشجویان نقش بدهیم؛ ضرب و شتم دانشجویان منتقدین قراردادهای نفتی در آستانه دهه فجر!
مسئول کمیته صیانت از منافع ایران گفت: ورای دعواهای سیاسی و جناحی موجود در کشور باید مبانی این مسئله را در نگاههای آنها ریشهیابی کرد یعنی جریاناتی در کشور ما هستند که مبانی نگاهشان برگرفته از انقلابیون ناب نیست و بخاطر همین برخی از این اتفاقات رخ میدهد بطور مثال در خصوص قراردادهای نفتی جدید که با برخی از کشورهای اروپایی میبندیم باید بگوییم که بخشی از اساتید و متفکرین اقتصادی ما معتقدند که این قراردادها اتفاق مثبتی نیست و امتیازاتی است که حتی در دوران قاجار هم ندادهایم؛ چند روز پیش یکسری دانشجو و جمعی از نخبگان و اساتید مقابل وزارت نفت تجع کردند که این قراردادها نباید امضا بشود اما در همین تجمع که در ایام دهه فجر هم بود برخی از این دانشجویان دستگیر شدند و عدهای ضرب و شتم شدند و حتی به دادگاه رفتند که این برخوردهای فیزیکی و برخوردهای دیگر مانند بسته شدن سایتهای اعتراضی که در آنها نقدهای کارشناسانه صورت میگیرد، حداقل در ایام سالگرد انقلاب اسلامی وزین نیست.
وحید اشتری تاکید کرد: اگر میخواهیم محقق شدن آرمانهای انقلاب را پیگیری کنیم در وهله اول باید به مردم و دانشجویان نقش بدهیم و اجازه بدهیم که مردم مسائل را رصد کنند؛ البته این "مردمی" که عرض میکنم باید تمام مردم باشند نه اینکه بخشی از مردم که مانند همین لیبرالها و امثالهم هستند.
یک انتقاد اساسی به جریانهای سیاسی این است که آرمان آزادی را در حد رد صلاحیت چند کاندیدا، تقلیل میدهند
مرتضی کیا، مسئول اسبق بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در راه آرمان آزادی که یکی از مهمترین آرمانهای انقلاب است کجای راه هستیم، اظهار داشت: یکی از انتقادات و آسیبشناسیهایی که ما از جریان فعال دانشجویی و احزاب سیاسی داریم این است که طیفی از این گروهها بر روی مسئله تاکید ویژهای دارند و از آزادی هم آزادی سیاسی را مدنظر دارند و آزادیخواهی را به آزادی سیاسی و مسائل حزبی و جناحی تقلیل میدهند و نهایتا به اینجا میرسند که چرا چند کاندیدا کمتر یا بیستر رد صلاحیت شدهاند؟
وی افزود: البته جریانهای دیگری هم هستند که بیشتر به عدالتخواهی تاکید دارند و عدالتخواهی را در حد عدالت اقتصادی تقلیل میدهند که اگرچه بنظر ما عدالت اقتصادی اصل مسئله عدالت است؛ در زمان دانشجویی یکی از دغدغههای جدی ما این بود که آرمان آزادی و عدالت یکی از اساسیترین آرمانهای انقلاب اسلامی است و این دو آرمان در کنا یکدیگر میتوانند پیشرفت و تعالی در انقلاب اسلامی را برای نظام به ارمغان بیاورند کماینکه برخی از اساتید خاطرهای از روز 12 بهمن از سر در دانشگاه تهران تعریف میکنند که وقتی گروههای مختلف مردم کنار سر در دانشگاه تهران اجتماع کردهاند و منتظر ورود خودروی امام از مقابل سر در دانشگاه تهران بودند، یک پلاکارد بزرگی عرض خیابان انقلاب را پوشانده و نقش آن، این جمله است که " ای امام بیا و آزادی وعدالت را با دستانت در میان مردم تقسیم کن" که به نظر بنده این جمله عصاره آرمان و اندیشه مردم درخصوص انقلاب اسلامی بوده است.
مادامی که دغدغه آزادی ما در بسترهای ژورنالیستی و سیاسی تعریف بشود، یک نگاه سطحی به آزادی خواهیم داشت
مرتضی کیا خاطر نشان کرد:باتوجه به اینکه میخواهم جلوتر انتقاداتی را درخصوص آزادی و عدالتخواهی عرض کنم، باید در اینجا یک پرانتزی باز کنم تا سوء تفهمی برای برخی از دستگاهها پیش نیاید و آن این است که بنده یک سال پیش از مشهد با ماشین شخصی به سمت تهران راه افتادم و تا نزدیک صبح در کل مسیر آزاد راه مشهد-تهران، یک ماشین پلیس ندیم که این اتفاق یک نکته بسیار مثبت است که مملکتی که در بحبوحه جنگ و کشتار است و با توجه به اینکه تمام کشورهای اطراف ما در کشتار کودکان، زنان و خانوادهها به سر میبرند ما در یک جزیرهای از ثبات و امنیت زندگی میکنیم و این نشان میدهد که نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی به درستی تکلیف خودشان را انجام دادهاند.
مسئول اسبق بسیج دانشجویی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: این امنیت که در کشور ما وجود دارد بستر و زیرساخت آزادیخواهی است اما باید حواسمان باشد که تاکید روی امنیت یک شمشیر دولبه است و یک نقطه تعادلی لازم دارد کماینکه مقام معظم رهبری در دیدار با انجمن قلم روی این مسئله تاکید میکنند و میگویند از یک طرف نه باید دچار هرج و مرج بشویم و از طرف دیگر نباید دچار دیکتاتوری بشویم؛ این نقطه تعادل بسیار مهم است و اکثر حکومتهای دنیا نمیتوانند به این نقطه تعادل برسند که بعضا با مشکلات متعددی مواجه میشوند.
این دانشجوی عدالتخواه تاکید کرد: اتفاقات بعد از این امنیت موجود در کشور باید به خوبی رقم بخورد یعنی اینکه حداقل در فضای دانشگاهی واجتماعی کشورمان، احساس آزادی به مردم دست بدهد و اینکه هر جریان و گروهی سیاسی با هر تفکری، آنچیزی را که ما در قانون اساسیمان پذیرفتهایم و برای آن قانون گذاشتهایم را لمس کند اما وقتی میبینیم در طی سالیان مختلف در دولتهای مختلف فرآیند مجوز صادر کردن برای اجتماعات قانونی یک فرآیند بسیار پیچیده، سلیقهای و محال برای گروههای مختلف است، نتیجهاش این میشود که این جریانهای مختلف به این میرسند که باید بصورت خودجوش اجتماع کنند و ما آنها را به قانون شکنی متهم کنیم! ما قانون را وضع کردهایم که احترام داشته باشد اما وقتی میبینیم یک قانونی توسط گروههای مختلف دائما نقض میشود، پس یک مشکلی یا در قانون و یا در مجری آن است.
وی تصریح کرد: نکته بعدی این است که از زمان طرح ایده آزادی از زمان مشروطه، مسئله آزادی در بستر ژورنالیستی و جریانهای سیاسی و مسائل انتخاباتی مطرح شده است و مادامی که دغدغه آزادی ما در این بستر تعریف بشود، یک نگاه سطحی به آزادی خواهیم داشت و این نگاه در نهایت به این منجر خواهد شد که در بحبوحه انتخاباتهای مختلف در رابطه با نقش مردم، آزادی، رد و تایید صلاحیتها صحبت کنیم در صورتیکه بنظر ما آزادی یک فرآیند است و آزادی یاد گرفتنی است و باید بتوانیم آن را آموزش بدهیم.
بسیاری از مدیران ما آزاد اندیشی را یاد نگرفتهاند و بلد نیستند اهل گفتگو باشند
کیا با بیان اینکه جای خالی آموزش آزادی در مدارس و دانشگاههای ما احساس میشود، خاطر نشان کرد: ما نمیتوانیم استاد نظریهپردازی داشته باشیم مگر اینکه یک دانشجوی آزاد اندیشی بوده باشد و نمیتوانیم جریان دانشجویی آزاد اندیشی داشته باشیم مگر اینکه در زمان دانشآموزی یکسری مهارتهایی را به اینها یاد داده باشیم که اهل گفتگو و تفکر سنجشگر باشند.
مرتضی کیا گفت: بروز و ظهور این خلا آزاداندیشی در مدارس و دانشگاهها را در مناظرات تلویزیونی میبینیم که مرتبه افرادی که شرکت کننده هستند از استاد دانشگاه به بالا هستند و بسیاری از اوقات از تلویزیون دیدهایم که مدیر کل فلان شرکت و فلان نماینده مجلس از همین جایگاه صدا و سیما دعوایشان شده است! که این نشانگر این موضوع است که این افراد آزاد اندیشی را یاد نگرفتهاند و بلد نیستند اهل گفتگو و صحبت کردن باشند.
کاپیتالیسم جهانی تمام تلاشش را میکند تا بین انقلاب اسلامی و کشورهای جهان فاصله بیاندازد
فاطمه دلاوری، از دانشجویان ایرانی اعزامی به کنفرانس بولیوی اظهار داشت: حضرت امام میفرمایند که همان علتی که انقلاب را بوجود آورده است، باعث تداوم انقلاب میشود لذا ما باید به همان علتها بازگردیم و آنها را متناسب با زمانه و زمینه کنونی، بازسازی کنیم بطور مثال اگر یک قالبی مانند تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در سال 58 قالبی متناسب با آن فضا بوده است انقلابی بودن به این معنا نیست که همان رفتار عینا تکرار بشود؛ ما الان باید بررسی کنیم که آرمانهای انقلاب اسلامی که عبارتند از استقلال، آزادی، عدالت اجتماعی و معنویت را چگونه میتوانیم بازسازی کنیم.
وی افزود: در سال 2010 کنفرانسی در بولیوی برگزار شد که قرار بود این کنفرانس به مشکلات محیط زیستی دنیا فکر کند و درواقع دادگاه محاکمه آمریکا بخاطر تولید گازهای گلخانهای بود؛ ما احساس کردیم که این کنفرانس فضای بسیار مناسبی برای طرح آرمانهای انقلاب است و در فضایی که رسانههای جهانی انقلاب ما را به گونهای دیگر نشان دادهاند ما سعی کردیم در این کنفرانس چهره واقعی خودمان را نشان بدهیم.
فاطمه دلاوری خاطر نشان کرد: در این فضا مهمترین چیزی که برای بنده قابل توجه بود، کم اطلاعی مردم دنیا و مردمی بود که نزدیکترین شباهت فکری را به ما داشتند و همچنین اطلاعی از انقلاب اسلامی، کیفیت پیگیری آرمانهای انقلاب اسلامی و حضور زن در اجتماعات انقلاب اسلامی نداشتند بطور مثال خانمی به بنده گفتند که ما زنهایی شبیه به شما را در تلویزیون زیاد دیدهایم که این زنها در اتاق نشستهاند و همسرانشان برای آنها غذا میآورند و این زنها حتی اجازه مطالعه ندارند که بنده برای ایشان فضایی که در جمهوری اسلامی نسبت به نقش زنان است را توضیح دادم.
دلاوری گفت: این خانم از من پرسیدند که چرا شما را اینطور نشان دادهاند و من در پاسخ گفتم این دقیقا همان مسئلهای است که بخاطر آن به بولیوی آمدهایم و این کاپیتالیسم جهانی است که بین من و شما فاصله میاندازد و هرکدام از ما را برای دیگری به نوع خاصی نمایش میدهد و اجازه گفتگو بین ما را نمی دهد.