گروه اقتصادی - رجانیوز: اقتصاددانان عضو ائتلاف بزرگ اصولگرایان تهران، جزئیات برنامه های اقتصادی این ائتلاف را برای بهبود معیشت مردم و پیشرفت اقتصادی را رونمایی کردند.
حجتالله عبدالملکی عضو ائتلاف بزرگ اصولگرایان در نشست خبری "معیشت و پیشرفت، خواستگاه مجلس دهم" با بیان اینکه برنامه های اقتصادی ائتلاف اصولگرایان را در سه محور ارائه دادیم، اظهار کرد: در بحث اهداف، اهداف مبنایی ما همان اهداف اقتصادی انقلاب اسلامی است و می خواهیم حرکتی پرشتاب تر به سمت اهداف داشته باشیم؛ یا به عبارتی دنبال تمدن سازی در این زمینه هستیم.
وی با بیان اینکه هدف نزدیک ما مسئله رفاه اجتماعی است، گفت: مردم ما در حال حاضر با مشکلات جدی روبرو هستند.
او اقتصاد مقاومتی را ملاک عمل در همه ارکان اقتصادی کشور دانست و ابراز کرد: دولتی ها می گویند یک برنامه اقتصادی و یک اقتصاد مقاومتی دارند که همین موضوع جداسازی باعث بروز برخی مشکلات و انحرافات شده است.
این اقتصاددان ائتلاف اصولگرایان گفت: باید رویکرد ما مشخص شود که در زمینه اجرایی، توسعه وابسته را سرلوحه کار داریم یا توسعه درون زا را؛ ما دنبال این هستیم تا در کوتاه مدت و در بازه زمانی عمر یک مجلس، نظارت در این زمینه و قانون گذاری در عرصه اقتصاد مقاومتی را داشته باشیم.
وی دو رکن اقتصاد مقاومتی را تقویت تولید ملی و فرهنگ جهاد اقتصادی عنوان کرد و گفت: در تقویت تولید ملی شش عامل باید مدنظر قرار گیرد که اولین آنها عامل بازار است و در این راستا کنترل واردات، حذف قاچاق، بهره برداری از بازارهای کشورهای همجوار را در برنامه ائتلاف در نظر گرفته ایم.
او اضافه کرد: دومین نیازمندی تقویت تولید ملی، سرمایه است تا تولید اتفاق افتد لذا با داشتن 900 هزار میلیارد تومان نقدینگی کشور به نظر می رسد سرمایه کافی برای جهش در این حوزه باشد. سرمایه خارجی هم خوب است اما اصرار بر آن مثل این است که چاه پرآبی در منزل داشته باشیم اما با کوزه دنبال آب در کوچه ها بگردیم.
عبدالملکی با بیان اینکه گاهی شبکه بانکی به قاچاقچی تسهیلات می دهد اما به تولید کننده خیر؛ گفت: مشکل کار در این است که در آئین بانکداری ما اصل و فرع پول بانک تضمین می شود لذا در چنین شرایطی هزینه تولید کننده بالا می رود و با چنین اصلی دیگر مهم نیست به چه کسی وام داده می شود.
وی ایده و ابتکار را سومین عامل در این رویکرد دانست و ابراز کرد: تقویت شرکت های دانش بنیان به صورت واقعی در دستور کار ماست. در این شرایط تولیدات ما بومی و ارزش آن ارتقا می یابد.
او به عامل نیروی انسانی هم اشاره کرد و گفت: اقتصاد مردمی و توانمندسازی آن رویکرد اصلی ماست. 29 میلیون نفر نیروی کار داریم و برخی آمارها از سه تا شش میلیون نیروی کار بیکار اطلاع می دهد در صورتیکه با ایجاد عوامل ذکر شده، نیروی کار هم توانمند می شود و هم زمینه کارآفرینی آن ایجاد می گردد.
عبدالملکی به رفع موانع تولید با وجود کمبود منابع اولیه یا کیفیت پایین آنها نیز اشاره کرد و گفت: این موضوع عامل دیگری است که باید برنامه ریزی برای کاهش هزینه های مواد اولیه صورت گیرد. طبق الگوی ما در هر بخشی مواد اولیه تأمین شود باید با قیمت و کیفیت مناسب به دست مردم برسد.
وی با بیان اینکه نباید با خام فروشی مواد اولیه کشور را خارج کنیم، اظهار کرد: فرهنگ اقتصادی اسلام به شدت هم راستا با تولید است و اگر در این بخش رغبتی دیده نمی شود یعنی در این بخش دچار ضعف هستیم.
او مبارزه با مفاسد اقتصادی را از دیگر موارد در دستور کار این ائتلاف دانست و ابراز کرد: فساد اقتصادی و موضع گیری مسئولان فرهنگ تولید را تخریب می کند؛ در چنین شرایطی باید به سمت اصلاح موضع گیری ها و حتی استیضاح مسئولی که اظهار نظر بیجا یا موضع گیری خاصی داشت، رویم.
وی در پایان گفت: تبلیغ و ترویج فرهنگ تولید و مصرف داخلی هم در برنامه اقتصادی ما جای خاص خود را دارد.
عبدالملکی در خصوص اینکه بخش تولید مظلوم واقع شده، گفت: قطعا با نظارت مجلس می توان به استفاده بیشتر از تولید داخل و انجام اقدامات موثر دولت در بخش توسعه تولید داخل تحقق بخشید.
وی افزود: قانون استفاده حداکثری از توان داخل تصویب شده که قانون بسیار خوبی است اما متأسفانه این قانون به طور کامل اجرا نمی شود.
وی ادامه داد: بر اساس قانون استفاده حداکثری از توان داخل، در صورتی که یک کالا در داخل کشور تولید می شود نباید مشابه آن وارد شود و حتی اگر کالایی در داخل کشور تولید نمی شود وزارت صنعت، معدن و تجارت ملزم است شرایط به تولید رسیدن آنرا فراهم کند و برای ایجاد بسترهای توسعه تولید داخل برنامه ریزی کند.
عبدالملکی تصریح کرد: قطعا در مجلس دهم باید با مطالبه گری و نظارت نمایندگان مردم، شاهد اجرای کامل قانون استفاده حداکثری از توان داخل باشیم.
لطف الله فروزنده در نشست خبری "معیشت و پیشرفت، خواستگاه مجلس دهم" با بیان اینکه نقدهای مختلفی درباره منطق دولت وجود دارد که گاها مطرح می شود، اظهار کرد: کشور باید به صورت سیستمی اداره شود و اگر مجلس و دولت تفکر و دیدگاه واحدی نداشته باشند که همان اقتصاد مقاومتی است، گرفتار می شویم.
وی گفت: دو تفکر برای اداره کشور داریم که یکی "لیبرالی" است و می گوید باید با بیرون ارتباط برقرار کنیم تا سرمایه ها و تکنولوژی داخل کشور بیاید؛ البته طبق فرمایشات مقام معظم رهبری این دیدگاه عقیم است.
نامزد انتخابات مجلس دهم افزود: تفکر دیگر این است که به تفکر داخلی توجه کنیم. مهم ترین مشکل مردم معیشت است و رکود به جایی رسیده که مثل جیوه دماسنج درجه حرارت آن افتاده است؛ برنامه دولت برای رکود را در این حوزه باید جویا شد.
فروزنده خاطر نشان کرد: مجلس می تواند با قانون گذاری همچون سیاست های اصل 44، هدفمندی یارانه ها، مبازه با قاچاق کالا و ارز مشکلات را حل کند ولی وقتی برنامه ششم هیچ هدفی برای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی ندارد چه انتظاری می توانیم داشته باشیم؟!
او با بیان اینکه ائتلاف اصولگرایان با برنامه وارد شده است، ابراز کرد: ترکیب ما 20 نفر اقتصاددان هست که نگاه پیشرفتی و عدالتی در برنامه ها دارند. در این برنامه معتقدیم که در وضعیت موجود باید وضعیت بنگاه های اقتصادی را بررسی کنیم لذا اولین مسئله واردات و مدیریت واردات است.
وی به یکی از بهترین روش ها در این زمینه که توسعه دولت الکترونیکی است، اشاره کرد و گفت: از این طریق می توان اشراف نظر بر واردات و وارد کنندگان داشت. دیگری سیستم بانکی است و باید به سمت حمایت از تولید رود.
او خاطر نشان کرد: 25 راهکار عملیاتی برای اقتصاد نوشتیم و اولین مسئله این است که مردم را مشارکت دهیم؛ مردم در کجا سرمایه گذاری کنند؟ بند اول سیاست اقتصادی مشارکت مردم است و ما معتقدیم قوانین موجود را باید پیگیری کنیم، قوانین مزاحم را حل کنیم و در نهایت به دولت حمایت برسانیم و دنبال جنجال با دولت نیستیم.
نامزد انتخابات مجلس دهم کاهش وابستگی به نفت را یک فرصت دانست و ابراز کرد: تقویت شرکت های دانش بنیان از دیگر رویکردهای ماست زیرا 3000 شرکت موجود در این عرصه داریم و از طرفی370 میلیون بازار هدف مثل عراق و کشورهای همسایه وجود دارد و تقویت بخش خصوصی، بسیار کمک حال در این عرصه است.
او با بیان اینکه باید توزیع عادلانه داشته باشیم، گفت: 30 میلیون تن محصولات کشاورزی چرا باید وارد کنیم؟! امسال رکورد واردات کشاورزی را زدیم.
فروزنده خاطر نشان کرد: ائتلاف اصولگرایان برنامه نوشته است و برنامه داریم دغدغه اصلی مردم را که معیشت است پیگیری کنیم؛ دنبال این هستیم تا برنامه پیشرفت را براساس دستو رهبری ایجاد کنیم و در این راستا گفتمان سازی کنیم.
فروزنده در ادامه این نشست در انتقاد به سهل انگاری دولت برای مبارزه با قاچاق کالا گفت: در مورد مبارزه با قاچاق چندین طرح خوب داشتیم که متأسفانه دولت یازدهم آن را اجرا نکرد. بهعنوان مثال طرحهایی مانند طرح ایرانکد و شبنم برای جلوگیری از قاچاق طراحی شده است که اجرای این طرحها را متوقف کردند و هیچ چیزی نیز جایگزین آن نکردند.
وی ادامه داد: در حال حاضر هیچ برنامه روشنی برای مبارزه با قاچاق نمیبینیم و مشخص است که دغدغه دولت مبارزه با قاچاق نیست. گرچه همواره قاچاق وجود داشته اما ما در دولت قبل تلاش کردیم با طرحهایی مانند ایران کد و شبنم و ایجاد دولت الکترونیک از قاچاق جلوگیری کنیم اما این طرحها را متوقف کردند.
کاندیدای لیست ائتلاف اصولگرایان در انتخابات مجلس دهم افزود: در دولت قبلی 18 هزار پیشخوان دولت درست کردیم اما این موضوع را هم متوقف کردند و حتی یک خدمت نیز به آنها ارجاع ندادند.
فروزنده در پاسخ به سوالی در خصوص ایجاد مناطق آزاد نیز، گفت: مجلس نهم مقاومت کرد و اجازه افزایش مناطق آزاد و 50 الی 60 منطقه را نداد و لایحه دولت نیز با رأی پایینی رأی آورد. بنابراین نگاه مجلس این بود که مناطق آزاد محلی برای واردات کالا است و جلوی آن را گرفت.
وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: امروز کسانی که مسئله فسادشان روشن است پشتیبان برخی لیستهای انتخاباتی هستند و به صورت روشن از این لیستها حمایت میکنند.
معاون برنامه ریزی دولت دهم اضافه کرد: پولهای کثیف قاچاق و واردات عقبه یک لیست انتخاباتی است که این لیست کاملاً سیاسی بوده و به دنبال حل مشکلات اقتصادی کنونی کشور نیست. بنابراین اگر کسانیکه به مجلس میروند استکبار جهانی را باور نداشته باشند و به آنها بگویند که کدخدا و قدرت بزرگ در جهان هستند، مدل اقتصادی را اجرا خواهند کرد که مدل وابستگی است.
وی تأکید کرد: رویکرد اینها لیبرالی است و میخواهند آموزش و پرورش را خصوصی کنند در حالی که انگلیس که مهد لیبرال دموکراسی است آموزش و پرورش را به صورت دولتی اداره میکند اما اینها میخواهند آن را به بخش خصوصی بدهند.