* هزینه حمل و نقل دریایی بعد از برجام یک پنجم شده است
خرازی در ادامه با بیان اینکه کلیه کشتیرانی ما متوقف شده بود و کشتی گندم ما در خلیج فارس سه هفته معطل بود که بار خود را تخلیه کند، عنوان کرد: در زمان تحریمها کشورهایی که با ما مهربان بودند مانند چین و هند دلار را بین 65 تا 67 سنت از ما برمیداشتند و جنس بنجل خود را در کنار جنس خوب خود به ما میدادند، این رویه واردات فاسد در کشور از زمانی آغاز شد که تحریمها این مسائل را برای ما ایجاد کرد. فردا آقای شریعمتدار با خطوط کشتیرانی تماس بگیرد، الان هزینه حمل و نقل دریایی بعد از برجام یک پنجم شده است.
وی خاطرنشان کرد: دو دولت بزرگوار این مشکلات را برای ما ایجاد کردند. تمام دانشجویان ما را از تحصیل در امور حساس محروم کرده بودند.
این فعال رسانهای درباره اظهارات مکرر شریعتمداری برای ارائه سند، عنوان کرد: اینکه شما نمیتوانید سند متوجه شوید مقصر من نیستم. قصد ادراک سند را ندارید من نمیتوانم بیان کنم.
خرازی عنوان کرد: در گذشته صحبت از موشک میکردند و برنامه موشک بالستیک ما را آورده بودند، اما با 2231 تمام قطعنامههای گذشته تقریبا حل و فصل شد.
وی گفت: الان بیش از 40 تا 50 بانک درجه دو و سه با ایران کار میکنند.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه مشکل اقتصاد ملی ما مشکل برجام نیست، مشکل اقتصاد ملی ما آلودگیهایی است که باید به آن رسیدگی جدی شود، تصریح کرد: باید به اقتصاد مقاومتی توجه شود.
وی اضافه کرد: الان در شرایط فعلی من جلسهای را از دکتر ظریف و دکتر سیف درخواست میکنم که بگذارند و من و آقای شریعتمداری و جهانگیری هم باشیم.
خرازی گفت: تحریم یک شبه گذاشته میشود، اما رفع موانع زمانبر است، اگر آقایان بگذارند.
*نباید بیش از انتظار مردم برجام را مائده آسمانی دانست
سفیر اسبق ایران در پاریس عنوان کرد: سؤالی که من از مخالفان برجام داشتم و دارم. از اول هم گفتم غلو نباید کرد و نباید بیش از انتظار مردم برجام را مائده آسمانی دانست. برجام بخشهای مثبت و منفی دارد و باید دستاوردهای برجام را اعلام کرد، آنچه دستاوردهای سیاسی و اقتصادی برجام است دولت باید اعلام کند. آنچه ما میشنویم و آنچه از ترافیک دیپلماسی که میبینیم این است که آن زمان هر روز یک تحریم داشتیم و نفت ما را نمیخریدند، اما امروز اینگونه نیست. ایشان میگویند پولش را نمیدهند میرویم سؤال میکنیم ببینیم در چه وضعی است.
وی گفت: هویت برجام ابزاری بود برای حل مشکلات کشور و این حل مشکلات کشور که آرمان همه دولتها و کنشگران سیاسی است. یعنی اگر کنشگر سیاسی عاقل و فهیم و ملی باشد، از لحظه اول به دنبال این است که زندگی مردم را حل کند و فکر میکنم آقای شریعتمداری با من در این زمینه اختلاف دیدگاه نداشته باشم. همه دنبال این هستند که مشکلات مردم را حل کنند.
خرازی در واکنش به گفته شریعتمداری که شما من را تودهای خطاب کردی، گفت: من نگفتم تودهای، گفتم بلانسبت مثل تودهایها بحث میکنید. وسط حرف من میآیید.
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: وظیفه ملی ما چیست؟ آیا وظیفه ملی ما این است که از صبح برجام رئیس جمهور و دولت و برجام را بکوبیم؟ آیا وظیفه ملی ما این است که به عنوان دفاع از برجام، از آمریکاییها دفاع کنیم و آمریکاییها را توجیه کنیم. خیر؛ همین غلط است و همان هم غلط.
وی ادامه داد: باید مصالح ملی کشور را در نظر گرفت. در جزیره ثباتی هستیم که دور تا دور ما پر از مشکل است. عربستان عملا با ما وارد جنگ نانوشته شده است. چرا ترامپ، عربستان و ... علیه برجام کار میکنند چون این کارکردی داشته است.
خرازی افزود: دفعه بعد با دو تریلی اسناد میآییم که اسناد را به آقای شریعتمداری نشان دهیم.
****
«حسین شریعتمداری» مدیر مسئول مؤسسه کیهان نیز در این منظره به بیان دیدگاههای خود پرداخت.
حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان در برنامه نگاه یک به بررسی عملکرد آمریکا در قبل و بعد از برجام و همچنین بدعهدیهای آمریکا در مقابل جمهوری اسلامی ایران و همچنین مسئله فیشهای حقوقی و... پرداخت و در ابتدای این برنامه روز خبرنگار و هفته کرامت را تبریک گفت.
وی درباره اینکه فردی رسانهای است یا سیاسی؟ گفت: معمولا کسی که در کار رسانه و مطبوعات است، به طور طبیعی در عرصه سیاسی نیز ورود دارد و این دو از هم قابل تفکیک نیستند.
شریعتمداری درباره اینکه آیا اصحاب رسانه از احترام لازم در بین صاحبان قدرت برخوردارند؟ گفت: کار خبر و خبرنگاری از آن جا که گزارش واقعیات است و نوعی خدمت است، طبعا در برخی مواقع با چالشهایی روبرو میشود، خبرنگار باید شجاع باشد و جسارت کار داشته باشد.
*خبرنگاری با پشت میز نشستن و زیر کولر لم دادن سازگار نیست
وی اضافه کرد: خبرنگاری با پشت میز نشستن و زیر کولر لم دادن سازگار نیست و آنچه تحت عنوان کپی - پیست مطرح است، کار خبرنگاری نیست. خبرنگار باید وارد معرکه شود. مثلا در مورد حقوقهای نجومی که الان اشاره کردید، ما وارد موضوع شدیم، یعنی اسنادی را به دست آوردیم که این اسناد سخت به دست آمد و بسیاری دنبال این بودند که ببینند این اسناد از کجا بیرون رفته است.
شریعتمداری گفت: مسئولی که پشت تریبون میآید و در تلویزیون و در مصاحبهای از رسانههایی که فیشهای نجومی را مطرح کردند، تشکر میکند، البته برخی از آنها در پشت صحنه دنبال این هستند که چه کسی این فیشها را لو داده است.
این فعال رسانهای ادامه داد: این طبیعت کار است. مهم این است که شما کارتان را درست انجام داده باشید و از دایره حق بیرون نرفته باشید، برای مردم واقعا کار کرده باشید، واقعیات را وارونه، واژگونه و خدای نخواسته غیرواقعی تفسیر نکرده باشید. اگر قرار باشد کار خبرنگار این چنین باشد، طبیعتا چالشهایی پیدا میکند.
وی افزود: اما اگر خبرنگاری از این نوع باشد که هوا تار است تار مینوازد پس هوا مینوازد، دیگر مسئلهای نیست، نه سیخ میسوزد و نه کباب و هیچ اتفاقی این وسط نمیافتد.
شریعتمداری در پاسخ به این سؤال مجری که با توجه به اظهارات شما آیا خبرنگاران در بین مسئولان جایگاه و احترام ویژهای را دارند؟ عنوان کرد: خبرنگاران در بین مردم جایگاه خوبی دارند و این جایگاه بستگی به این دارد که چگونه عمل میکنند. مثلا یک روزنامه و نشریه در فضای مجازی، وقتی یک رسانه به معنی عام خود به جای پرداختن به مسائل اصلی، حاشیه سازی کرده و اذهان را از مسائل اصلی منحرف میکند یا خدای ناخواسته برای برخی از جریانات کار جاده صاف کنی انجام میدهد، طبیعی است که چنین افرادی قابل احترام نیستند و آنگونه که باید مورد احترام نیستند، ولی این جایگاه معتبر و خوبی است.
به باور مدیر مسئول روزنامه کیهان اگر رسانه مطلوبی باشید، باید از مطلوبیت خودتان نشانهها و شواهدی را ارائه دهید. ممکن است بعضی وقتها آن چیزی که ارائه میکنید برای برخی در همان زمان قابل درک نباشد، ولی اگر راه را درست انتخاب کرده باشید بعد از مدتی به نقطه مطلوب میرسید.