سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 10
بازدید دیروز : 415
کل بازدید : 137747
کل یادداشتها ها : 545
خبر مایه


 

 

760 هزار فرهنگی عضو صندوق ذخیره

 

در حالیکه صندوق ذخیره فرهنگیان با حدود 25 شرکت زیر مجموعه در بخش‌های مختلفی از صنعت تا پتروشیمی و بانک و بیمه فعالیت می‌کند اما نتوانسته خدمات قابل توجهی را به اعضای خود ارائه دهد. حدود 760 هزار نفر از جامعه یک میلیونی فرهنگیان عضو این صندوق هستند و آنچه صندوق ذخیره را برای آنهاجذاب کرده پرداخت سهم دولت به موازات سهم عضو است.

 

 

 ابهامات مالی در صندوق ذخیره فرهنگیان

 

در شرایطی که این روزها اخبار مختلفی در رابطه با عدم شفافیت مالی این صندوق به گوش می‌رسد و به اذعان مسئولان صندوق، سه هزار میلیارد تومان وام به 5 نفر بدون اخذ ضمانت‌های لازم اعطا شده است، فرهنگیان بیش از گذشته احساس می‌کنند که فعالیت‌های صندوق ذخیره نیازمند شفاف سازی است.در رابطه با فعالیت بانک سرمایه ابهامات بسیاری وجود دارد به عنوان مثال شایعاتی درخصوص اعطای وام 280 میلیارد تومانی به یک شرکت شنیده می‌شود.

 

جبار کوچکی نژاد عضو دیگر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به اینکه اوضاع صندوق ذخیره فرهنگیان خراب‌تر از این حرف‌هاست،‌ در صحن علنی مجلس شورای اسلامی می‌گوید:‌ بدانید که 6 هزار میلیارد تومان از پول فرهنگیان چپاول شد و بانک سرمایه، ماشین‌سازی اراک و سایر بنگاه‌های اقتصادی زیر مجموعه ورشکست شدند.

 

وی می‌افزاید: از آغاز به کار مجلس دهم، گزارش‌هایی مبنی بر سوءاستفاده‌های مالی در شرکت ماشین‌سازی اراک، هلدینگ پتروشیمی، بانک سرمایه، شرکت خانه‌سازی معلم که جزو شرکت‌های زیر مجموعه صندوق ذخیره فرهنگیان است، به دست ما رسیده است.

 

طبق تبصره 63 برنامه دوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران وزارت آموزش و پرورش موظف به تاسیس صندوق ذخیره فرهنگیان شده و برای تامین منابع آن عنوان شده که « فرهنگیان می‌توانند ماهانه حداکثر مبلغ پنج درصد حقوق و مزایای خود را به حساب صندوق واریز کنند. در عین حال دولت موظف است همه ساله معادل مبلغ فوق را که به همین منظور در بودجه سالانه منظور می گردد، به صندوق مزبور واریز کند. سهم‌الشرکه فرهنگیان در هنگام بازنشستگی و از کارافتادگی و یا بازخریدی به آنان و در صورت فوت به وراث آنها مسترد می‌گردد.»

 

 شهاب الدین غندالی مدیر عامل صندوق ذخیره فرهنگیان در پاسخ به این پرسش که «سوال همگان این است که چرا بانک سرمایه این مقدار وام‌های کلان به یک سری از افراد و شرکت‌ها داده است؟»، اظهار داشت: کدام بانک از این وام‌ها نداده است.

 

وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه «مگر ماهیت تشکیل بانک سرمایه منتفع شدن فرهنگیان از خدمات آن نیست و چرا یک فرهنگی نتوانسته حتی یک وام 2 میلیون تومانی از بانک سرمایه دریافت کند؟»، خاطرنشان کرد: بانک سرمایه یک بانک تجاری است و بانک قرض الحسنه نیست؛ بانک تجاری طبق دستورالعمل بانک مرکزی تعریف خودش را دارد.

 

 

 

غندالی افزود: بانک سرمایه تسهیلات را مطابق نرخ بانک مرکزی باید پرداخت کند و سپرده را بر اساس نرخ بانک مرکزی عمل می‌کند، و نمی‌تواند تسهیلات 4 درصدی بدهد.

 

غندالی در واکنش به این موضوع که «بالاخره گفته می‌شود که ماهانه از حساب فرهنگیان مبلغی به عنوان حق عضویت در صندوق ذخیره فرهنگیان کسر می‌شود و این توقع را دارند که از این موضوع بهره‌مند شوند، برای این موضوع چه پاسخی دارید؟»، عنوان کرد: حق عضویت فرهنگیان در صندوق ذخیره فرهنگیان ارتباطی به بانک سرمایه ندارد.

 

 

وی افزود: صندوق ذخیره فرهنگیان سهام‌دار 46 درصدی بانک سرمایه است و مگر بانک سرمایه دست ماست؟

 

مدیر عامل صندوق ذخیره فرهنگیان در واکنش به این موضوع که «مگر می‌شود بانک سرمایه در چند روز به یک شرکت میلیاردها تومان وام پرداخت کند، این موضوعاتی است که فرهنگیان را نگران کرده است»، گفت: اکنون مطالبات معوق و مطالبات مشکوک الوصول بانک‌های کشور بیش از 200 هزار میلیارد تومان است که 4 هزار میلیارد تومان آن مربوط به بانک سرمایه است.

 

وی ادامه داد: به اعتقاد من در مقایسه با دیگر بانک‌ها این رقم زیاد نیست ولی در مقایسه با خودمان زیاد است؛ کدام بانک دولتی و غیردولتی است که مطالبات معوق نداشته باشد.

 

وی اضافه کرد: مشکل ما این 3 یا 4 دلالی است که در بانک سرمایه و سایر بانک‌ها بدهکار هستند که با این‌ها درگیر هستیم؛ اقدام کردیم و مشغول وصول مطالبات هستیم ضمن اینکه قوه قضاییه و نهادهای نظارتی هم به کمکمان آمده‌اند.

 

 






طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ