گروه سیاسی مشرق - حجتالاسلام سید محمود علوی وزیر اطلاعات و کاندیدای پنجمین دوره انتخابات خبرگان رهبری عصر دیروز (سهشنبه) در مراسم انتخاباتی صدای ملت در ورزشگاه شیرودی تهرانخطاب به حاضرین گفت: «کسانی را به مجلس بفرستیم که به جای هیجانات و فریادهای عاطفی با سرپنجه عقلانیت و در پیش گرفتن اعتدال سؤالهای کشور را عاقلانه حل کند و انشاءالله با مشارکت حداکثری مردم یاران اعتدال وارد مجلس شوند.» [1]
این بخش از صحبتهای وزیر اطلاعات باعث تعجب شد و نکاتی را به ذهن متبادر کرد که در ادامه ملاحظه میفرمایید:
1. این اقدام وزیر اطلاعات با قانون انتخابات مجلس در دو موضع مغایرت دارد. در ماده 59 قانون انتخابات مجلس آمده است:
«انجام هرگونه فعالیت تبلیغاتی از تاریخ اعلام رسمی اسامی نامزدها برای نامزدهای نمایندگی مجلس از صداوسیما و میز خطابه نمازجمعه و یا هر وسیله دیگری که جنبه رسمی و دولتی دارد و فعالیت کارمندان در ساعات اداری و همچنین استفاده از وسایل و سایر امکانات وزارتخانهها و ادارات، شرکتهای دولتی و مؤسسات وابسته به دولت و شهرداریها و شرکتها و سازمانهای وابسته به آنها و نهادها و مؤسساتی که از بودجه عمومی (به هر مقدار) استفاده میکنند و همچنین در اختیار گذاشتن وسایل و امکانات مزبور ممنوع بوده و مرتکب مجرم شناخته میشود.»
بر اساس این مادهقانونی اقدام وزیر اطلاعات در تبلیغ فهرست صدای ملت و حضور در این همایش انتخاباتی غیرقانونی است.
از سوی دیگر در قانون انتخابات مراجعی چهارگانه برای تشخیص صلاحیت افراد در نظر گرفته شده است و وزارت اطلاعات یکی از این مراجع چهارگانه است. در ماده 48 قانون انتخابات مجلس آمده است:
«وزارت کشور و شورای نگهبان پس از وصول مشخصات داوطلبان، روزانه لیست کامل آنان را تهیه و به منظور بررسی سوابق آنان در رابطه با صلاحیتهای مذکور در این قانون به وزارت اطلاعات، دادستانی کل، سازمان ثبتاحوال کشور و اداره تشخیص هویت و پلیس بینالملل در مرکز ارسال میدارد. مراکز مزبور موظفاند ظرف پنج روز نتیجه بررسی را با دلیل و سند به وزارت کشور و شورای نگهبان اعلام نمایند.» [2]
در این ماده یکی از مراجع استعلام وزارت کشور و شورای نگهبان، وزارت اطلاعات اعلام شده و بر این اساس از وزیر اطلاعات انتظار میرود که جانب بیطرفی را نسبت به گروههای مختلف رعایت کرده و در همایشی که وابسته به یک گروه انتخاباتی است حضور پیدا نکنند، زیرا با حضور وزیر اطلاعات در اینگونه همایشها این شائبه به وجود میآید که ممکن است وزارت اطلاعات درباره نتایج استعلام کاندیداهای «صدا ملت» تساهل و یا کمکاری را روا داشته است.
2. دولت یازدهم بارها و بارها شعار قانونگرایی را مطرح کرده است، اما در عمل به این شعار عمل نکرده است. رییسجمهور در همایش استانداران و فرمانداران در اوایل بهمن ماه در اعتراض به عملکرد شورای نگهبان گفته بود:
«کسی که میخواهد برود نماینده مجلس شود، میگویند باید متعهد به دین بوده و التزام به قانون اساسی را داشته باشد، اما پس محیطزیست، بیکاری، صنعت، مدیریت چه میشود؟
... ما باید بهترینها را به مجلس بفرستیم، به ویژه در چنین شرایط منطقهای و فشار نفت باید افرادی شایسته به مجلس ورود پیدا کنند و همانطور که رهبری فرمودند؛ مر قانون اما نه مر سلیقه در نظر گرفته شود.» [3]
با توجه به این شعارهای رییسجمهور سؤالی که در اینجا مطرح میشود این است که آیا دخالت مستقیم وزیر اطلاعات در انتخابات و حضور در همایش یک حزب سیاسی عدم رعایت قانون نیست؟
3. در نکته سوم باید متذکر شد که این تنها وزیر اطلاعات دولت یازدهم نبوده که فعالیت علنی انتخاباتی داشته و به نفع جناح مدنظر خود تبلیغ کرده است، بلکه از معاون اول دولت گرفته تا سخنگو و برخی دیگر از مسئولین دیگر دولت به دنبال دخالت در مجلس دهم هستند. به مثالهای زیر توجه کنید:
نوبخت، سخنگوی دولت، میگوید: «دولت همواره از اصلاحطلبهای معتدل بهدلیل نوع نگاهی که به دولت دارند سپاسگزار است و اینکه در مجلس آینده اصلاحطلبها و اصولگرایان معتدل حضور داشته باشند برای مجلس یک نقطه قوت است، همانگونه که حضورشان برای دولت یک نقطه قوت است.»
جهانگیری، معاون اول رییسجمهور، در همایش کارگزاران میگوید: «کارگزاران امسال باید این نقش را بیشازپیش ایفا کنند، زیرا امسال سال انتخابات است، اگر مجلس خوبی شکل نگیرد کار دولت ناتمام خواهد بود. باید به یک همگرایی بین اصلاحطلبهای معتدل و اصولگرایان اصیل اندیشید. باید به دنبال یک مجلس معتدل بود.»
یونسی، دستیار ویژه رییسجمهور در امور اقلیتها و اقوام، میگوید: «مهمترین برنامهای که اکنون باید آن را پی گیریم انتخابات مجلس شورای اسلامی است که باید همانگونه که در انتخابات ریاست جمهوری با شعار اعتدال مردم به پای صندوقهای رأی آمدند در انتخابات مجلس نیز چنین اتفاقی بیفتد.» [4]
این اظهارات نشان میدهد که مسئولین دولتی قصد ورود مستقیم به عرصه انتخابات مجلس و دخالت در این قوه را دارند و معلوم نیست قانون و بیقانونی چه معنایی دارد؟ تحلیلگران معتقدند بهواسطه رفتار غیرقانونی وزیر اطلاعات، شورای محترم نگهبان میتواند بنا بر نظارت استصوابی، به عدم صلاحیت علوی برای ورد به خبرگان رهبری رأی دهد.
باید صبر کنیم و ببینیم وزیر اطلاعات درباره این رفتار خود چه جوابی برای افکار عمومی دارد و آیا شورای نگهبان واکنشی به این اقدام نشان خواهد داد؟
حسین شریعتمداری طی روزهای اخیر در یادداشت ها و گزارش های روز کیهان و نیز سخنرانی در چند شهر کشور، محورهای کلیدی تازه ای درباره آرایش سیاسی جدید و وضعیت نگران کننده اقتصاد کشور مطرح کرده بود که گمان می رفت این موارد به صورت منسجم تر در مواجهه روردرو با یک چهره حامی دولت بیان شود.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، مناظره بین حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان و حسین رحمانیان مدیرمسئول روزنامه شرق که قرار بود امشب در قالب برنامه «نگاه یک» شبکه اول سیما انجام شود، بنا به دلایل نامعلومی لغو شد.
حسین شریعتمداری طی روزهای اخیر در یادداشت ها و گزارش های روز کیهان و نیز سخنرانی در چند شهر کشور، محورهای کلیدی تازه ای درباره آرایش سیاسی کشور در آستانه انتخابات، پیوندهای پنهان بین برخی جریان های سیاسی داخلی و لیست های انتخاباتی آنان با خارج کشور، ورود پول های کثیف و آلوده به عرصه انتخابات، وضعیت نگران کننده اقتصاد کشور خصوصاً در حوزه اشتغال جوانان و بحران رکود و... مطرح کرده بود که گمان می رفت این موارد به صورت منسجم تر در مواجهه روردرو با یک چهره اصلاح طلب و حامی دولت بیان شود.
با توجه به اطلاع رسانی گسترده درباره این مناظره در رسانه ها و شبکه های اجتماعی، انتظار می رفت این برنامه به یکی از پرمخاطب ترین برنامه های تلویزیونی مرتبط با انتخابات هفتم اسفند تبدیل شده و تاثیر قابل توجهی در شفاف سازی افکار عمومی در آستانه این آزمون ملی داشته باشد.
اگرچه تاکنون از سوی صدا وسیما دلیل قابل توجهی در خصوص لغو مناظره شریعتمداری و رحمانیان مطرح نشده اما برخی تجربه ها و سوابق مشابه گذشته بیانگر آن است که هرگاه برنامه ای در صدا و سیما امکان نقدی جدی رویکردهای کلان دولت و دولتمردان را فراهم سازد، با فشارها و حاشیه های گسترده ای مواجه شده و دست های پشت صحنه تمام تلاش خود را برای لغو چنین برنامه هایی به کار می گیرند.
بر اساس گزارش های دریافتی خبرنگار فارس، لغو مناظره شریعتمداری با رحمانیان اعتراضات زیادی را در شبکه های اجتماعی برانگیخته است.
/انتهای پیام/
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با تأکید بر اینکه مردم ایران جنازه نیستند که انگلیسیها برای آنها لیست تعیین کنند، گفت: انتخابات مجلس دهم، حادثهای تاریخی در تعیین سرنوشت انقلاب است.
به گزارش گروه امنیتی و دفاعی خبرگزاری فارس، سردار محمدرضا نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین عصر امروز در نشست روشنگری هیأت عاشقان ولایت در جمع بسیجیان ناحیه مقاومت قدس طی سخنانی اظهار داشت: در آستانه یک قدم دیگر هستیم؛ یک آزمایش بزرگ، انتخابات مجلس دهم صرفاً رقابتی متداول بین جناحها و تفکرات نیست، حادثهای تاریخی در تعیین سرنوشت انقلاب است چرا که امریکا و غربیها به آن چشم طمع دوختهاند.
وی با اشاره به صفبندیهای مهم امروز، تصریح کرد: رهبرمان فرمودند درگیری اصلی برای جمهوری اسلامی، درگیری بین استکبار و اسلام است؛ با تلویزیون فلسطین مصاحبه میکردم و گفتم سال 2015 بیتالمقدس دست مسلمانان خواهد بود، خندید و گفت ما در غزه شیر خشک نداریم چطور ممکن است و این رؤیاپردازی است.
سردار نقدی ادامه داد: گفتم قبل از انقلاب اسلامی، ایران دست آمریکاییها بود، اما الآن چگونه است؟ عراق چند سال پیش در تسخیر آمریکا بود و الآن در اختیار شیعیان است؛ لبنان در گذشته در تصاحب اسرائیل بود، اما الان اسرائیلیها را بیرون کرده است، همینطور غزه که مقاومت کرد و انها را بیرون راند؛ یمن در استعمار آلسعود بود اما الآن اینگونه نیست، الآن ناوهای اسرائیل در اقیانوس مدیترانه و ناو عربستان در دریای سرخ توسط مسلمانان غرق میشود و ... اگر همینطور پیش رویم، 10 سال آینده بیتالمقدس دست مسلمانان است.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به مقابله استکبار به جمهوری اسلامی خاطرنشان کرد: 4.5 سال از تحریمها گذشت اما دیدند که تحریمها اثر نداشته است و خودشان اعتراف کردند که انتظار داشتند مردم از گرسنگی به خیابانها بریزند اما شکست خوردند.
نقدی ادامه داد: مقامات روسیه بعد از تحریمهایی که علیه آنها وضع شد از ایران میپرسیدند، شما در دوران تحریم چه کردید که هنوز سر پا هستید؛ خب همه اینها به دلیل عنایت الهی است که با وجود این همه توطئه در کشور اما همچنان سر پا هستیم.
وی ادامه داد: حالا که آمریکا شکست خود را در برابر ایران قبول کرده راه جدیدی را در پیش گرفته است که آخرین بخشش نفوذ است؛ اگر از این شرایط حساس و نفوذ دشمن عبور کنیم با دشمن خلع سلاح شده روبرو میشویم و کار آمریکا و اسرائیل تمام خواهد بود.
سردار نقدی با اشاره به زمینههای نفوذ تصریح کرد: کسانی که زمینه برای نفوذ ایجاد کردند عبارتند از کسانی که در تدین ضعیف بوده و به قدرتهای غربی خوشبین هستند و با دشمن خارجی مرزبندی ندارند؛ کسانی که سابقه فتنهگری و چالش با نظام را دارند،کسانی که ترسو هستند و از دشمن میترسند و کسانی که به دلیل مفاسد مالی اخلاقی و غیره مجازات شدهاند.
وی با انتقاد از عملکرد دیپلماسی دولت در 2.5 سال گذشته اظهار داشت: دیپلماسی داخلی کشور بر خلاف اینکه خودشان تصور میکنند ضعیف است؛ اینکه در اوج مذاکرت میگویند آمریکا با یک دکمه میتواند نیروهای مسلح ایران را نابود کند؛ این چه نوع دیپلماسی است که به جای اینکه خود را قوی نشان بدهند، ضعیف نشان میدهند. اگر آمریکا میتوانست، لبنان را نابود میکرد چه برسد به نیروهای مسلح ایران!
رئیس سازمان بسیج مستضعفین ادامه داد: دیپلماسی ضعیف یعنی اینکه هنوز 24 ساعت از زمانی نگذشته بود که نخستوزیر فرانسه کاریکاتور پیامبر را در دست گرفت و از آن نشریه حمایت کرد و وزیر خارجه ما در این شرایط به دیدار او میرود؛ در حالی که جهان اسلام منتظر بود تا واکنش ایران را در آن شرایط بداند.
نقدی با اشاره به نفوذ جریان گفت: نفوذ جریانی یعنی اینکه فکرمان را عوض کنند؛ یعنی تغییر نگاه، آرمان، سبک زندگی؛ یعنی همانطور فکر کنیم که آمریکا فکر میکند.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به رفتار آمریکا در پسابرجام، گفت: آمریکا وحشیتر از دوران قبل از برجام شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برخی افراد که در داخل مکمل پروژه نفوذ هستند، گفت: برخی به حزباللّهیها میگویند تندرو آن هم به این دلیل اینکه انتقاد میکنند و حرف حق میزنند؛ آقا فرمودهاند که افراطی خواندن بسیج هم مکمل نفوذ است.
سردار نقدی در پایان خاطرنشان کرد: مردم تهران و ایران جنازه نیستند که انگلیسیها و ملکه انگلیس برای ما لیست تعیین کنند که به چه کسی رأی دهیم یا ندهیم؛ ما باید هوشیار باشیم و خلاف خواست انگلیس عمل کنیم.
انتهای پیام/
علما، روحانیون و اعضای مجلس خبرگان رهبری به دخالت های اخیر بی بی سی فارسی و هجمه به برخی کاندیداهای انتخابات مجلس خبرگان واکنش نشان دادند.
به گزارش خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری گروه های مختلف سیاسی سرگرم تبلیغ فهرست و کاندیداهای مورد حمایت خود هستند.
اما طی چند روز گذشته بی بی سی فارسی نیز که از چند هفته قبل اقدام به ایجاد صفحه ویژه برای انتخابات ایران کرده بود، در اقدامی قابل تامل سعی کرد خود را وارد گردونه انتخابات کند.
هفته گذشته بی بی سی فارسی در اقدامی جهت دار و مداخله جویانه اقدام به تبلیغ کمپین رای ندادن به کاندیداهایی خاص در انتخابات مجلس خبرگان رهبری کرد؛ کمپینهایی که عموما از سوی یک جریان خاص در داخل کشور حمایت می شد و تاکید داشت که نباید به حضرات آیات جنتی، یزدی و مصباح رای داد.
از دیگر سو این رسانه فارسی زبان ضدانقلاب در اقدامی دیگر برای فهرست 16 نفره نزدیک به یک چهره خاص سیاسی نیز رپوتاژ رفت و رای دادن به این فهرست را موجب رای نیاوردن افراد تندرو عنوان کرد.
این دخالت آشکار بی بی سی فارسی در انتخابات ایران ابتدا با واکنش جدی رهبر معظم انقلاب مواجه شد و ایشان با اشاره به این دخالت آشکار تصریح کردند: «رادیوی انگلیسی دارد به مردم تهران دستورالعمل میدهد به فلانی رأی بدهید، به فلانی رأی ندهید! معنای این چیست؟ انگلیسیها دلشان تنگ شده برای دخالت کردن در ایران... حالا از راه رادیو به مردم دارند دستور میدهند به فلانی رأی بدهید، به فلانی رأی ندهید. اینکه ما عرض میکنیم در انتخابات، مردم با بصیرت، با آگاهی، با دانایی وارد بشوند، بهخاطر این است؛ بدانند دشمن چه میخواهد؛ وقتی شما دانستی دشمن چه میخواهد، عکس او عمل میکنی؛ معلوم است.»
اما در مرحله بعدی علما و روحانیون برجسته کشور و کاندیداهای نمایندگی مجلس خبرگان رهبری نیز به صورت جدی به این اقدام بی بی سی واکنش نشان دادند که برخی از این واکنش ها در ادامه می آید:
آیتالله موحدی کرمانی:
رسانههای بیگانه با حضرات آیات جنتی، یزدی و مصباح به دلیل خدماتشان دشمناند/ مردم برخلاف گفتههای بیبیسی عمل میکنند
آیتالله محمدعلی موحدی کرمانی نایبرئیس مجلس خبرگان رهبری در گفتوگو با خبرنگار حوزه احزابخبرگزاری فارس، با اشاره به حمایت بیبیسی از برخی کاندیداهای مجلس خبرگان و همچنین تاکید بر عدم رای دادم مردم به برخی دیگر از کاندیداها گفت: مردم باید برخلاف گفته بیبیسی عمل کنند و این کار را نیز انجام خواهند داد چون ملت ما مخالف صددرصد آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی است.
وی درباره دلیل این اقدام رسانه سلطنتی انگلیس تصریح کرد: کار بیبیسی و انگلیسیها اختلافافکنی در بین ملت ماست و با همین هدف مسائل این چنین را در آستانه انتخابات مطرح میکنند.
آیتالله موحدی کرمانی با اشاره به درخواست بیبیسی مردم مبنی بر عدم رای دادن به حضرات آیات جنتی، یزدی و مصباح، پیرامون دلیل این درخواست گفت: رسانههای بیگانه و دشمن با افرادی نظیر آیتالله جنتی، یزدی و مصباح به این دلیل که در حال خدمت به نظام بوده و عناصر مفیدی هستند دشمنی میکنند و در مجموع نیز با هر کسی که انقلابی عمل میکند. این چنین دشمنیهایی وجود دارد.
نایبرئیس مجلس خبرگان رهبری درپاسخ به این سوال که چه توصیهای برای کسانی که بیبیسی از آنها حمایت کرده دارید؟ خاطرنشان کرد: این افراد باید از حمایت بیبیسی ابراز برائت کنند و بگویند که ما حمایت رسانههای بیگانه را نمیخواهیم.
آیتالله طبرسی:
بیبی سی غلط کرده برای مردم ما تعیین تکلیف کند/ محکومیت حملات بیگانه به آیات جنتی، یزدی و مصباح
آیت الله طبرسی امام جمعه شهرستان ساری و کاندیدای مورد حمایت جامعه مدرسین در انتخابات خبرگان استان مازندارن در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس ضمن محکوم کردن دخالت شبکههای خارجی در انتخابات گفت: بیبی سی غلط میکند که برای مردم ما تعیین تکلیف کند که به حضرات آیات جنتی، مصباح و یزدی رای ندهید.
وی ادامه داد: حضور حداکثری مردم در انتخابات 7 اسفند جواب دندانشکن به این یاوه گویان و دخالتهای آنان خواهد بود.
نماینده ولی فقیه دراستان مازندارن با تاکید بر اینکه مردم ما خوب می دانند که دشمنان به دنبال چه چیزی هستند اظهار داشت: عمل کردن و سرلوحه قرار دادن فرامین رهبرمعظم انقلاب و حمایت از جایگاه رفیع ولایت فقیه، توطئه شیاطین و دشمنان را خنثی میکند.
آیتالله اعرافی:
نام آیات جنتی، مصباح و یزدی را در انتخابات خبرگان اولویت میدهیم
آیتالله علیرضا اعرافی کاندیدای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری در گفتوگو با خبرنگار حوزه احزابخبرگزاری فارس، با اشاره به اهمیت و جایگاه مجلس خبرگان رهبری و انتخابات 7 اسفند اظهار داشت: امیدوارم ملت ما با هوشمندی و بصیرت خود همانطور که در 22 بهمن حماسه آفریدند در 7 اسفند نیز برای انقلاب حماسه و برگ زرین دیگری رقم بزنند.
آیتالله اعرافی درباره اهمیت جایگاه مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: ولایت و رهبری پشتوانه مشروعیت این نظام است و در واقع الگوی جدیدی از زعامت و حکومت را به جهان عرضه کرده است.
وی در ادامه با اشاره به تخریب چهره برخی از علما از جمله آیات جنتی، یزدی و مصباح از سوی رسانههای بیگانه خاطرنشان کرد: این افراد استوانه و ارکان انقلاب هستند که جوانی، عمر و نشاط خود را هزینه این انقلاب کردهاند و ما باید این مسئله را قدر بدانیم.
آیتالله اعرافی با بیان اینکه هر گاه سرانگشت اشاره بیگانگان به سمت فرد یا چیزی میرود موجب واکنش منفی مردم میشود، تاکید کرد: ملت ما این دخالتها را به عکس آن تبدیل میکند چرا که آیات جنتی،مصباح و یزدی از ارکان اساسی انقلاب هستند و ما باید در انتخاب خود نام آنها را در اولویت قرار دهیم و ملت ما این هوشمندی را دارد.
آیتالله دری نجف آبادی:
علما تحت تاثیر بی بی سی قرار نمی گیرند/ کار بی بی سی فتنه افکنی است
آیت الله دری نجف آبادی عضو مجلس خبرگان رهبری در گفت و گو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس با اشاره به تلاش دشمن برای تخریب وجهه آیات جنتی، یزدی و مصباح تصریح کرد: این بزرگواران و سایر عزیزان که در لیستهای متعددی دیگری هستند مانند آیات امینی و میرمحمدی، شخصیتهای شناخته شدهای هستند که در 50 سال گذشته از شاگردان وفادار امام بوده اند.
آیتالله دری نجفآبادی این شخصیتها را مصداق فقهای خدمتگزار و وفادارترین چهرهها به آرمانهای امام دانست و گفت به نظر میآید: اگر بی بی سی و سایر رسانهها فتنه میکنند، سیاستشان اختلاف افکنی است؛ اما باید بدانند که همان طور که با این سیاست در 100 سال گذشته نتوانستند طرفی ببندند، باز هم نمیتوانند.
عضو مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: علمای ما آگاهتر از آن هستند که تحت تاثیر رسانههای بیگانه و استعمار پلید پیر قرار بگیرند چرا که از هر طرفی باد بیاید آنها نیز حزب باد هستند، نه به دنبال خدمت به مردم ما.
آیتالله کعبی:
حضرات آیات یزدی، جنتی و مصباح دژهای محکم ولایت، اسلام و ایران هستند/ افراد مورد حمایت انگلیس اعلام برائت کنند
آیتالله عباس کعبی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، با بیان اینکه رهبر انقلاب با اقتدار، عزت، هوشمندی و اشراف عالی تمام برنامههای دشمنان اسلام و ایران را خنثی کرده است، اظهار داشت: یاران ولایت، امنای ملت و بازوان رهبری در بصیرتافزایی و تبیین حقایق برای مردم فهیم نسبت به توطئههای اسلام و ایران نقش بالایی دارند.
وی افزود: طبعا دشمنان اسلام و ایران همیشه از روحانیت اصیل شیعه ضربه دیدهاند و روحانیت اصلی شیعه ظرفیت بالایی برای خدمت به اسلام و ایران دارد.
آیتالله کعبی با تاکید براینکه این نشانه دشمنی بدخواهان و کینهتوزان با روحانیت اصیل شیعه و بزرگان آن است، خاطرنشان کرد: آیتالله یزدی، آیتالله جنتی و آیتالله مصباح یزدی دژهای مستحکم ولایت، اسلام و ایران هستند و جنگ روانی بیبیسی و یاوهگویان و سخنپراکنهای دشمن نتیجه معکوس دارد.
عضو مجلس خبرگان رهبری در پاسخ به سوالی پیرامون علت حمایت بیبیسی از لیست خاصی در انتخابات خبرگان تصریح کرد: جریان غربگرا، نفعگرا و عملگرا در مقابل خط ولایت برای استحاله جمهوری اسلامی با هدایت رسانههای دشمن صفآرایی کردهاند.
وی با تاکید براینکه کسانی که در لیستهای مورد حمایت بیبیسی قرار گرفتهاند باید اظهار برائت شفاف و علنی کنند، گفت: به صرف گفتن اینکه ما نمیدانیم و با ما هماهنگ نکردهاند کافی نیست. همه مردم ایران بصیر و هوشمندند و به برنامههای ضد انقلاب توجه نکرده و به توصیههای دشمنان رای نمیدهند.
آیتالله کعبی در پایان با اشاره به اینکه جامعه مدرسین یک نهاد ریشهدار، علمی، سیاسی و اجتماعی روحانیت اصیل شیعه است خاطرنشان کرد: جامعه مدرسین مرجعشناس و خبرهشناس است و لیست اعلامی آن همه رصدهای لازم را برای معرفی خبرگان امین ملت و پشتیبان ولایت انجام داده است و از بهترین کاندیداهای خبرگان شهرستانها افرادی برای این لیست انتخاب شدهاند.
آیت الله حمیدی:
حضرات آیات جنتی، یزدی و مصباح با هجمه بی بی سی تخریب نمی شوند
آیت الله حمیدی کاندیدای پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری در پاسخ به سوالی درباره حمایت رسانههای انگلیسی از لیست ارائه شده توسط آیتالله هاشمی رفسنجانی و تاکید بر عدم رای دادن به حضرات آیات جنتی، مصباح و یزدی،گفت: زمانی که میخواستند اسم بنده را در آن لیست بگذارند من مخالفت کردم و گفتم راضی نیستم و میخواهم مستقل وارد انتخابات شوم و نمیخواهم با کسانی که آبروی روحانیت را هم خود و هم فرزندانش برده است در یک لیست قرار بگیرم؛ حتی آنها حاضر شدند برخی هزینههای تبلیغاتی من را پرداخت کنند اما من راضی نشدم.
آیت الله حمیدی در پاسخ به سوالی درباره اینکه برخی از افراد که در لیست انتخاباتی هاشمی قرار گرفتهاند از آن اعلام برائت نکردهاند گفت: مقام معظم رهبری بارها بر این موضوع تاکید داشتند کسانی که میخواهند شورای نگهبان و نظام را تضعیف کنند درجهت خواسته آمریکاییها حرکت میکنند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی هجمهها به آیات عظام جنتی، یزدی و مصباح یزدی از سوی رسانههای غربی و داخلی وارد میشود، افزود: این اشخاص افراد سالم و برجستهای در نظام هستند و با این هجمهها جایگاه آنها تخریب نمیشوند.
آیتالله مدرسی یزدی:
افراد، حمایت بی بی سی از خودشان را محکوم کنند/ چرا در دهان دشمن نمی زنید
آیتالله سید محمد رضا مدرسی یزدی عضو فقهای شورای نگهبان نیز در سخنرانیهای اخیر خود در مسجد علیبنالحسین و مسجد شهید بهشتی نسبت به دخالت انگلیسیها در انتخابات جمهوری اسلامی واکنش نشان داد و خواستار هوشیاری همگان شد.
وی با اشاره به تلاش انگلیس برای تأثیرگذاری در انتخابات افزود: باید رسما اعلان کرده و محکوم کنند، همچنین کسانی که همان روش را تبلیغ میکنند را نیز باید محکوم کرد؛ اگر محکوم نکنند یعنی اینکه حداقل در نبرد حق و باطل ساکت هستند.
وی همچنین در مسجد علی بن الحسین(ع) عنوان کرد: شرمآور است که دولت پر سابقه در تزویر و جنایت انگلیس بیاید مردم ایران را هدایت کند که به چه کسی و چگونه رأی بدهند تا چه کسانی وارد مجلس خبرگان رهبری یا مجلس شورای اسلامی نشوند.
عضو فقهای شورای نگهبان خاطرنشان کرد: عدهای هم نشستهاند و حرفی نمیزنند، باید محکوم کنند و در دهان آنها بزنند و آنها را رسوا کنند تا سبب بیداری بیشتر مردم شود؛ چرا این چنین است که برخی خواب هستند، چرا هیچ حرکتی و هیچ بیانی روشنگرانه و جدی از خودشان نشان نمیدهند.
وی اضافه کرد: چرا برخی در طرحهایی که دشمن برای ملت آماده میکنند عامل میشوند و خلأهای دشمن را پر میکنند؛ رسما اعلام کنید، و به دهن انگلیس و بنگاههای تبلیغاتی آنان بزنید و از آنها تبری بجویید؛ هرکس صادقانه تبری جست میتواند مورد تأیید ملت قرار گیرد و هرکس تبری نجست ملت ایران نباید روی خوشی به او نشان دهد.
انتهای پیام/
به گزارش مشرق، رسانه ضدانقلاب BBC هفته گذشته در صفحه ویژه انتخابات خود مطلبی با قلم حسین باستانی از اصلیترین اعضای سایت ضدانقلاب روزآنلاین و کارمند رسانه دولتی انگلیس منتشر کرد؛ در این یادداشت با عنوان «یک محاسبه: حذف یزدی، جنتی و مصباح از خبرگان چگونه ممکن است؟» آمده است: «دعوت از رأیدهندگان در تهران به رأی دادن به 16 نفر "غیر از" آقایان یزدی، جنتی و مصباح بوده تا با کاهش آرای آنها در مقایسه با رقبا، امکان حذفشان از فهرست نهایی 16منتخب تهران میسر شود.» و سپس به پیشنهادها پیرامون تحقق آن پرداخت.
حمایت بی بی سی از لیست هاشمی
همچنین بی بی سی فارسی رسانه سلطنتی دولت انگلیس هفته پیش در کانال تلگرامی خود لیست خبرگان آقای هاشمی رفنسجانی را منتشر کرد.
پس از آن اکبر گنجی از عناصر وابسته به انگلیس در سایت ضدانقلاب رادیو زمانه به تبیین چگونگی گام برداشتن برای حذف سه فرد موردنظر دولت انگلیس پرداخت و در همین راستا نوشت: ارائه لیست کامل 16 نفره مجلس خبرگان برای تهران از سوی اصلاحطلبان و اعتدالیون که فاقد این سه تن باشد. این لیست باید به طور علنی از سوی محمد خاتمی، هاشمی رفسنجانی، حسن خمینی، عبدالله نوری و… مورد تأیید قرار گیرد.
ابراز برائت نامزدهای خبرگان از لیست انتخاباتی مورد حمایت انگلیس
بعد از آنکه بیبیسی فارسی روند تخریب چهرههای شاخص خبرگان و حمایت از لیست منتسب به هاشمی را در دستورکار خود قرار داد، چهرههای شاخص که نامشان در فهرست انتخاباتی هاشمی جای داده شده بود، از جمله آیات عظام موحدی کرمانی، تسخیری، بطحایی گلپایگانی، اعرافی، دری نجفآبادی و حمیدی، نسبت به حمایت انگلیسیها موضعگیری کرده و از فهرست مزبور اعلام برائت کردند.
در این بین برخی تشکلها و شخصیت های سیاسی از هاشمی رفسنجانی در خواست کردند تا در مقابل حمایت دشمنان ایران بویژه شبکه بی بی سی فارسی از لیست وی واکنش نشان دهد.
هاشمی به جای برائت از انگلیس به منتقدان تاخت
هاشمی پیش از ظهر امروز در دیدار نامزدهای اصلاحطلب و اعتدالگرا (لیست امید) در سخنانی تعبیر لیست انگلیسی را توهین به فهم و شعور مردم ایران دانسته و گفته است: تبلیغ بر این ماجرا که دشمنان برای مردم ایران تعیین تکلیف میکنند، بسیار زشت و زننده است، چون به گونهای دارند القاء میکنند که انگلیسیها در سراسر کشور ایران نفوذ دارند و نامزد معرفی میکنند.
این اظهارات هاشمی در حالی مطرح میشود که وقتی پای دخالت آشکار یک دشمن دیرینه در امور داخلی کشور در میان است، انتظار میرفت پاسخ درخوری از سوی هاشمی رفسنجانی داده میشد که متأسفانه به جای برائت از دشمنان به منتقدان تاخته است.
کارشناسان معتقدند بواسطه تنفر مردمی از انگلیس در ایرانف حمایت بیبیسی از لیست منسوب به هاشمی باعث نگاه منفی به این لیست خواهد شد.