گروه سیاسی-رجانیوز:مناظره مسعود میرکاظمی وزیر نفت دولت نهم و مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردمسالاری عصر دیروز (یک اسفند 1394) به همت بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر برگزار شد.

به گزارش رجانیوز به نقل از فارس این مناظره با حاشیههایی همراه بود و چندین بار بین کواکبیان و میرکاظمی درگیری لفظی پیش آمد. از طرفی سخنان طرفین چندین بار که با تشویق دانشجویان همراه بود که مسئولان برگزاری خواستند به دلیل ایام فاطمیه چنین کاری صورت نگیرد.متن کامل اظهارات طرفین به شرح زیر میباشد:
کواکبیان:اینکه نفت در دولت قبل بالای 100 دلار فروخته میشد و الان قیمت آن 30 دلار شده جای بحث ندارد
.مصطفی کواکبیان در این مناظره طی سخنانی در رابطه با عملکرد اقتصادی دولت یازدهم گفت: یکی از عملکردهایی که دولت در حوزه اقتصاد داشت بحث لغو تحریمها و برجام است. تحریمها حدود 50 درصد روی اقتصاد مردم تاثیر میگذارد و شک دارم کسی چنین چیزی را قبول نکند.
کواکبیان ادامه داد: در سال 92 دولتی روی کار آمد که وارث وضعیت اقتصادی نامطلوب بود و تعداد زیادی پروژه نیمه تمام روی دست دولت باقی ماند.این فعال سیاسی اصلاحطلب اظهار داشت: اگر ما امروز نمیخواستیم بحث را سیاسی کنیم آقای میرکاظمی طوری مباحث را مطرح کردند که مجبور میشویم مسائلی را مطرح کنیم. اینکه چرا اصلا قطعنامهها صادر شد. آن زمان ما فریاد میزدیم جلوی صدور قطعنامهها را بگیریم ولی آقای احمدینژاد حرفش این بود که آنقدر قطعنامه بدهند تا قطعنامهدانشان پاره شود.وی گفت: درست است که مردم میفهمند قیمتها پایین نیامده ولی این راه هم میفهمند که قیمتها ساعتی بالا نمیرود. در صورتی که در دولت قبل این چنین بود. قیمت دلار آنقدر بالا رفت که احمدینژاد مجبور شد پای جمشید بسمالله را وسط بکشد.

کواکبیان تصریح کرد: من افزایش نقدینگی را قبول دارم ولی این منجر به بالا رفتن تورم افسارگسیخته نشده است.این فعال سیاسی اصلاحطلب افزود: ما در مجلس از همان ابتدا با بساط یارانهها مخالف بودیم. شاید این گفته من بیرون از دانشگاه باعث کاهش رای شود ولی قشر نخبه متوجه میشود من چه میگویم.
دبیرکل حزب مردمسالاری ادامه داد: آقای میرکاظمی خودشان خوب میدانند که در دورهای که وزیر نفت بودند چه ضربهای به وزارت نفت زده شد. ما چقدر از درآمدهای نفتی محروم شدیم و با توجه به وعدههایی که داده شد نتوانستند پارس جنوبی را تکمیل کنند.کواکبیان در ادامه افزود: اینکه نفت در دولت قبل بالای 100 دلار فروخته میشد و الان قیمت آن 30 دلار شده جای بحث ندارد. من قبول دارم که مشکلات ساختاری داریم اما چه کسی این مشکلات را تشدید کرد.
وی ادامه داد: احمدینژاد از هر جایی که میتوانست ناخنک میزد و پول برمیداشت. نمیخواهم بگویم که وی دزد بود ولی شدیدا بیانضباطی کرد و در دولت گذشته شاهد بیانضباطی بودیم.
کواکبیان افزود: مگر ما مرض داشتیم برویم فلان روستا و بگوییم برایتان استادیوم چند هزار نفری میزنیم. استادیومهایی که امروز نیمهکاره رها شده و مصالح آن در حال از بین رفتن است.
دبیرکل حزب مردمسالاری در ادامه با اشاره به کاهش قیمت نفت تاکید کرد: ما باید به این سمت برویم که وقتی قیمت نفت پایین آمد بدنمان نلرزد.
وی افزود: نمایندگان مجلس فعلی این سوال را دارند که چرا دولت هواپیما خریده است. این هواپیماها از پول نفت خریداری نشده حتی اگر اینطور هم باشد بهتر از این است که مانند دولت گذشته پول نفت را بدهیم سنگ پا و میخ طویله بخریم. من نیز انتقادهایی به وضعیت اقتصادی دارم و میگویم ای کاش بودجه جاری ما وضعیت بهتری پیدا میکرد ولی باید مسائل را درست دید.
وی در ادامه در واکنش به اظهارات میرکاظمی در رابطه با بحث فتنه گفت: این موضوع فتنه هم نانخوری عجیبی شده است و هر جا کم میآورند بحث فتنه را مطرح میکنند. فتنه گذشت و تمام شد. بحث ما این است که چندین قطعنامه علیه ما صادر شد و شما همه را به سال 88 ربط میدهید.
این فعال سیاسی اصلاحطلب اظهار داشت: این روزها گفته میشود که لیست اصلاحطلبان مورد تایید BBC است. گور پدر BBC. شما چرا این را نمیگویید که ما در لیستمان چندین ایثارگر و خانواده شهدا را قرار دادهایم.
کواکبیان خاطرنشان کرد: آقای میرکاظمی باید برای آینده شغلی خودشان فکری کنند چون اگر 60 درصد مردم پای صندوق بیایند جایی برای اینها نمیماند.
دبیرکل حزب مردمسالاری با بیان اینکه ما مشکلی برای مقابله با نفوذ نداریم، گفت: اعتقاد ما این است باید مقابل نفوذ استکبار را بگیریم ولی نفوذ در قالب یک فرد حزباللهی صورت میگیرد که نتیجه آن بابک زنجانی میشود.
وی تاکید کرد: 12 سال اصولگرایان در مجلس بودند. در این مدت چه طرح جدی داده شد؟ آنها نه تنها هیچ کاری نکردند بلکه وقتی احمدینژاد به مجلس به میآمد به لباسش دست میکشیدند تا متبرک شوند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب ادامه داد: بزرگترین اقدام مشعشعانهای که مجلس کرد استیضاح فرجی دانا و تشکیل کمیسیون برجام بود تا با این کار چوب لای چرخشان بگذارند هنوز هم ولکن آن نیستند و بحث فتنه برجام را مطرح میکنند.
کواکبیان اظهار داشت: در مجلس برای یک کار بیارزش 200 کمیته تشکیل میشود ولی در رابطه با اسیدپاشی یک کمیته هم تشکیل نشد. این همه اختلاف صورت گرفت و نمایندگان مجلس عین خیالشان هم نبود. آنها فقط منتظر بودند یک مقدار بدحجابی صورت گیرد تا صدایشان گوش فلک را کر کند. به خدا اختلاس از بیحجابی بدتر است.
وی گفت:بابک زنجانی با دست خط مبارک احمدینژاد نفتها را برد و حالا هم پولش را نمیآورد. احمدینژاد برخلاف فرمایش امام (ره) گفت مجلس در راس امور نیست و آن زمان صدایی از کسی درنیامد ولی امروز یک عده از وی اعلام برائت میکنند.
این فعال اصلاحطلب اظهار داشت: هر کسی فساد کرده حتی اگر فرزند هاشمی رفسنجانی هم باشد باید محاکمه شود. ولی برخی آقایان به بهانههای مختلف کرسنت را اجرا نکردند.
وی گفت: کسی که در کرسنت رشوه گرفته باید محاکمه شود. ولی برخیها در داخل آماری میدهند که از آمار طرف مقابل در رابطه با کرسنت بیشتر است.
وی گفت:اینطور نیست که وارد مجلس شویم از دولت بازخواست نکنیم ولی نباید طوری رفتار کنیم که دولت نتواند برنامههایش را پیاده کند و مشکلات را حل کند.
کواکبیان افزود: امثال مرتضوی، فاضل خداداد، امیرمنصور آریا و بابک زنجانی اصلا ما را قابل نمیدانند که پول بنرهای ما را بدهند البته جرأت چنین کاری هم ندارند.

میرکاظمی:میانگین فروش نفت در دولت قبل 79 دلار بوده در این دولت هم در حدود 78.9 دلار است
مسعود میرکاظمی در رابطه با عملکرد اقتصادی دولت اظهار داشت: گاهی اوقات مسائل اقتصادی را سیاسی میکنند که این بزرگترین ضربه به مردم است. ما باید در بحث اقتصادی ریشهها را خوب شناسایی کنیم و براساس آن برنامهریزی داشته باشیم.
وی اظهار داشت: به طور مثال رشد نرخ تورم، بیکاری و مسائل این چنین در طول سه دهه گذشته را وقتی بررسی میکنیم میبینیم که از یک روند قابل قبول برخوردار نیست و هیچ وقت نتوانستیم که تورم را کنترل کنیم. در زمان کارگزاران تورم تا 40 درصد هم افزایش داشت.
وزیر نفت دولت نهم سه بخش ساختاری، مدیریتی و بینالمللی را از عوامل اصلی مشکلات اقتصادی دانست و گفت: تحریم بخشی از حوزه بینالمللی است. ما نمیتوانیم بگوییم چون فلان دولت مشکل را ایجاد کرده میآییم و آن را درست میکنیم. این آدرس غلط دادن است.
وی خاطرنشان کرد: قبل از روی کار آمدن دولت فعلی گفته میشد دلیل مشکلات اقتصادی سوءمدیریت است و به محض اینکه دولت به پیروزی رسید مرتب بحث تحریمها مطرح شد. در صورتی که به گفته صاحبنظران تحریمها در مشکلات اقتصادی 20 درصد بیشتر تاثیر ندارند.
وزیر نفت دولت نهم تصریح کرد: میزان نقدینگی که تا شهریور در دولت یازدهم تا شهریور 400 هزار میلیارد به نقدینگی اضافه شده است و اینکه در دولت قبل در طول 8 سال چنین رقمی به نقدینگی اضافه شد. کدام اقتصاددانی است که بگوید با توجه به اینکه این مقدار به نقدینگی اضافه شده ولی تورم هم کنترل شده است.
میرکاظمی یادآور شد: امروز رکود کشور عمیقتر شده است. تعداد واحدهای صنعتی که در یک سال گذشته تاسیس شده بسیار زیاد است. هر ماه هزاران نفر بیکار میشوند و رشد اقتصادی منفی است. چرا این اطلاعات را محرمانه کردند و منتشر نمیکنند؟
وی خاطرنشان کرد: وزارت صنعت و تجارت مدتی است که گزارش تولید را از روی سایتش برداشته است. چرا اجازه نمیدهند که اطلاعات به صورت شفاف در اختیار مردم قرار گیرد.
وزیر نفت دولت نهم تاکید کرد: اگر رئیسجمهور دولت قبل میگفت تحریمها کاغذپاره است وزیر خارجه این دولت هم به نوعی دیگر این مسئله را تایید میکنند.
وی گفت: تحریمها از فتنه 88 آغاز شد و بعد از آن بود که غرب و آمریکا هرکاری که میخواستند علیه ما انجام دادند. امروز یک عده که خودشان عامل تحریم بودند میگویند آمدهایم مملکت را نجات دهیم!

میرکاظمی خاطرنشان کرد: دلار در این دولت مدیریت مصنوعی میشود. اگر نقدینگی که وجود دارد در بازار فعال شود بسیاری از مشکلات اقتصادی حل خواهد شد.
وی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی را نباید سیاسی کرد، گفت: دولت به جای اینکه برای پرداخت یارانهها عزا بگیرد بهتر است برای هزینههای جاری عزا بگیرد.
وزیر نفت دولت نهم افزود: فروش نفت در دولت قبل 79 دلار بوده در این دولت هم در حدود 78.9 دلار است. متاسفانه برخیها بدون اعداد و ارقام مسائلی را مطرح میکنند که باعث ایجاد شبهه میشود.
میرکاظمی در ادامه در واکنش به اظهارات کواکبیان اظهار داشت: بدون عدد و رقم و پوپولیستی نمیشود مملکت را اداره کرد. معاون اول رئیسجمهور چون حرفی برای گفتن ندارد یک چیزی میپراند. اینکه گفته میشود دولت قبل نفت را فلان دلار فروخته و این دولت فلان دلار و اظهارات این چنینی برای عمه خانم خوب است. به جای این حرفها باید بگوییم چه برنامهای برای اقتصاد داریم.
وی افزود: در دولت گذشته مجموع واردات 420 میلیارد دلار بوده و از چین 40 میلیارد دلار واردات داشتیم ولی در این دولت ظرف دو سال گذشته 22 میلیارد دلار از چین واردات داشتهایم.
وزیر نفت دولت نهم خاطرنشان کرد: این دولت میخواهد مرتبا عملکرد منفیاش را با غرب گره بزند. وقتی نگاه میکنید میبینید بیشترین نیروهای امنیتی در این دولت وارد شده و بگیر و ببند راه افتاده است.
وی گفت: دولتی که نمیتواند از یک خبرنگار جوان بگذرد چطور میخواهد ما از فتنه و آمریکا بگذریم.
وی خاطرنشان کرد: برای آمریکا و غرب خاتمی و روحانی و احمدینژاد فرقی نمیکند. آنها به دنبال ضربه زدن به نظام ما هستند و ما باید بسیار مراقب باشیم.
وی در ادامه با اشاره به مذاکرات هستهای تصریح کرد: در آن زمان منتقدان دلسوز بارها گفتند که اجازه ندهید مذاکرات باعث شود مسائل داخلی و مشکلات مردم فراموش شود ولی متاسفانه کسی گوش نداد.
میرکاظمی در ادامه با اشاره به کاهش قیمت نفت تصریح کرد: ما اگر مدیریت درستی نداشته باشیم با این اتفاقاتی که برای نفت رخ داده با مشکل روبرو خواهیم شد.
وی افزود: نگرانی ما در مجلس بعدی این است که چگونه بین جهش عرضی و فشار به جامعه و مردم توازن ایجاد کنیم.
میرکاظمی تصریح کرد: نمیشود با فساد حزبی و پوپولیستی برخورد کرد. باید دید امثال بابک زنجانی، شهرام جزایری و کرباسچی که امروز لیدر اصلاحات شده از کجا ریشه گرفتند.
وزیر نفت دولت نهم اظهار داشت: ما ابتدا باید ببینیم بابک زنجانی با چه کسی تبانی کرده است. متاسفانه ما به آقای زنگنه گفتیم که برخی از افراد دور و بر شما از کسانی هستند که با بابک زنجانی دست داشتهاند ولی کسی گوش نکرد تا اینکه آنها دستگیر شدند.
میرکاظمی افزود: پرونده کرسنت کثیفترین پرونده در کشور است. خسارتی که کرسنت زد خیلی سنگین است و ما اگر نخ کرسنت را بکشیم خیلیها با آن بیرون میزنند.
وی گفت: مسلما رگ و ریشه بابک زنجانی در غیر اصولگرایان است. زنجانی به ستاد کدام اصولگرایان پول ریخت یا به کدام اصولگرا کمک کرد؟ چرا برخیها اجازه نمیدهند بحث کرسنت مطرح شود.
وزیر نفت دولت نهم تاکید کرد: ما همان قدر که با زنجانی و جزایری و کرباسچی برخورد میکنیم با کرسنت هم برخورد میکنیم. آقای زنگنه در جایی گفته بود هرچه میخواهید بنویسید و بگویید ولی در مورد کرسنت چیزی نگویید و ننویسید. صدای آن هم موجود است.
میرکاظمی ادامه داد: اینکه آقای کواکبیان میگوید در لیست اصلاحطلبان خانوادههای شهدا و ایثارگران حضور دارند براساس چه منطقی است. مگر قرار است که بنیاد شهید درست کنیم. ایثارگری باید در کنار تخصص باشد.
وی گفت: ما مجلسی میخواهیم که امثال کرباسچی برایش تعیین تکلیف نکنند. مجلسی میخواهیم که دغدغه مسکن مهر و ازدواج جوانان داشته باشد. مجلسی میخواهیم که اولویت اولش خرید هواپیما نباشد.
میرکاظمی افزود: اینها میخواهند مجلسی بسازند که زیر پای آمریکا فرش قرمز بیندازد. چشم دوختن به غرب نتیجهاش این میشود که هنوز منتظر هستیم پژو بیاید و مشکل خودروسازی ما را حل کند.
میرکاظمی تاکید کرد: در کشور ما دو نگاه وجود دارد. یکی میگوید به سمت غرب برویم تا رشد کنیم و یک نگاه هم میگوید باید به توان و نیروهای داخلی تکیه کنیم. حال شما بروید بررسی کنید ببینید کدام نگاه تا به حال موفق بوده است.
وزیر نفت دولت نهم در ادامه اظهار داشت: قرارداد کرسنت سال 80 امضا شد. آقای زنگنه تا سال 84 وزیر نفت بود. کسانی که انتقاد میکنند چرا دولت گذشته کرسنت را اجرا نکرد باید از آقای زنگنه بپرسند که چرا در آن زمان که وزیر بود چنین کاری انجام نداد.
میرکاظمی در خاتمه گفت: یکی از نگرانیهای ما بحث ورود پولهای کثیف به انتخابات است. باید مراقب باشیم با عدهای چنین پولهایی وارد مجلس نشوند.