سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 9
بازدید دیروز : 377
کل بازدید : 138123
کل یادداشتها ها : 545
خبر مایه


< << 6 7 8 >
یک روزنامه آمریکایی در مطلبی نوشت که ترکیب هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی هسته اصلی حزبی را تشکیل می‌دهند که اوباما امیدوار به پیروزی آن در انتخابات آتی ایران است.
به گزارش مشرق به نقل از نیویورک پست، دولت اوباما در اتخاذ سیاست نرم خود در برابر ایران این توجیه را دارد که نشان دادن حسن نیت در برابر ایران می‌تواند به میانه‌روهای ایران فرصت حضور پررنگ تر در بدنه قدرت را فراهم ساخته و امید تغییر رفتار دولت ایران را همچنان برای واشنگتن زنده نگه دارد.

روز جمعه و همزمان با برگزاری انتخابات مجلس و خبرگان رهبری نتیجه این تئوری مشخص خواهد شد. سوال اینجاست که میانه‌روهایی که اوباما به آنها امیدوار است چه کسانی هستند؟ شعار حزب منتسب به رفسنجانی"  بله به سرمایه‌داری، نه به دموکراسی" است.

ترکیب هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی هسته اصلی حزبی را تشکیل می‌دهند که اوباما امیدوار به پیروزی آن در انتخابات آتی ایران است. این دو نفر سابقه پوشیدن لباس میانه‌روها را دارند. در سال 1985-86 آنها حتی دولت ریگان را متقاعد ساختند که می‌توانند به بسته شدن فصل انقلاب در ایران کمک کرده و ایران را به سمت شرایط عادی هدایت کنند.  هر سه نفر در مذاکرات محرمانه‌ای که به رسوایی‌های ایران‌گیت منتهی شد نقش داشتند.

این حزب همواره تحت تاثیر مدل چینی ایجاد شده توسط دنگ ژیائوپنگ و افراد بعد از وی در دهه 1980 و 90 قرار داشته‌اند که چین را از یک کشور فقیر به یکی از قدرتهای صنعتی بزرگ در دنیا تبدیل کرد. مدل چینی بر این اصل استوار است که هرچند ورود دموکراسی غربی برای مللی که در سیستمی پدرسالارانه زندگی می‌کنند، دردناک و بصورت بالقوه خطرناک است اما اتخاذ سرمایه‌داری هم نسبتا آسان و هم به شدت سودآور است.

با اینحال سیاست این حزب برای باز کردن درب‌های تجارت با غرب، درصورت اجرا به اقتصاد ایران کمک بسیار زیادی خواهد کرد. با اینحال این سیاست آزادی‌های مردم ایران را افزایش نخواهد داد.

منبع: تسنیم

 


  

میزان نقدینگی کل کشور بیش از 950 هزار میلیارد تومان بوده و 18 تا 22 میلیارد دلار ارز نیز در دستان مردم است. البته اگر بخواهیم میزان طلا و دیگر اقلام گرانبهای مردم را نیز به این ارقام اضافه کنیم، به سرمایه بسیار هنگفتی می رسیم که در دستان مردم بوده و یا در بانک ها توسط این دولت بلوکه گردیده است

میزان نقدینگی کل کشور بیش از 950 هزار میلیارد تومان بوده و 18 تا 22 میلیارد دلار ارز نیز در دستان مردم است. البته اگر بخواهیم میزان طلا و دیگر اقلام گرانبهای مردم را نیز به این ارقام اضافه کنیم، به سرمایه بسیار هنگفتی می رسیم که در دستان مردم بوده و یا در بانک ها توسط این دولت بلوکه گردیده است

گروه اقتصادی - رجانیوز: رئیس جمهور در حالی سیاست اصلی اقتصادی دولت خود را در پسا برجام برای حل مشکلات اقتصادی کشور، جذب سرمایه گذاری خارجی اعلام کرده است که هیچگاه در تاریخ جمهوری اسلامی، میزان سرمایه گذاری خارجی جذب شده در کشور از 8 دهم درصد تولید یک سال ایران فراتر نرفته است و تاثیر چندانی بر اقتصاد کشور نداشته است.

روحانی در روز اجرای برجام در 27 دی امسال در صحبت های خود در مجلس شورای اسلامی از سیاست های اقتصادی دولت خود در پسا برجام گفت و از جذب سرمایه گذار خارجی با عنوان اولویت اول نام برد. روحانی در این روز اظهار داشت:

در سیاست‌های کلی برنامه ششم که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد، به درستی بر نرخ رشد 8 درصدی اقتصاد تأکید شد و اصولاً هدف اصلی برنامه ششم دستیابی به رشد شتابان پایدار و اشتغال‌زا بود اما دستیابی به رشد 8 درصد مستلزم جذب سالیانه حداقل 30 تا 50 میلیارد دلار سرمایه خارجی است.

وی همچنین دو روز بعد در 29 دی در همایش " اجرای برجام؛ فصل نو در اقتصاد ایران" صحبت از رشد اقتصادی 8 درصدی در سال آینده کرد که لازمه آن نیز ورود سرمایه خارجی به کشور است. وی در این همایش در این خصوص اذعان داشت:

اگر می‌خواهیم برای جوان بیکار اشتغال ایجاد کنیم به یک رشد اقتصادی 8 درصدی نیاز داریم و اگر بخواهیم رشد 8 درصدی داشته باشیم و تمام امکانات داخلی به میدان بیایند به سالانه حدود 50 میلیارد دلار جذب سرمایه خارجی نیاز داریم و کارآفرینان و بخش خصوصی کشور باید سرمایه خارجی را جذب کند و دولت هم باید به سهم خود، سرمایه و تکنولوژی بیاورد.

این صحبت های روحانی درحالیست که اوج سرمایه گذاری خارجی در 10 سال گذشته مربوط به سال 2012 (در اوج تحریم های بین المللی) در دولت دهم است که به میزان 4 میلیارد و 661 میلیون دلار رسیده بود که 76 درصد آن در حوزه نفت و گاز ختم می شد، چرا که همیشه نفت و گاز جذابترین حوزه برای سرمایه گذاران خارجی بوده و منابع سرشاری را برای آنها داشته است. 4 میلیارد و اندی که معادل سرمایه 6 وزیر، دولت کنونی است در اولین سال دولت تدبیر و امید به 3 میلیارد دلار و در سال دوم یعنی پس از توافق پر سر و صدا و تبلیغاتی ژنو، به دو میلیارد و صد میلیون دلار کاهش یافت.

آمار ارائه شده آنکتاد
 

نکته قابل توجه و البته تاسف بار آن است که طبق آخرین اعلام سازمان توسعه تجارت 145 هیات تجاری در 9 ماه نخست سال 94 به ایران آمدند، اما تنها یک هیات با ایران قرارداد تجاری امضا کرده که البته جزئیات آن هم مشخص نیست.

براساس بررسی‌های انجام‌شده سرمایه‌گذاران خارجی در ایران عمدتا به دنبال منابع طبیعی و بازار ایران هستند و نبود سرمایه‌گذاری خارجی در قالب دو استراتژی مهم دیگر، یعنی برای ارتقای کارآیی و تثبیت دارایی‌های استراتژیک در ایران، به وضوح مشاهده می‌شود. از سوی دیگر توانمندی دولت روحانی به حدی در جذب سرمایه ضعیف است که خزاعی معاون وزیر اقتصاد و رئیس سازمان سرمایه گذاری خارجی در 17 بهمن امسال در نشست خبری خود بجای وعده جذب سرمایه گذاری خارجی، وعده جذب 45 میلیارد دلار فاینانس (وام خارجی) می دهد که کشور را تبدیل به یک بدهکار بزرگ خارجی خواهد کرد و این سوال مطرح خواهد شد که با توجه به میزان تولید ناخالص دارایی، آیا کشور توان پرداخت این هجمه بدهی خارجی را خواهد داشت؟

آنچه می توان در بهترین حالت برای سرمایه گذاری خارجی در کشور در پسا برجام پیش بینی نمود 5 تا 6 میلیارد دلار (15 تا 20 هزار میلیارد تومان ) خواهد بود که در مقابل میزان نقدینگی 950 هزار میلیارد تومانی کشور، عدد بسیار ناچیزی محسوب خواهد گردید.

بر اساس آمار و ارقام منتشر شده، میزان نقدینگی کل کشور بیش از 950 هزار میلیارد تومان بوده و 18 تا 22 میلیارد دلار ارز نیز در دستان مردم است. البته اگر بخواهیم میزان طلا و دیگر اقلام گرانبهای مردم را نیز به این ارقام اضافه کنیم، به سرمایه بسیار هنگفتی می رسیم که در دستان مردم بوده و یا در بانک ها توسط این دولت بلوکه گردیده است و دولت بجای سوق دادن این سرمایه بسمت تولید و تشویق مردم به مشارکت در تولید، دست گدایی به سمت بانک های خارجی دراز کرده است که بابت اندک سرمایه ای که در قالب فاینانس در اختیارمان قرار می دهند، صدها درخواست غیر مشروع دیگر نیز از ما خواهند داشت تا اقتصاد ما را وابسته به خود نگه دارند.

آنچه از سفر اروپایی دولت به ایتالیا و فرانسه و ورود هیئت های تجاری غربی به کشور مشاهده می گردد، این است که کشورهای اروپایی با توجه به رکود شدید جهانی که از سال 2008 تاکنون موجب کاهش تقاضا شده است، ورود به ایران را تنها برای جذب بازار و فروش کالای های خود می خواهند.

ایتالیایی ها به ایران می آیند تا فروش کالاهای خود را به 4 تا 5 میلیارد دلار در سال برسانند. شرکت های آلمانی هم اینگونه اند. آلمان ها تا قبل از تشدید تحریم ها، بازار 10 میلیارد دلاری در ایران داشته که بر اثر تحریم ها به 3 میلیارد دلار کاهش یافت و الان بدنبال رساندن صادرات کالاهای خود به ایران به میزان قبلی هستند. غربی ها به ایران به عنوان بازاری که آنها را از رکود خارج کرده و شرکت هایشان را از ورشستگی نجات خواهد داد می نگرند.

خارج شدن رکودی که موجب فرو رفتن بیشتر ما در رکود خواهد شد، بطوریکه هر روز شاهد رشد بیشتر ورشستگی تولید کنندگان ایرانی و بیکاری کارگران خواهد گردید که در کنار مشکلات اقتصادی، معضلات شدید اجتماعی و فرهنگی را بدنبال خواهد داشت.

چندین برابر آنچه دولت در خارج از کشور برای حل معضلات اقتصادی می گردد، در داخل کشور موجود است. دولت باید با اصلاح رویه های اقتصادی موجود به تقویت تولید ملی بپردازد. رویه هایی چون؛ کنترل واردات، اجرای قانون مبارزه با قاچاق، بهره گیری از بازارهای کشورهای همجوار، ارائه تسهیلات ارزان مطابق واقعیات های جامعه به تولیدکنندگان و ترویج فرهنگ تولید می تواند راهگشای اقتصاد آینده کشور باشد.


 


  

میرکاظمی یادآور شد: امروز رکود کشور عمیق‌تر شده است. تعداد واحدهای صنعتی که در یک سال گذشته تاسیس شده بسیار زیاد است. هر ماه‌ هزاران نفر بیکار می‌شوند و رشد اقتصادی منفی است. چرا این اطلاعات را محرمانه کردند و منتشر نمی‌کنند؟

میرکاظمی یادآور شد: امروز رکود کشور عمیق‌تر شده است. تعداد واحدهای صنعتی که در یک سال گذشته تاسیس شده بسیار زیاد است. هر ماه‌ هزاران نفر بیکار می‌شوند و رشد اقتصادی منفی است. چرا این اطلاعات را محرمانه کردند و منتشر نمی‌کنند؟

گروه سیاسی-رجانیوز:مناظره مسعود میرکاظمی وزیر نفت دولت نهم و مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردم‌سالاری عصر دیروز (یک اسفند 1394)  به همت بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر برگزار شد.

به گزارش رجانیوز به نقل از فارس این مناظره با حاشیه‌هایی همراه بود و چندین بار بین کواکبیان و میرکاظمی درگیری لفظی پیش آمد. از طرفی سخنان طرفین چندین بار که با تشویق دانشجویان همراه بود که مسئولان برگزاری خواستند به دلیل ایام فاطمیه چنین کاری صورت نگیرد.متن کامل اظهارات طرفین به شرح زیر می‌باشد:

کواکبیان:اینکه نفت در دولت قبل بالای 100 دلار فروخته می‌شد و الان قیمت آن 30 دلار شده جای بحث ندارد

.مصطفی کواکبیان در این مناظره طی سخنانی در رابطه با عملکرد اقتصادی دولت یازدهم گفت: یکی از عملکردهایی که دولت در حوزه اقتصاد داشت بحث لغو تحریم‌ها و برجام است. تحریم‌ها حدود 50 درصد روی اقتصاد مردم تاثیر می‌گذارد و شک دارم کسی چنین چیزی را قبول نکند.

کواکبیان ادامه داد: در سال 92 دولتی روی کار آمد که وارث وضعیت اقتصادی نامطلوب بود و تعداد زیادی پروژه نیمه تمام روی دست دولت باقی ماند.این فعال سیاسی اصلاح‌طلب اظهار داشت: اگر ما امروز نمی‌خواستیم بحث را سیاسی کنیم آقای میرکاظمی طوری مباحث را مطرح کردند که مجبور می‌شویم مسائلی را مطرح کنیم. اینکه چرا اصلا قطعنامه‌ها صادر شد. آن زمان ما فریاد می‌زدیم جلوی صدور قطعنامه‌ها را بگیریم ولی آقای احمدی‌نژاد حرفش این بود که آنقدر قطعنامه بدهند تا قطعنامه‌دانشان پاره شود.وی گفت: درست است که مردم می‌فهمند قیمت‌ها پایین نیامده ولی این راه هم می‌فهمند که قیمت‌ها ساعتی بالا نمی‌رود. در صورتی که در دولت قبل این چنین بود. قیمت دلار آنقدر بالا رفت که احمدی‌نژاد مجبور شد پای جمشید بسم‌الله را وسط بکشد.

http://media.snn.ir/original/1394/12/01/IMG21113097.jpg

کواکبیان تصریح کرد: من افزایش نقدینگی را قبول دارم ولی این منجر به بالا رفتن تورم افسارگسیخته نشده است.این فعال سیاسی اصلاح‌طلب افزود: ما در مجلس از همان ابتدا با بساط یارانه‌ها مخالف بودیم. شاید این گفته من بیرون از دانشگاه باعث کاهش رای شود ولی قشر نخبه متوجه می‌شود من چه می‌گویم.

دبیرکل حزب مردم‌سالاری ادامه داد: آقای میرکاظمی خودشان خوب می‌دانند که در دوره‌ای که وزیر نفت بودند چه ضربه‌ای به وزارت نفت زده شد. ما چقدر از درآمدهای نفتی محروم شدیم و با توجه به وعده‌هایی که داده شد نتوانستند پارس جنوبی را تکمیل کنند.کواکبیان در ادامه افزود: اینکه نفت در دولت قبل بالای 100 دلار فروخته می‌شد و الان قیمت آن 30 دلار شده جای بحث ندارد. من قبول دارم که مشکلات ساختاری داریم اما چه کسی این مشکلات را تشدید کرد.

وی ادامه داد: احمدی‌نژاد از هر جایی که می‌توانست ناخنک می‌زد و پول برمی‌داشت. نمی‌خواهم بگویم که وی دزد بود ولی شدیدا بی‌انضباطی کرد و در دولت گذشته شاهد بی‌انضباطی بودیم.

کواکبیان افزود: مگر ما مرض داشتیم برویم فلان روستا و بگوییم برایتان استادیوم چند هزار نفری می‌زنیم. استادیوم‌هایی که امروز نیمه‌کاره رها شده و مصالح آن در حال از بین رفتن است.

دبیرکل حزب مردم‌سالاری در ادامه با اشاره به کاهش قیمت نفت تاکید کرد: ما باید به این سمت برویم که وقتی قیمت نفت پایین آمد بدنمان نلرزد.

وی افزود: نمایندگان مجلس فعلی این سوال را دارند که چرا دولت هواپیما خریده است. این هواپیماها از پول نفت خریداری نشده حتی اگر اینطور هم باشد بهتر از این است که مانند دولت گذشته پول نفت را بدهیم سنگ پا و میخ طویله بخریم. من نیز انتقادهایی به وضعیت اقتصادی دارم و می‌گویم ای کاش بودجه جاری ما وضعیت بهتری پیدا می‌کرد ولی باید مسائل را درست دید.

وی در ادامه در واکنش به اظهارات میرکاظمی در رابطه با بحث فتنه گفت: این موضوع فتنه هم نان‌خوری عجیبی شده است و هر جا کم می‌آورند بحث فتنه را مطرح می‌کنند. فتنه گذشت و تمام شد. بحث ما این است که چندین قطعنامه علیه ما صادر شد و شما همه را به سال 88 ربط می‌دهید.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب اظهار داشت: این روزها گفته می‌شود که لیست اصلاح‌طلبان مورد تایید BBC است. گور پدر BBC. شما چرا این را نمی‌گویید که ما در لیست‌مان چندین ایثارگر و خانواده شهدا را قرار داده‌ایم.

کواکبیان خاطرنشان کرد: آقای میرکاظمی باید برای آینده شغلی خودشان فکری کنند چون اگر 60 درصد مردم پای صندوق بیایند جایی برای اینها نمی‌ماند.

دبیرکل حزب مردم‌سالاری با بیان اینکه ما مشکلی برای مقابله با نفوذ نداریم، گفت: اعتقاد ما این است باید مقابل نفوذ استکبار را بگیریم ولی نفوذ در قالب یک فرد حزب‌اللهی صورت می‌گیرد که نتیجه آن بابک زنجانی می‌شود.

وی تاکید کرد: 12 سال اصولگرایان در مجلس بودند. در این مدت چه طرح جدی داده شد؟ آنها نه تنها هیچ کاری نکردند بلکه وقتی احمدی‌نژاد به مجلس به می‌آمد به لباسش دست می‌کشیدند تا متبرک شوند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: بزرگ‌ترین اقدام مشعشعانه‌ای که مجلس کرد استیضاح فرجی دانا و تشکیل کمیسیون برجام بود تا با این کار چوب لای چرخ‌شان بگذارند هنوز هم ولکن آن نیستند و بحث فتنه برجام را مطرح می‌کنند.

کواکبیان اظهار داشت: در مجلس برای یک کار بی‌ارزش 200 کمیته تشکیل می‌شود ولی در رابطه با اسیدپاشی یک کمیته هم تشکیل نشد. این همه اختلاف صورت گرفت و نمایندگان مجلس عین خیالشان هم نبود. آنها فقط منتظر بودند یک مقدار بدحجابی صورت گیرد تا صدایشان گوش فلک را کر کند. به خدا اختلاس از بی‌حجابی بدتر است.

وی گفت:‌بابک زنجانی با دست خط مبارک احمدی‌نژاد نفت‌ها را برد و حالا هم پولش را نمی‌آورد. احمدی‌نژاد برخلاف فرمایش امام (ره) گفت مجلس در راس امور نیست و آن زمان صدایی از کسی درنیامد ولی امروز یک عده از وی اعلام برائت می‌کنند.

این فعال اصلاح‌طلب اظهار داشت: هر کسی فساد کرده حتی اگر فرزند هاشمی رفسنجانی هم باشد باید محاکمه شود. ولی برخی آقایان به بهانه‌های مختلف کرسنت را اجرا نکردند.

وی گفت: کسی که در کرسنت رشوه گرفته باید محاکمه شود. ولی برخی‌ها در داخل آماری می‌دهند که از آمار طرف مقابل در رابطه با کرسنت بیشتر است.

وی گفت:‌اینطور نیست که وارد مجلس شویم از دولت بازخواست نکنیم ولی نباید طوری رفتار کنیم که دولت نتواند برنامه‌هایش را پیاده کند و مشکلات را حل کند.

کواکبیان افزود: امثال مرتضوی، فاضل خداداد،‌ امیرمنصور آریا و بابک زنجانی اصلا ما را قابل نمی‌دانند که پول بنرهای ما را بدهند البته جرأت چنین کاری هم ندارند.

http://media.snn.ir/original/1394/12/01/IMG21103058.jpg

میرکاظمی:میانگین فروش نفت در دولت قبل 79 دلار بوده در این دولت هم در حدود 78.9 دلار است

 مسعود میرکاظمی در رابطه با عملکرد اقتصادی دولت اظهار داشت: گاهی اوقات مسائل اقتصادی را سیاسی می‌کنند که این بزرگ‌ترین ضربه به مردم است. ما باید در بحث اقتصادی ریشه‌ها را خوب شناسایی کنیم و براساس آن برنامه‌ریزی داشته باشیم.

وی اظهار داشت: به طور مثال رشد نرخ تورم، بیکاری و مسائل این چنین در طول سه دهه گذشته را وقتی بررسی می‌کنیم می‌بینیم که از یک روند قابل قبول برخوردار نیست و هیچ وقت نتوانستیم که تورم را کنترل کنیم. در زمان کارگزاران تورم تا 40 درصد هم افزایش داشت.

وزیر نفت دولت نهم سه بخش ساختاری، مدیریتی و بین‌المللی را از عوامل اصلی مشکلات اقتصادی دانست و گفت: تحریم بخشی از حوزه بین‌المللی است. ما نمی‌توانیم بگوییم چون فلان دولت مشکل را ایجاد کرده می‌آییم و آن را درست می‌کنیم. این آدرس غلط دادن است.

وی خاطرنشان کرد: قبل از روی کار آمدن دولت فعلی گفته می‌شد دلیل مشکلات اقتصادی سوءمدیریت است و به محض اینکه دولت به پیروزی رسید مرتب بحث تحریم‌ها مطرح شد. در صورتی که به گفته صاحب‌نظران تحریم‌ها در مشکلات اقتصادی 20 درصد بیشتر تاثیر ندارند.

وزیر نفت دولت نهم تصریح کرد: میزان نقدینگی که تا شهریور در دولت یازدهم تا شهریور 400 هزار میلیارد به نقدینگی اضافه شده است و اینکه در دولت قبل در طول 8 سال چنین رقمی به نقدینگی اضافه شد. کدام اقتصاددانی است که بگوید با توجه به اینکه این مقدار به نقدینگی اضافه شده ولی تورم هم کنترل شده است.

میرکاظمی یادآور شد: امروز رکود کشور عمیق‌تر شده است. تعداد واحدهای صنعتی که در یک سال گذشته تاسیس شده بسیار زیاد است. هر ماه‌ هزاران نفر بیکار می‌شوند و رشد اقتصادی منفی است. چرا این اطلاعات را محرمانه کردند و منتشر نمی‌کنند؟

وی خاطرنشان کرد: وزارت صنعت و تجارت مدتی است که گزارش تولید را از روی سایتش برداشته است. چرا اجازه نمی‌دهند که اطلاعات به صورت شفاف در اختیار مردم قرار گیرد.

وزیر نفت دولت نهم تاکید کرد: اگر رئیس‌جمهور دولت قبل می‌گفت تحریم‌ها کاغذپاره است وزیر خارجه این دولت هم به نوعی دیگر این مسئله را تایید می‌کنند.

وی گفت: تحریم‌ها از فتنه 88 آغاز شد و بعد از آن بود که غرب و آمریکا هرکاری که می‌خواستند علیه ما انجام دادند. امروز یک عده که خودشان عامل تحریم بودند می‌گویند آمده‌ایم مملکت را نجات دهیم!

http://media.snn.ir/original/1394/12/01/IMG21113743.jpg

میرکاظمی خاطرنشان کرد: دلار در این دولت مدیریت مصنوعی می‌شود. اگر نقدینگی که وجود دارد در بازار فعال شود بسیاری از مشکلات اقتصادی حل خواهد شد.

وی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی را نباید سیاسی کرد، گفت: دولت به جای اینکه برای پرداخت یارانه‌ها عزا بگیرد بهتر است برای هزینه‌های جاری عزا بگیرد.

وزیر نفت دولت نهم افزود: فروش نفت در دولت قبل 79 دلار بوده در این دولت هم در حدود 78.9 دلار است. متاسفانه برخی‌ها بدون اعداد و ارقام مسائلی را مطرح می‌کنند که باعث ایجاد شبهه می‌شود.

میرکاظمی در ادامه در واکنش به اظهارات کواکبیان اظهار داشت: بدون عدد و رقم و پوپولیستی نمی‌شود مملکت را اداره کرد. معاون اول رئیس‌جمهور چون حرفی برای گفتن ندارد یک چیزی می‌پراند. اینکه گفته می‌شود دولت قبل نفت را فلان دلار فروخته و این دولت فلان دلار و اظهارات این چنینی برای عمه خانم خوب است. به جای این حرف‌ها باید بگوییم چه برنامه‌ای برای اقتصاد داریم.

وی افزود: در دولت گذشته مجموع واردات 420 میلیارد دلار بوده و از چین 40 میلیارد دلار واردات داشتیم ولی در این دولت ظرف دو سال گذشته 22 میلیارد دلار از چین واردات داشته‌ایم.

وزیر نفت دولت نهم خاطرنشان کرد: این دولت می‌خواهد مرتبا عملکرد منفی‌اش را با غرب گره بزند. وقتی نگاه می‌کنید می‌بینید بیشترین نیروهای امنیتی در این دولت وارد شده و بگیر و ببند راه افتاده است.

وی گفت: دولتی که نمی‌تواند از یک خبرنگار جوان بگذرد چطور می‌خواهد ما از فتنه و آمریکا بگذریم.

وی خاطرنشان کرد: برای آمریکا و غرب خاتمی و روحانی و احمدی‌نژاد فرقی نمی‌کند. آنها به دنبال ضربه زدن به نظام ما هستند و ما باید بسیار مراقب باشیم.

وی در ادامه با اشاره به مذاکرات هسته‌ای تصریح کرد: در آن زمان منتقدان دلسوز بارها گفتند که اجازه ندهید مذاکرات باعث شود مسائل داخلی و مشکلات مردم فراموش شود ولی متاسفانه کسی گوش نداد.

میرکاظمی در ادامه با اشاره به کاهش قیمت نفت تصریح کرد: ما اگر مدیریت درستی نداشته باشیم با این اتفاقاتی که برای نفت رخ داده با مشکل روبرو خواهیم شد.

وی افزود: نگرانی ما در مجلس بعدی این است که چگونه بین جهش عرضی و فشار به جامعه و مردم توازن ایجاد کنیم.

میرکاظمی تصریح کرد: نمی‌شود با فساد حزبی و پوپولیستی برخورد کرد. باید دید امثال بابک زنجانی، شهرام جزایری و کرباسچی که امروز لیدر اصلاحات شده از کجا ریشه گرفتند.

وزیر نفت دولت نهم اظهار داشت: ما ابتدا باید ببینیم بابک زنجانی با چه کسی تبانی کرده است. متاسفانه ما به آقای زنگنه گفتیم که برخی از افراد دور و بر شما از کسانی هستند که با بابک زنجانی دست داشته‌اند ولی کسی گوش نکرد تا اینکه آنها دستگیر شدند.

میرکاظمی افزود: پرونده کرسنت کثیف‌ترین پرونده در کشور است. خسارتی که کرسنت زد خیلی سنگین است و ما اگر نخ کرسنت را بکشیم خیلی‌ها با آن بیرون می‌زنند.

وی گفت: مسلما رگ و ریشه بابک زنجانی در غیر اصولگرایان است. زنجانی به ستاد کدام اصولگرایان پول ریخت یا به کدام اصولگرا کمک کرد؟ چرا برخی‌ها اجازه نمی‌دهند بحث کرسنت مطرح شود. 

وزیر نفت دولت نهم تاکید کرد: ما همان قدر که با زنجانی و جزایری و کرباسچی برخورد می‌کنیم با کرسنت هم برخورد می‌کنیم. آقای زنگنه در جایی گفته بود هرچه می‌خواهید بنویسید و بگویید ولی در مورد کرسنت چیزی نگویید و ننویسید. صدای آن هم موجود است.

میرکاظمی ادامه داد: اینکه آقای کواکبیان می‌گوید در لیست اصلاح‌طلبان خانواده‌های شهدا و ایثارگران حضور دارند براساس چه منطقی است. مگر قرار است که بنیاد شهید درست کنیم. ایثارگری باید در کنار تخصص باشد.

وی گفت: ما مجلسی می‌خواهیم که امثال کرباسچی برایش تعیین تکلیف نکنند. مجلسی می‌خواهیم که دغدغه مسکن مهر و ازدواج جوانان داشته باشد. مجلسی می‌خواهیم که اولویت اولش خرید هواپیما نباشد.

میرکاظمی افزود: اینها می‌خواهند مجلسی بسازند که زیر پای آمریکا فرش قرمز بیندازد. چشم دوختن به غرب نتیجه‌اش این می‌شود که هنوز منتظر هستیم پژو بیاید و مشکل خودروسازی ما را حل کند.

میرکاظمی تاکید کرد: در کشور ما دو نگاه وجود دارد. یکی می‌گوید به سمت غرب برویم تا رشد کنیم و یک نگاه هم می‌گوید باید به توان و نیروهای داخلی تکیه کنیم. حال شما بروید بررسی کنید ببینید کدام نگاه تا به حال موفق بوده است.

وزیر نفت دولت نهم در ادامه اظهار داشت: قرارداد کرسنت سال 80 امضا شد. آقای زنگنه تا سال 84 وزیر نفت بود. کسانی که انتقاد می‌کنند چرا دولت گذشته کرسنت را اجرا نکرد باید از آقای زنگنه بپرسند که چرا در آن زمان که وزیر بود چنین کاری انجام نداد.

میرکاظمی در خاتمه گفت: یکی از نگرانی‌های ما بحث ورود پول‌های کثیف به انتخابات است. باید مراقب باشیم با عده‌ای چنین پول‌هایی وارد مجلس نشوند.



  

در حال حاضر خیلی از تحصیل‌کرده‌ها و دانشگاهیان ایران به مدرک لیسانس و دکترا می‌رسند، اما قدرت ایجاد فعالیت و کسب‌وکار موفق را ندارند و این یک خلأ است که باید با آموزش‌ها اصلاح شود و این مدل آموزش‌ها باید از پیش از دبستان وارد برنامه آموزشی بچه‌ها بشود و به‌نوعی تا آخر دانشگاه استمرار داشته باشد و آن توانمندی را ایجاد کند. البته این مستلزم اختصاص واحدهای زیادی نخواهد بود.

در حال حاضر خیلی از تحصیل‌کرده‌ها و دانشگاهیان ایران به مدرک لیسانس و دکترا می‌رسند، اما قدرت ایجاد فعالیت و کسب‌وکار موفق را ندارند و این یک خلأ است که باید با آموزش‌ها اصلاح شود و این مدل آموزش‌ها باید از پیش از دبستان وارد برنامه آموزشی بچه‌ها بشود و به‌نوعی تا آخر دانشگاه استمرار داشته باشد و آن توانمندی را ایجاد کند. البته این مستلزم اختصاص واحدهای زیادی نخواهد بود.

دکتر حجت الله عبدالملکی-رجانیوز: با توجه به ظرفیت‌های تولیدی کشور، می‌توان تعدادی از اصلاحات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری را در اقتصاد کشور برای تقویت تولید ملی انجام داد.

به گزارش رجانیوز سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی در 29 بهمن 1392 توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ گردید که یکی از محورهای اصلی آنان تقویت تولید داخلی بود.

با توجه به ظرفیت‌های تولیدی کشور، می‌توان تعدادی از اصلاحات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری را در اقتصاد کشور برای تقویت تولید ملی انجام داد؛ ابتدا چهار پیشنهاد در اصلاحات سخت‌افزاری مطرح می‌شود:

1.     یکم- طراحی ابزارهای مالی جدید برای جهت‌دهی سرمایه و بخش تولید، یعنی منابع مالی که در کشور سرگردان هستند و خرج امور سفته‌بازی و به لحاظ اقتصادی کم ارزش می‌شود با یک ابزارهای مالی جدید می‌توان این‌ها را جذب بخش تولید کرد.

2.     دوم قوانین کار، بیمه و مالیات ایران باید در جهت حمایت از تولید اصلاح شوند؛ در حال حاضر بخش‌هایی از این قوانین اولاً ناکارآمد است و بخش‌هایی هم دست و پاگیر است و بدون این‌که ارزش‌افزوده خاصی ایجاد کند و بدون این‌که رفاه خاصی برای کارگر، مصرف‌کننده یا تولیدکننده ایجاد کند صرفاً مانعی برای تولید است که به جای خودش باید بررسی شود و نقش مجلس در اینجا برجسته است.

3.     پیشنهاد سخت‌افزاری سوم باز طراحی نظام دیپلماسی کشور با هدف تقویت تولید ملی است تا تولیدات داخلی به کشورهای هدف مانند 400 میلیون جمعیت کشورهای منطقه صادر گردد.

4.     اقدام چهارم، بازطراحی مأموریت‌های واحدهای دانشگاهی براساس آمایش آموزشی در جهت تقویت تولید ملی است. اگر به دنبال مزیت‌های اقتصادی کشور باید براساس آمایش مزیت اقتصادی استان‌ها به فعلیت برسد، برای این کار لازم است که دانشگاه‌ها در مأموریت‌هایشان برای طراحی رشته‌ها و نوع دروس و رشته‌هایی که ارائه‌ می‌کنند یک بازبینی انجام بدهند. به‌عنوان‌مثال در دانشگاه در استان‌هایی که در آن مزیت بیشتری در بخش کشاورزی است، رشته‌ها و گرایش‌هایی که مربوط به بخش کشاورزی است توسعه پیدا کنند و در استان‌های صنعتی هم متناسب با بحث آموزش‌های مورد نیاز برای صنعت این کار انجام شود. به‌طور کلی از این جهت لازم است که در ایران یک آمایش آموزشی انجام شود.

در بُعد نرم‌افزاری تعدادی از اصلاحاتی که لازم است تبیین می‌شود؛ البته باید گفت اصلاحات زیادی هم باید از تحقیقاتی که انجام می‌شود در بیاید و کم و کیف و جزئیاتشان مشخص شود:

1.     اصلاح نرم‌افزاری اول، بحث آموزش عمومی در حوزه کارآفرینی است. در حال حاضر خیلی از تحصیل‌کرده‌ها و دانشگاهیان ایران به مدرک لیسانس و دکترا می‌رسند، اما قدرت ایجاد فعالیت و کسب‌وکار موفق را ندارند و این یک خلأ است که باید با آموزش‌ها اصلاح شود و این مدل آموزش‌ها باید از پیش از دبستان وارد برنامه آموزشی بچه‌ها بشود و به‌نوعی تا آخر دانشگاه استمرار داشته باشد و آن توانمندی را ایجاد کند. البته این مستلزم اختصاص واحدهای زیادی نخواهد بود.

2.     اصلاح نرم‌افزاری دوم ارتقا روحیه سرمایه‌گذاری و تولید و روحیه پرهیز از تنبلی در مردم است؛ مخصوصاً به صفر رساندن بیکاری داوطلبانه لازم است. بیکاری داوطلبانه یعنی این‌که افرادی هستند که کار برای آن‌ها وجود دارد اما چون دستمزدی که مورد انتظار آن‌ها است بیشتر از دستمزدی است که کارفرما حاضر است بپردازد، کار نمی‌کنند و این اصلاً مطلوب نیست. بیکار ماندن مطلق به جهت این‌که دستمزدهایی که پیشنهاد می‌شود دستمزدهای مناسبی نیست در اقتصاد اسلامی نفی می‌شود و بحث‌های مفصلی دارد که در این مباحث نمی‌شود مطرح کرد؛ اما به طور کلی بیکاری داوطلبانه باید به صفر برسد.

3.     اصلاح سوم اولویت‌بندی کالاها بر اساس میزان ضرورت و نیز وضعیت مناطق برای تولید و اطلاع‌رسانی آن به تولیدکنندگان؛ یعنی دولت باید در راستای قواعد عدالت اقتصادی و عزت اقتصادی، کالاهایی را که تولیدشان ضروری‌تر است - به‌عنوان‌مثال کالاهای وارداتی هستند-  و همچنین مزیت‌های مناطق مختلف کشور و استان‌های کشور را دربیاورد و لیست آن را به تولیدکنندگان ارائه کند تا تولیدکنندگان بر اساس این‌ها برنام? تولیدشان را برنامه‌ریزی کنند. تجربه نشان داده است که تولیدکنندگان به این نوع از هدایت و برنامه‌ریزی دولت جواب مثبت می‌دهند و همکاری می‌کنند. اینجا قاعده جهاد اقتصادی هم در این راستا کمک می‌کند. خیلی از تولیدکننده‌های ایران اگر بدانند که کالای خاصی است که کشور به آن وابستگی دارد، حاضرند بیایند و با وجود این‌که آن کالا سود کمتری دارد در آن کالا سرمایه‌گذاری کنند. لازم است دولت این اطلاع‌رسانی را انجام بدهد.

4.     اصلاح نرم‌افزاری چهارم تبدیل بخش نفت و گاز به محور توسعه صنعت کشور است؛ یکی از فرصت‌ها و پتانسیل‌های خیلی بالای کشور در بخش نفت و گاز است که در مجموع اول جهان هستیم. چون ایران منابع زیاد نفت و گاز دارد، متأسفانه دشمنان ایران این‌طور جا انداخته‌اند که بهترین کار و مزیت اقتصادی ایران این هست که نفت و گاز را به‌صورت خام بفروشد، درحالی‌که این‌طور نیست. مزیت ما به جهت داشتن منابع زیاد نفت و گاز این است که صنایع پایین‌دستی مربوط به نفت و گاز را توسعه داده و آنان را به محور توسعه صنعتی کشور تبدیل کنیم. نقش مجلس در این فرآیند اصلاح نرم افزاری و سخت افزاری اعمال قوانین تسهیل کننده و نظارت بر عملکرد دولت است تا اقدامات به خوبی انجام بگیرد.

 

دکتر حجت الله عبدالملکی  اقتصاددان و نظریه پرداز حوزه اقتصاد مقاومتی 



 


  

تلاش برنامه‌ریزی‌شده دشمنان برای ورود عناصر غرب‌گرا به مجلس

 شناسه خبر: 1007546 سرویس: سیاسی
 02 اسفند 1394 - 17:08
زهره الهیان

کاندیدای ائتلاف اصولگرایان در انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: دشمنان نظام برای جایگاه بلند مجلس برنامه دارند و تلاش می‌کنند که با برنامه‌ریزی برای ورود عناصر غرب‌گرا به مجلس جای پا پیدا کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری تسنیم، زهره الهیان کاندیدای ائتلاف اصولگرایان در مجلس دهم در همایش بزرگ بانوان ائتلاف بزرگ اصولگرایان که عصر امروز در مسجد جامع بقیةالله(عج) برگزار شد، با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص انتخابات گفت: امروز نوبت ماست که با حضور گسترده در عرصه سیاسی و اجتماعی این پیام را به محضر رهبری برسانیم که ما گوش به فرمان هستیم تا یک نه بزرگ به دشمنان بگوییم؛ دشمنانی که امروز با برنامه‌ریزی از قبل تعیین شده، تلاش دارند از برخی طیف‌ها حمایت کنند، چرا که امید دارند آنها بتوانند اهداف آنها را در مجلس آینده دنبال کنند.

وی ادامه داد: حضور شما در این همایش بزرگ این پیام را دارد که اگر امروز بی‌بی‌سی تلاش می‌کند تا یک طیف خاصی به مجلس شورای اسلامی راه یابند، پاسخ ملت به آنها یک نه بزرگ است و ملت بزرگ با بصیرت خود جلوی توطئه‌افکنی‌ها را خواهند گرفت.

کاندیدای ائتلاف اصولگرایان در انتخابات مجلس تأکید کرد: خط نفوذی که مقام معظم رهبری بارها بر آن تأکید داشتند، امروز در انتخابات مجلس احساس می‌کنیم و می‌بینیم که دشمنان نظام برای جایگاه بلند مجلسی که برگرفته از رأی ملت است، برنامه دارند و تلاش می‌کنند با برنامه‌ریزی برای ورود عناصر غرب‌گرا به مجلس جای پا پیدا کنند.

الهیان خاطرنشان کرد: ملت ایران همواره در شرایط حساس توانسته این پیام را به استکبار جهانی بدهد که اجازه نمی‌دهد که دستاورد خون شهدا از دست برود و تفکر امام به تاریخ بپیوندد بلکه تفکر امام و رهبری پویا، زنده و جاری و ساری در قلب مردم است.

وی گفت:‌ ما خواهیم توانست که در انتخابات مشارکت حداکثری داشته باشیم، مشارکتی که ناامیدکننده دشمنان است و ارمغان آن امنیت، آرامش و دفع توطئه‌ها علیه ایران اسلامی است.

الهیان در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: در جامعه ایرانی اسلامی و با توجه به تفکر امام خمینی زن محور خانواده و خانواده محور جامعه ایرانی اسلامی است.

وی با بیان "باید برنامه‌ریزی خود را بر محور خانواده متمرکز کنیم" اظهار داشت: اگر بنیان خانواده در ایران تقویت شود، به‌طور یقین از آفات و آسیب‌های اجتماعی که گریبان‌گیر زنان و دختران کشورمان شده است، می‌توانیم جلوگیری کنیم.

کاندیدای ائتلاف اصولگران مجلس دهم با یادآوری اینکه طبق تفکر امام زن ابزاری برای مقاصد سیاسی نیست، خاطرنشان کرد: زن در جامعه انسان‌ساز است و اگر قرار باشد کرامت خود را در جامعه حفظ کند باید موضوع خانواده و زنان در اولویت درجه یک کشور به‌ویژه مجلس قرار بگیرد.

الهیان با ابراز "در قانون‌گذاری باید به حوزه زنان توجه کنیم" تصریح کرد: در هر قانون باید موضوع زنان و خانواده مورد توجه قرار بگیرد و خانواده محور قانون باشد و این نگاه در نمایندگان آقا نیز باید تسرّی پیدا کند.

وی با اظهار "آسیب‌های اجتماعی و سبک زندگی غربی دو چالش اساسی است که با آن روبه‌رو هستیم" یادآور شد: روی این دو چالش کار علمی صورت گرفته است و ما در زمینه آسیب‌های اجتماعی با موضوع زنان خیابانی و اعتیاد زنان روبه‌رو هستیم که در مجلس باید روی آن کار شود.

کاندیدای ائتلاف اصولگرایان مجلس دهم با تذکر نسبت به اینکه متأسفانه در مرکز امور زنان خانواده نهاد ریاست جمهوری تفکر فمینیستی دنبال می‌شود، تصریح کرد: یکی از دلایلی که قانون مرخصی زنان در مجلس تصویب می‌شود اما اجرا نمی‌شود به این دلیل است.

الهیان ادامه داد: دولت باید به‌جای توجه به موضوع ورود زنان به ورزشگاه‌ها باید به دو چالش آسیب‌های اجتماعی و سبک زندگی غربی توجه کند.

وی با بیان اینکه سامان‌دادن فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی یکی از دغدغه‌های جدی است که باید روی آن کار شود، خاطرنشان کرد: عدم توجه به این حوزه موجب فروپاشی بنیان و تحکیم خانواده و طلاق‌های گسترده در جامعه می‌شود که باید به آن توجه کنیم.

 


  

صفارهرندی: فتنه 88 محصول مداخله بیگانه در رقابت داخلی بود

19:14
صفار هرندی

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: فتنه سال 88 محصول مداخله بیگانه در رقابت داخلی بود که تبعات و خسارت چندین ساله‌ای برای کشور در پی داشت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، محمدحسن صفارهرندی عصر امروز در سخنرانی خود با موضوع «انتخابات، فرصت‌ها و چالش‌ها» که در سالن آمفی‌تئاتر دانشکده علوم پایه دانشگاه لرستان برگزار شد اظهار داشت: در زمان وقوع انقلاب اسلامی جلوی یک منکر بزرگ سیاسی که آن مداخله اجانب در مقدرات داخلی کشور ما بود گرفته شد بنابراین اگر کارنامه سیاست‌ورزی دوره پیش از انقلاب را مرور کنیم می‌توان نقش‌آفرینی در جای‌جای تلاش‌های سیاسی اجانب را ببینیم.

وی افزود: مداخله کشورهای خارجی در مسائل روزمره کشور ما به‌گونه‌ای بود که گاهی سفیر کشورهای اروپایی بر مسئولان‌ وقت و حتی شخص شاه تحکم می‌کرد و از طرفی این ذلت و متأثر بودن از سیاست‌های بیگانه در سطح ارتش بیشتر گریبانگیر شده بود به‌‌طوری که 45 هزار مستشار آمریکایی بالای بخش‌های مختلف ارتش قرار گرفته بود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: وضعیت نفرت‌آور تحکم اجنبی بر کشور با وقوع انقلاب اسلامی به هم خورد و بعد از آن دیگر حضور اجنبی را در احوال خود نداشتیم مگر اینکه جاسوسانه در شبکه‌ای نفوذ کنند.

وی بیان کرد: ما باید نگران این باشیم که ردپای جریان بیگانه در سازوکار سیاسی و به‌ویژه در بحث رقابت دیده شود بنابراین دسته‌جات سیاسی هرچند که با هم فاصله داشته باشند بالاخره هر دو ایرانی هستند و از باب تظاهر هم که شده هر دو اظهار می‌کنند که پایبند به همین نظام هستند.

صفارهرندی تصریح کرد: وقتی پای مداخله بیگانه در رقابت‌های انتخابات باز شود ما عملاً باید آلودگی و فساد در رقابت‌ها را انتظار بکشیم، فسادی که ممکن است به پیچیدگی بزرگ‌تری از جنس همین فتنه 88 منجر شود.

وی گفت: فتنه سال 88 محصول مداخله بیگانه در رقابت داخلی بود یعنی ممکن بود در دو گروه داخل هرچند بر سر کرسی ریاست جمهوری جدال بالا گیرد اما نهایت این دعوای داخلی حل می‌شد اما چون وقتی پای اجنبی به میان می‌آید ابعاد را به‌گونه‌ای گسترش می‌دهد و دیگر نمی‌توان آن را جمع کرد از این رو فتنه 88 تبعات و خسارت چندین ساله‌ای برای کشور در پی داشت.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: در فتنه 88 به امن‌ترین و باثبات‌ترین نظام در خاورمیانه انگی خورد که حقیقتاً روا نبود و علت آن نیز چیزی جز مداخله اجنبی در امور داخلی کشور نبود.

وی افزود: در وزن‌کشی سیاسی بین گروه‌هایی که در عرصه قدرت می‌خواهند تلاش کنند، زمانی که احساس می‌کنند وزنشان نسبت به گروه رقیب در درجه پایین‌تری است طبیعتاً با تلاش متمرکز سعی می‌کنند عناصر تازه‌ای را به جمع هوادارانشان بکشانند که در این راستا برخی برای رسیدن به مقصود از راه‌های فریب استفاده می‌کنند و برخی نیز که ردای نامزدی به تن کرده‌اند بساطی به‌روش مضحک از قبیل سورچرانی متوسل می‌شوند.

صفارهرندی رشوه دادن برخی از نامزدهای انتخاباتی را روش منکری دانست و گفت: رسواتر از آن حمایت یک جریان بیرونی (ضدانقلاب، کشورهایی) است که پایشان به رقابت داخلی باز می‌شود و با آلوده کردن اینجا می‌خواهند فاصله بین گروه‌ها را افزایش داده و زمینه را برای تشنج فراهم کنند بنابراین آن‌وقت است که دیگر نمی‌توان اعتماد کرد که طرفی که صحبت می‌کند یک ایرانی است و یا پشت‌صحنه از آن به‌‌عنوان بلندگو استفاده کرده است.

وی عنوان کرد: در سال‌های اخیر کشف شد کسانی با وجود نداشتن اعتقاد به هیچ گروه و جناح داخلی توانستند خود را با ریاکاری در گروه‌های داخلی جا کنند که تبعات و آثار این مداخله در عرصه داخلی چیزی فراتر از افزایش تعداد هواداران بوده است بنابراین وقتی عنصر بیرونی مداخله می‌کند و خود را کنار این گروه‌ها قرار می‌دهد به‌طور حتم توقع و انتظاراتی دارد و منتظر است با قدرت رسیدن آن جریان بعداً مطالبه کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: در واقع نگاه عناصر مداخله کننده یک نگاه طمع‌کارانه است و بدین ترتیب وقتی فردی رأی می‌آورد خواسته خود را فهرست می‌کند و در صورت روی نیاوردن نیز زمینه فتنه را آماده می‌کند.

وی تصریح کرد: عناصر مداخله‌جویانه محض رضای خدا نمی‌آید بنابراین اگر قدرت بیگانه از یک جناح حمایت می‌کند علت این نیست که بگوید آن جناح به دموکراسی نزدیک‌تر است بلکه طمع بیشتر برای حکومت کرده‌اند و بر پا بودن جمهوری اسلامی یک آیینه دق برای انگلیس، آمریکا و اسرائیل است و به هر ترتیبی که شده می‌خواهند آن را از صحنه روزگار محو کنند.

صفارهرندی گفت: مقصود مداخله کنندگان در ارتباط با انقلاب اسلامی، بازگرداندن شرایط به‌‌مثابه گذشته است که روزی در کشور صاحب همه‌چیز بودند و مشاوران آن‌ها بالای سر مسئولان ما سرویس می‌دادند و حکم می‌راندند اما با وقوع انقلاب همه‌چیز را از دست دادند بنابراین مداخله آن‌ها نه از باب دلسوزی بلکه از سر مطالبه‌گری است.

انتهای پیام/*

 


  

دیپلماسی نبود که آمریکا را به پای مذاکرات کشاند بلکه دست بلند و قدرت اسلام بود، اینکه خودشان می گویند 100هزار موشک حزب الله در حال اماده به سمت تلاویو است.

دیپلماسی نبود که آمریکا را به پای مذاکرات کشاند بلکه دست بلند و قدرت اسلام بود، اینکه خودشان می گویند 100هزار موشک حزب الله در حال اماده به سمت تلاویو است.

گروه سیاسی _ رجانیوز: سردار محمدرضا نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین عصر امروز در جمع هیات عاشقان ولایت ناحیه بسیج شهید بهشتی در فرهنگسرای گلستان در سخنانی اظهار داشت: بعد از فتنه 88 تعدادی از فتنه گران به امریکا نامه نوشتند و خواستار تحریم های شدید علیه ایران شدند تا مردم به خیابانها بریزند تا به نظام برای تسلیم شدن فشار بیاورند.

به گزارش فارس؛ نقدی با اشاره به سفر معاون خزانه داری امریکا به کشورهای مختلف در رابطه با ایران تصریح کرد: او کشور به کشور رفت و با رشوه به برخی کشورها خواست که ایران را تحریم کنند.

وی به بحث نفوذ اشاره و تصرح کرد: نفوذ اخرین بخت امریکاست و همان کار معاویه را می کنند زمانی که لشکر معاویه دید که در مقابل لشکر امام علی(ع) در حال شکست است و مالک اشتر به خیمه معاویه نزدیک شده است قران سرنیزه کردند و گفتند ما دوست هستیم و حاصل این فریب چندین سال بعد موجب شد که اسلام به دست یزید شرابدخوار بیفتد لذا در نفوذ دشمن نباید غفلت کنیم.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به ماجرای آزادی جاسوسان دوتابعیتی تاکید کرد: بازپس گیری یک میلیارد و 700میلیون دلار از اموال بلوکه شده ایران محصول عملیات موفق اطلاعات سپاه در دستگیری جیسون رضائیان بود و ما‌به‌ازای آزادی این جاسوس بود نه موضوع مذاکرات هسته ای.

نقدی ادامه داد: دیپلماسی نبود که آمریکا را به پای مذاکرات کشاند بلکه دست بلند و قدرت اسلام بود، اینکه خودشان می گویند 100هزار موشک حزب الله در حال اماده به سمت تلاویو است.

وی با اشاره به نفوذ جریانی خاطرنشان کرد: نمونه بسترهای نفوذ جریانی این است که پیشرفت علمی را در گرو ارتباط با آمریکا بدانیم و آرامش خود را در صورتی بدانیم که دست از آرمانهایمان برداشته و به فلسطین، لبنان و عراق کمک نکنیم؛ آمریکا در نفوذ جریانی می خواهد فکر ما را عوض  کند.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به وضعیت نابسامان فرهنگی در آمریکا بیان داشت: 60 درصد کسانی که در آمریکا متولد می‌شوند به گفته خودشان از طریق نامشروع است.

وی ادامه داد: رئیس جمهور آمریکا خودش گفته که بعد از 11 سپتامبر تا به امروز 400 هزار نفر در آمریکا کشته شده‌اند؛ آنوقت می‌خواهند سبک زندگی خود را به ما القا کنند.

نقدی با اشاره به برخی مصادیق نفوذ فرهنگی اظهار داشت: 5 نفر از سردسته‌های گروهی را گرفتند که گروه مدلینگ بودند و کارشان این بود که به خانم ها پول می دادند تا آرایش و لباس خاصی بپوشند و به داخل خیابانها بیایند برای تغییر فرهنگ که دستگیر شدند.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین به مضرات نزدیکی با آمریکا در گذشته اشاره و تصریح کرد: ارتباط گذشته ایران در زمان شاه، حاصلی جز فقر، بی‌سوادی، نبودن برق، آب سالم، بهداشت، جاده برای روستاها نداشت و نتیجه آن وابستگی بود.

وی با اشاره به تعامل امروز دولت با آمریکا نیز گفت: امروز نیز نتیجه دو سال و نیم تعامل با آمریکا موجب افت علمی، اقتصادی و اجتماعی کشور شده است.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین تصریح کرد: ما پیروزی ها و موفقیت هایمان در مبارزه با آمریکا حاصل شده است نه تعامل با آن و اگر مجلسی با فکر تعامل با آمریکا روی کار بیاید ناکارامدی و افت کشور به کجا خواهد رسید؟

سردار نقدی تاکید کرد: انگلیس الان در انتخابات ما دخالت کرده و می گوید به چه کسانی رای ندهیم و به چه کسی رای دهیم. انگلیس به فکر تشکیل مجلسی است که از طریق آن بتواند قراردادهای استعماری نفتی با ایران امضا کند؛ مجلسی که مفت فروشی گاز ما را امضا کند؛ مجلسی که سردار قاسم سلیمانی را در تهران زمین‌گیر و حضور او و دفاع حرم حضرت زینب (س) را تعطیل کند.


 


  

به «فرد اصلح» رأی بدهیم یا به «لیست اصلح»؟

جریان اصلاحات در روز‎های اخیر به‎واسطه مشکلاتی که در رسیدن به لیست 30 نفر در تهران داشت، حاضر شد تا آنجا پیش برود که براساس تاکتیکی انتخاباتی، امثال علی مطهری و کاظم جلالی‎‎ها را نیز در لیست خود جای دهد. به تعبیر دیگر، اصلاحاتی‌ها با کسانی به ائتلاف رسیدند که روزگاری یکدیگر را رقیب سرسخت خود تلقی می‎کردند؛ حال ما نباید براساس عقل سیاسی و حتی شرعی، دایره اصولگرایی را گسترده‎تر ببینیم و به دلیل وجود پیچ تاریخی در ادامه مسیر، با تسامح بیشتری نیرو‎های درون جریان اصولگرایی را مورد ارزیابی قرار دهیم؟
گروه سیاسی مشرق - شاید خیلی از افراد نخبه اعم از دانشگاهی و رسانه    ‎ای جریان مذهبی، با این تصور که برای نخبگان منطق لیستی رأی دادن توجیهی ندارد، بهدنبال رسیدن به یک لیست اصلح برای خود، در شهرهای بزرگی مانند تهران باشند و شاید هم این چالش بهنوعی خاص شهر تهران است؛ ولی به هر جهت برای گزینش میان لیست و شخص، باید یکی را برگزینیم و آنچه سبب میشود به این «باید» برسیم، تحلیل فضای داخلی و خارجی جمهوری اسلامی ایران است که در ادامه بهصورت خلاصه به آن اشاره میشود.

 

شبهه عدم رأی به لیست از کجا نشأت گرفت؟

بنابر شواهد تاریخی، باگذشت سه دهه و اندی از عمر جمهوری اسلامی ایران، مردم تهران و کلانشهرها از همان ابتدا، با اعتماد به نهادها و رأی دادن به لیست (جامعتین، حزب جمهوری اسلامی ایران، جامعه روحانیون مبارز و...) نهتنها مشکلی نداشتند بلکه بهواسطه تقوا و خبرگی و تجارب سیاسی احزاب و تشکلها، وظیفه خود را برای رأی دادن آسان میدیدند و تنها وظیفهای که از آن‎‎ها انتظار میرفت، حضور حداکثری در پای صندوق‎‎های رأی بود.

اما از دو دوره گذشته انتخابات مجلس شورای اسلامی به اینطرف، شبههای در میان جوانان جریان انقلابی بهوجود آمد مبنی بر اینکه لیستی رأی دادن، با توجه به شناخت نسبت به افراد نامزد شده، منطقی ندارد و باید براساس شناخت و رسیدن به فرد اصلح، رأی بدهند. لذا نباید منتظر لیست جامعتین یا فلان نهاد حزبی ـ سیاسی باشیم...

بهنظر میرسد اگر بگوییم چنین شبههای در میان مردم عادی کوچه و بازار وجود ندارد، خیلی به خطا نرفتهایم. مردم عادی اطراف ما، با اعتماد به همان نهادهای سنتی ـ مذهبی، با حضور در پای صندوق رأی نهتنها به وظیفه خود بهدرستی عمل میکنند بلکه از بسیاری از نخبگان در درک سیاسی جلوتر بوده و کمک شایانی به جریان انقلابی خواهند کرد.

اما برای قبول منطق رأی دادن به یک لیست واحد، دلایلی نیاز است تا بتوانیم در کنار تحلیل وضعیت سیاسی به حجت شرعی برای رأی به لیست برسیم. مهمترین این دلایل در ادامه میآید:

 

1. فضای فعلی جمهوری اسلامی ایران در داخل و خارج از کشور

جمهوری اسلامی ایران بهموازات درگیر شدن با دشمنان داخلی در فتنه 88، با موج بیداری اسلامی در مصر و بحرین و... نیز درگیر شد و بعد از آن، اشغال عراق و سوریه توسط جریان معارضان، چالش دیگری را در برابر نظام اسلامی قرار داد. از یک طرف معاندین داخلی شعار «نه غزه نه لبنان، جانم فدای ایران» سر میدادند و از سوی دیگر، جریان تکفیری ـ آمریکایی در مرزهای ایران مشغول جولاندادن بودند. لذا نهادهای انقلابی ـ امنیتی در دو جبهه بهصورت همزمان درگیر شدند. در این بین حضور دولت‎‎های (احمدینژاد ـ روحانی) نهتنها کمکی به نیروهای انقلابی نکرد، بلکه در موارد بسیاری سنگی هم جلوی پای سربازان انقلاب انداخت؛ از «تاکید بر بیداری انسانی گرفته» تا «جلوگیری از حرکت کشتی کمک به مردم یمن بهواسطه تماس جان کری با مقامات ایرانی».

در چنین شرایطی بهنظر میرسد یکی از قوایی که تا حدودی پرونده قابل قبولی برای دفاع دارد، مجلس نهم است. حال باید به این نکته توجه داشته باشیم که با حضور این دولت، نیازمند مجلسی همسو با نهادهای انقلابی هستیم و نه مجلسی که در کنار دولتیها، درباره کمک به سوریه و خط مقاومت ایجاد شبهه کند. یعنی مجلسی همانند آنچه رهبر انقلاب فرمودند: «ملاحظه میکنید که بحمدالله مجلس کنونی ما (مجلس نهم)، در مسائل بینالمللی، مواضع خیلی خوبی میگیرد؛ این خیلی برای کشور مغتنم است. این کجا و اینکه یک مجلس شورایی ما تشکیل بدهیم که در مقابل دشمنان بینالمللی و جبهه متحد دشمنان، حرف آن‎‎ها را بزند کجا؛ این‎‎ها خیلی با هم فرق میکنند. این کجا که مجلسی داشته باشیم که چه در قضیه هستهای و چه در قضایای گوناگون دیگر، حرف دشمن را تکرار بکند؛ یا اینکه نه مجلسی مستقل، آزاد و شجاع باشد. همانجوری که مردم شعار میدهند، داخل مجلس شعار بدهند؛ همانجوری که مردم میخواهند، در داخل مجلس موضعگیری کنند؛ این خیلی مهم است». (دیدار با مردم قم، 19/10/94)

 

2. دایره اصولگرایی را گسترده ببینیم، نه محدود

بهطور قطع همگان میدانند جریان اصلاحطلب بهواسطه کنش اشتباه و غلط در فتنه 88 از خطوط قرمز نظام اسلامی عبور کرد و بهواسطه همین رفتار غلط، ورود آن‎‎ها به عرصه‎‎های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و... با ممنوعیت روبهرو شد. ولی جریان اصلاحطلب نهتنها متوقف نشد، بلکه در انتخابات 92 با یک حرکت تاکتیکی و خارج کردن عارف از بازی انتخابات، برخلاف میل باطنی از روحانی حمایت کرد و توانست بدنه حامی اصلاحات را برای روحانی بهپای صندوق‎‎های رأی بکشاند. همین جریان در روزهای اخیر بهواسطه مشکلاتی که در رسیدن به لیست 30 نفر در تهران داشت، حاضر شد تا آنجایی پیش برود که براساس تاکتیکی انتخاباتی، امثال علی مطهری و کاظم جلالی‎‎ها را نیز در لیست خود جای دهد. به تعبیر دیگر، اصلاحاتیها با کسانی به ائتلاف رسیدند که روزگاری یکدیگر را رقیب سرسخت خود تلقی میکردند. حال جای این سوال برای جماعت مومن و انقلابی وجود دارد که آیا ما نباید براساس عقل سیاسی و حتی شرعی، دایره اصولگرایی را گستردهتر ببینیم و به دلیل وجود پیچ تاریخی در ادامه مسیر، با تسامح بیشتری نیروهای درون جریان اصولگرایی را مورد ارزیابی قرار دهیم؟ بهنظر میرسد جواب این سوال با توجه به صحنهآرایی جریان مقابل نهتنها عقلانی است بلکه واجب شرعی است. چرایی این موضوع را در ادامه توضیح خواهم داد.

 


  

3. در انتخابات اخیر باید نگاه جریانی و جبهه  ای داشته باشیم نه نگاه فردی

شکی نیست جبهه اصلاحطلب که حامی «شعار نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران» است، اصلاحطلبانی که در فتنه 88 بهدنبال اسقاط نظام بودند، اصلاحطلبانی که در کودتای 88 بهدنبال تغییر شعار اصلی انقلاب از «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» به «استقلال، آزادی، جمهوری ایرانی» بودند و جماعت لیبرالی که با شعار مرگ بر اصل ولایتفقیه در خیابان‎‎های تهران، جولان میدادند، با عناصر ضدانقلاب منطبق شدهاند. این جماعت اگرچه مدعی هستند بهدنبال تندروی نبوده و خود را درون نظام میبینند، اما تا به حال حاضر نشدهاند از حمایت جریان ضدانقلاب تبری بجویند و روابط سیاسی ـ رسانهای خود را با این جریان بهطور کامل حفظ کردهاند. از سوی دیگر، این جریان در کنار عناصر ضدانقلاب، با گروه دیگری نیز پیوند خوردهاند. گروهی که رابطه با آمریکا را رابطه با کدخدای عرصه بینالملل تلقی میکند. در کنار این انطباق، عناصر نفوذی و در رأس آن‎‎ها آمریکا، به این نتیجه رسیده است که نمیتواند بهتنهایی وارد عرصه‎‎های سیاسی ایران بشود لذا نیازمند عناصر داخلی است. بنابراین هماهنگی و پیوند میان جریان نفوذ همانگونه در سال 88 قسمتی از آن را مشاهده کردیم، دور از انتظار نیست. در انتخابات پیشرو بهدلیل اهمیت مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی، جریان‎‎های رقیب بهدرستی صفآرایی کرده و بهنوعی با هم منطبق شدهاند:

1. هماهنگی میان اصلاحات و ضدانقلاب فراری و همچنین حمایت ضدانقلاب فراری از جریان اعتدال

2. هماهنگی میان جریان حامی آمریکا و البته جریان اعتدالی نیز بهتنهایی رقیب مهمی بهشمار میرود

3. هماهنگی با غرب بهواسطه ایجاد پل میان عناصر نفوذی و عوامل داخلی (سوءاستفاده جریان نفوذ از دلگرمی جریان اعتدال به رویای آمریکایی و آمادگی جریان اصلاحات برای همکاری)

حال سوال این است: جریان مومن انقلابی نیازمند ائتلاف با همه گروه‎‎های اصولگرایی است یا باید نگاه ائتلافی را کنار گذاشته و به نگاه سلیقهای و فردمحور لیست ببندد؟ بهنظر میرسد جواب این سوال مشخص است. در رقابت جریانی و جبههای، میبایست از تمام ظرفیت‎‎های موجود استفاده کرد و نباید در این فضا نگاه پالایشی به افراد درون جریان اصولگرایی داشته باشیم.

4. توجه به واقعیت مجلس شورای اسلامی و مسئله «اقلیت فعال موثر» در کنار «اکثریت پیرو غیر موثر»

در تحلیل جریان انقلابی برای رأی به افراد، بحث کارآمدی و تخصصگرایی دیده میشود. مسئلهای که هیچکسی نمیتواند از آن چشمپوشی کند و ایدهآل آن است که کسانی که وارد مجلس شورای اسلامی میشوند، در کنار انقلابی و سیاسی بودن، در موضوعات مختلفی که نیازمند قانونگذاری و نظارت بر جامعه و نهادهای دیگر است، تخصص لازم را داشته باشند.

موضوعی که در کنار این تخصصگرایی و کارآمدی نیازمند آن هستیم، توجه به واقعیت درونی مجلس شورای اسلامی است. جریان انقلابی باید به این مسئله توجه کند که درون مجلس غالبا اقلیتی فعال و موثر وجود دارد که در موضوعات مختلف تخصص و تاثیرگذاری لازم را دارند و بهواسطه مشورت با دیگر نمایندگان و گروه‎‎های متخصص بیرون از مجلس، میتوانند با استفاده از پتانسیل خود در جامعه و مجلس، به هدف جمعی برسند. در این بین، جماعت دیگر که اکثریت را تشکیل میدهند، اگرچه ممکن است تخصص هم داشته باشد، تاثیرگذاری لازم را ندارند. لذا اکثریت در خیلی از موارد تابع حرکت اقلیت متخصص و موثر میشوند و این تابعیت، در زمانی که نیاز به رأی تکتک افراد است، خود را نشان میدهد. حال اگر در لیست تهیه شده توسط نهادهای مورد اعتماد به مسئله اقلیت موثر و متخصص توجه شده است، اگر شخصی هم وجود داشته باشد که کارآمدی کمتری نسبت به دیگر عزیزان بیرون از لیست دارد، میتوان با تسامح و نگاه جریانی این مسئله را پذیرفت و صد البته اگر تمامی افراد لیست کارآمد، متخصص و مقبول مردم باشند قطعا هیچکس در رأی به چنین لیستی شکی به خود راه نمیدهد. اما باید معنای ائتلاف را مدنظر قرار داد. ائتلاف میان اصولگرایان شرایط خود را میطلبد. همانگونه که در لیست ائتلافی اصلاحطلبان، به دلیل شرایط سیاسی، سابقه افراد در نظر گرفته نمیشود و امثال کاظم جلالی وارد لیست میشوند.

 

5. اما حرف آخر، چرا باید از منطق رأی به فرد اصلح، به منطق رأی به فرد صالح در لیست برسیم؟

برای پاسخ به سوال فوق میبایست به تجارب سیاسیون در انتخابات گذشته رجوع کنیم. در کلان شهرها، بهخصوص تهران، از ابتدای انقلاب، مردم بدون هیچگونه شبههای با اعتماد به نهادهای انقلابی تنها به لیست‎‎ها رأیی دادهاند. کمتر کسی وجود دارد در شهری مثل تهران و با حضور چند هزار داوطلب، بدون لیست پای صندوق رأی حاضر شود. لذا در این شرایط اگر شخصی کارآمدی و تخصص لازم را داشته باشد و در یک کلام اصلح باشد، نسبت به دیگرانی که در لیست‎‎ها جای گرفتهاند شانس بسیار کمتری برای ورود به مجلس دارد، مگر اینکه از نظر شخصی در جامعه با اقبال فراوانی مواجه شود و مردم بهواسطه شهرت یا هر مسئله دیگری، بدون در نظر گرفتن لیست‎‎ها به این شخص رأی دهند. خلاف این امر موارد بسیار اندکی در جمهوری اسلامی ایران رخ داده است. آنچه در تمامی انتخابات مجلس از ابتدای پیروزی انقلاب تا به حال تجربه شده است، رأیآوری و رقابت لیست‎‎های مهم در کلانشهرها است. حال اگر با توجه به دلایل پنجگانه بپذیریم در شرایطی قرار گرفتهایم که باید مجلسی یکدست مقابل استکبار و دشمنان داخلی و خارجی داشته باشیم، میتوانیم با عدول از افراد اصلح بیرون از لیست، به افراد درون لیست اعتماد کنیم و به حجت شرعی برسیم که اگر به تکتک اسامی درون لیست رأی ندهیم، ممکن است از جریان رقیب افرادی وارد مجلس شوند که بهنفع مصالح عمومی و منافع ملی عمل نکنند. به تعبیر دیگر، با توجه به فضای سیاسی داخلی و مشکلات خارجی جمهوری اسلامی ایران، در شرایط تزاحم میتوانیم اهم و مهم کنیم و اهمیت رأی به لیست را مورد توجه قرار دهیم.

هر یک رأی بدون در نظر گرفتن نتایج انتخابات و بدون واقعبینی لازم، بهطورقطع کمک شایانی به جریان رقیب خواهد کرد. جریان انقلابی باید پیروز انتخابات شود و در داخل مجلس به اکثریت برسد. نباید اجازه دهیم مجلسی روی کار بیاید که در ظاهر اصولگرا ولی در صحن مجلس، طرفدار جریان فتنه و اعتدال متمایل به آمریکا باشد.

علی‌اکبر غلامی - پنجره

 


  
آیت‌الله مدرسی یزدی از افرادی که مورد حمایت انگلیس قرار گرفته‌اند اما از آنها تبری نمی‌جویند به‌شدت انتقاد کرد.
به  گزارش مشرق، آیت‌الله مدرسی یزدی تأکید کرد: شرم‌آور است که دولت پرسابقه در تزویر و جنایت انگلیس بیاید مردم ایران را هدایت کند که به چه‌کسانی رأی بدهید و چگونه رأی بدهید که کسانی وارد مجلس خبرگان رهبری یا مجلس شورای اسلامی نشوند.

وی تأکید کرد: عده‌ای هم نشسته‌اند و حرفی نمی‌زنند. محکوم کنید! بزنید بر دهان آنها! رسوا کنید آنها را. مردم را بیدار کنید.

این کاندیدای انتخابات مجلس خبرگان با طرح این پرسش "چرا این‌چنین است که بعضی خواب هستند؟!" افزود: چرا هیچ حرکتی و هیچ بیانی روشنگرانه و جدی از خودشان نشان نمی‌دهند؟! چرا در طرحهایی که دشمن برای ملت آماده می‌کند، عامل می‌شوند و خلأهای پازل دشمن را پر می‌کنند؟! رسماً اعلام کنید! بر دهان انگلیس و بنگاه‌های تبلیغاتی انگلیس بزنید! تبری بجویید از اینها!

آیت‌الله مدرسی یزدی در پایان تأکید کرد: هرکس صادقانه تبری جست، می‌تواند مورد تأیید ملت قرار بگیرد و هر کس [تبری] نجست ملت نباید روی خوشی به او نشان دهد.
منبع: تسنیم

 


  




طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ