شریعتمداری در ادامه به نفوذ فاصلهدار اشاره کرد و حمایت دولت انگلیس از یک لیست انتخاباتی را نمونهای از آن دانست که هوشیاری جریانات داخلی و مرزبندی صریح و قاطع با دشمن میتواند باطلالسحر آن باشد و گفت: حمایت دولت انگلیس از این لیست انتخاباتی فقط تأسفآور نیست بلکه هشداردهنده نیز هست و یادآور دیگ پلوی سفارت انگلیس در دوران مشروطیت است یعنی آن روزها که عدهای آگاهانه و کسانی از روی بیخبری و بیبصیرتی برای جلب حمایت انگلیس در سفارت روباه پیر بست مینشستند.
وی اظهار داشت: تاکید دولت انگلیس که به فلان لیست رأی بدهید و مخصوصا از رأی دادن به آقایان جنتی، یزدی و مصباح خودداری کنید، حاکی از آن است که برآیند لیست انتخاباتی این جریان سیاسی را با منافع خود همسو و همخوان میداند البته نه اینکه تمامی افراد لیست مزبور را همسو با اهداف خویش تلقی کند.
مدیرمسئول کیهان گفت: این همان فرمول وارونه نفوذ است؛ یعنی به جای آنکه دولت انگلیس مانند دوران طاغوت، نام افراد مورد نظر خود را از طریق سفارت انگلیس و با قلدری دیکته کند، این مأموریت را با فریب یک جریان سیاسی در داخل کشور و نفوذ احتمالی در آن دنبال میکند.
مدیرمسئول کیهان در پایان گفت: متاسفانه اهدافی که دولت انگلیس از طریق بیبیسی درباره علت حمایت خود از لیست فلان جریان سیاسی و توصیه به خودداری از رأی دادن به آقایان جنتی و یزدی و مصباح ارائه میکند با آنچه در کمپینهای داخلی حمایت از آن لیست آمده است، همخوانی چشمگیری دارد.
گروه سیاسی – رجانیوز: حجت الاسلام اکبر هاشمی رفسنجانی بار دیگر به انتقاد از شورای نگهبان قانون اساسی پرداخت.
به گزارش رجانیوز ، اکبر هاشمی رفسنجانی با صدور بیانیه ای ضمن دعوت مردم به هم رایی با دولت ، در انتقاد از عملکرد شورای نگهبان در تایید صلاحیت نامزدها گفت: کاش فرصت حضور همهی صاحبان اندیشه و سلایق در هر دو انتخابات اسفند ماه، به طور کامل فراهم میشد.
هاشمی رفسنجانی درحالی به سریال تخریب شورای نگهبان قانون اساسی ادامه می دهد که مواضع انتخاباتی وی در هفته های اخیر با استقبال رسانه های ضد انقلاب مواجه شده است.
در همین راستا بود که شبکه فارسیزبان بی.بی.سی از مردم ایران خواست که در انتخابات خبرگان رهبری به لیست مورد حمایت هاشمی رفسنجانی رأی بدهند و تاکید کرد که نباید به شخصیتهای انقلابی، مخصوصا حضرات آیات جنتی، یزدی و مصباح رأی بدهند!
هر چند در نظر برخی حمایت صریح رسانه وابسته به حکومت انگلیس از هاشمی رفسنجانی بهت آور است با این حال بررسی مواضع دشمنان جمهوری اسلامی در آستانه یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که با اعلام کاندیداتوری هاشمی رفسنجانی همراه شده بود نشان میدهد ، این قبیل حمایت ها مسبوق به سابقه بوده است.
نتانیاهو: هاشمی یک میانه رو است!
8 ماه قبل از انتخابات ریاست جمهوری سال 92 و با آغاز مانور رسانه های غربی بر لزوم حمایت کشورهای غربی از روی کار آمدن یک کاندیدای میانه رو، بنیامین نتانیاهو در اظهاراتی در نشست عمومی سازمان ملل با بیان اینکه هاشمی رفسنجانی یک چهره میانه رو در ایران به حساب می آید ، اعلام کرد: «حتی اکبر هاشمی رفسنجانی که آیت اللهی میانه رو محسوب می شود، گفته است اسرائیل با یک بمب نابود می شود.»
آن زمان برخی از کارشناسان عقیده داشتند نتانیاهو با بیان این جمله در نظر داشت به عده ای در آمریکا بگوید در انتخابات آینده ایران نباید روی هیچ گزینه ای حتی بر روی هاشمی رفسنجانی که یک چهره میانه رو محسوب می شوند حساب باز کنند، اما هاشمی رفسنجانی در ایران و تنها چند روز مانده به کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری سال 92، جواب نگرانی نتانیاهو را داد و گفت: «ما با اسرائیل سر جنگ نداریم.»
رجوی: هاشمی بلادرنگ در انتخابات ثبت نام کند!
گروهک تروریستی منافقین نیز از جمله گروه های معاندی است که از هاشمی رفسنجانی حمایت کرده است.
شبکه ماهواره ای گروهک تروریستی منافقین موسوم به سیمای آزادی اردیبهشت ماه سال 1392 بیانیه ای منتسب به مسعود رجوی سرکرده این گروهک منتشر کرد.
در این بیانیه رجوی برخلاف دفعات پیشین صحبتی از تحریم انتخابات نکرد و پس از ذکر دشنامهای خود به اصل نظام، به صراحت خواستار حضور هاشمی رفسنجانی در عرصه انتخابات جمهوری شد.
در بخشی از پیام رجوی آمده است: «رفسنجانی باید پیرانه سر، ترس را کمی کنار بگذارد و بلادرنگ برای انتخابات ریاست جمهوری رژیم ثبت نام کند.»
شرمن: هاشمی مذامرات را مثبت جلو می برد!
مقامات آمریکایی نیز در برهه های مختلفی از هاشمی رفسنجانی حمایت کرده اند. در همین راستا، وندی شرمن نماینده امریکا در مذاکرات هسته ای در تاریخ 26 اردیبهشت سال 1392 با حضور در کمیته روابط خارجی سنای امریکا به صورت تلویحی از روی کار آمدن هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست جمهوری حمایت کرد و گفت: هاشمی رفسنجانی کسی است که قصد دارد مذاکرات هسته ای را در فضایی مثبت جلو ببرد.
معاون وزیر خارجه آمریکا همچنین با حمله به شورای نگهبان گفت: «در زمانی که من با شما سخن می گویم، شورای نگهبان (قانون اساسی) که غیر منتخب است و به کسی حساب پس نمیدهد، مخفیانه نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری را با استفاده از معیارهای مبهم برای حذف نامزدهای بالقوه گزینش میکند. بدون روند انتخاباتی شفاف، برای ما گفتن این مسئله که آیا انتخابات ایران آزاد، عادلانه یا نمایانگر خواست ملت ایران است ، دشوار است».
اما راز حمایت دشمنان جمهوری اسلامی از هاشمی رفسنجانی چیست ؟ هر چند پاسخ به این سئوال خود موضوع یک گزارش مفصل است با این حال نگاهی به اظهارنظر هاشمی رفسنجانی درباره نحوه رابطه با آمریکا و اسراییل می تواند بخشی از پاسخ به این سوال باشد.
هاشمی رفسنجانی در بخشی از سلسله گفتوگوهای خود با صادق زیباکلام که در کتاب «هاشمی بدون روتوش» منتشر شده است، درباره رابطه با آمریکا و نقش اسرائیل در ایجاد این رابطه نظر صریحی را مطرح کرد . وی در پاسخ به سوالی درباره مانعتراشی اسرائیل برای ایجاد رابطه میان ایران و آمریکا گفت: «اگر ما بخواهیم، اسرائیلیها هم کمک میکنند. برای اینکه میدانند که اگر یک رابطه معمولی باشد، آمریکا میتواند روی کم کردن خصومت ما تاثیر بگذارد. اسرائیلیها هم آیندهنگر هستند».
گروه اقتصادی - رجانیوز: اقتصاددانان عضو ائتلاف بزرگ اصولگرایان تهران، جزئیات برنامه های اقتصادی این ائتلاف را برای بهبود معیشت مردم و پیشرفت اقتصادی را رونمایی کردند.
سید مسعود میرکاظمی در نشست خبری "معیشت و پیشرفت، خاستگاه مجلس دهم" اظهار داشت: مجلس دهم باید مجلسی باشد که خارج از داد و فریادهای سیاسی واقعیتهای اقتصادی کشور را بشناسد و بر مبنای واقعیتهای اقتصاد کشور راهکار ارائه دهد.
میرکاظمی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی در 3 بخش ساختاری، مدیریتی و بینالمللی قابل تقسیمبندی است، گفت: بهزعم همه کارشناسان اینکه بگویند تمام مشکلات اقتصادی به تحریم برمیگردد غیرقابل قبول است بلکه تنها 20 درصد مشکلات اقتصادی کشور به مسائل بینالمللی برمیگردد.
وی با تأکید بر اینکه نماینده مجلس نباید تحت تأثیر موضعگیریهای سیاسی قرار گیرد، گفت: دولت یازدهم همواره منتقد تصمیمات اقتصادی دولت گذشته بود اما عیناً مسائل مورد نقد دولت، در دولت یازدهم هم ادامه یافته و نباید آدرس غلط به اقتصاد داد. مگر میشود موضوعی با مدیریت اشتباه ایجاد شده باشد و همان موضوع در دولت جدید ادامه یابد اما این بار دلیل آن فقط تحریم باشد؟ در حالی که در دولت قبلی، علت آن را سوء مدیریت اعلام می کردند.
میرکاظمی با بیان اینکه رکود جهانی از سال 2008 آغاز شده و تاکنون هم ادامه یافته است، گفت: چرا روی عامل رکود جهانی کار نکردهایم و چرا تأثیر رکود جهانی را در مشکلات اقتصادی کشور نادیده گرفتهایم و اینکه امروز نمیتوانیم تقاضای خوبی برای بازار نفت پیدا کنیم یکی از مهمترین دلایلش رکود جهانی است.
نماینده مجلس نهم افزود: رشد اقتصادی امروز منفی است و شاهد جهش نقدینگی در کشور هستیم، پس نمیتوانیم با وجود این حجم از نقدینگی و رشد منفی اقتصادی کنترل تورم را محقق کنیم.
وی تصریح کرد: در طول 37 سال گذشته در برخی حوزهها از جمله سلولهای بنیادی، هوافضا و صنایع دفاعی توانستیم افتخارات جهانی به دست آوریم. آیا این افتخارات با نگاه اقتصاد مقاومتی به وجود آمده یا کسانی آمدهاند و این فناوریها را در اختیار ما قرار دادهاند؟
میرکاظمی افزود: یک دیدگاه برای حل مسائل کشور روی آوردن بهسمت غرب است و در یک دیدگاه دیگر اقتصاد مقاومتی و بروننگری عالمانه وجود دارد و اکنون این دو دیدگاه در مجلس دارند تقابل میکنند.
نامزد نمایندگی مجلس دهم ادامه داد: اگر بهطور مثال در صنعت خودرو ما منتظر باشیم که پژو بیاید مشکلات ما را حل کند مردم همچنان در مشکلات خود به سر خواهند برد؛ چرا ما توانستهایم در ماهوارههای فضایی افتخارات جهانی کسب کنیم؟ آیا در خودرو نمیتوانیم موفق باشیم؟ مگر صنعت خودرو پیچیدهتر از صنعت فضایی است؛ ما قبل از کره جنوبی صنعت خودرو داشتیم چه شد و چه نگاهی باعث شد که امروز در صنعت خودرو اینچنین دچار مشکلات باشیم؟
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: امروز در برخی حوزهها که ایران پیشرو است جوانان ما با تکیه بر منابع داخلی و سرمایه خودشان اعتلای ملی را رقم میزنند و این بهمعنای قطع رابطه نیست؛ در حوزه اقتصادی باید چنین تفکری داشته باشیم و باید بروننگری عالمانه داشته باشیم.
وی افزود: آمریکا امروز دارد با اسناد بدون پشتوانه مثل دلار و یورو مشکلات اقتصادی کشورش را حل میکند و کشورش را اداره میکند و هزینهاش را ما داریم میدهیم و در این راه داریم به آمریکا کمک میکنیم؛ در این نوع اقتصاد اجازه رشد به کشورهایی چون ما نمیدهند.
میرکاظمی با بیان "اتکاء به توانمندی داخلی بهمعنای خط کشیدن دور خودمان نیست" گفت: باید توان داخلی را محور تمامی فعالیتهایمان قرار دهیم و بتوانیم توان داخلی را بارورتر از گذشته کنیم چرا که تجربه نشان داده در هر حوزهای موفق عمل کردهایم با تکیه بر توانمندی داخلی بوده است.
میرکاظمی در ادامه این نشست در خصوص عدم سرمایه گذاری سرمایهگذاران داخلی اظهار داشت: سرمایهگذاران اکنون 2.5 سال است که انتظار میکشند چرا که از روز اول دولت نگفت که برجام دو سال و نیم طول میکشد. اول وعده دادند که 100 روزه مشکلات حل میشود و بعد وعدههای دیگری را مطرح کردند و الآن فعالان اقتصادی متوجه شدند که 2.5 سال گذشته و هیچ اقدامی صورت نگرفته است و در حال حاضر نیز فعالان اقتصادی صبر کردند تا ببینند نتیجه این برجام چه خواهد شد.
وی در ادامه نشست در پاسخ به سوالی درباره نفوذ اقتصادی تأکید کرد: استکبار برای شکستن استقلال اقتصادی کشور و ایجاد وابستگی نیاز به نفوذ در ابعاد سیاسی، فرهنگی و اقتصادی دارد و اگر تاریخ نفوذهای اقتصادی را ببینیم متوجه خواهیم شد که در بسیاری از مواقع انگلیس اگر با لشگرکشی نمیتوانست کشوری را وابسته خود کند، موسسات بازرگانی خود را به آن کشورها میفرستاد.
کاندیدای ائتلاف اصولگرایان مجلس دهم ادامه داد: اقتصاد جهانی را به صورتی رقم زدند تا همه کشورها وابسته آنها باشند و اگر کشوری بخواهد رشد کند و استقلال خود را حفظ کند، اجازه نمیدهند بنابراین پس از شکست نقشههای آمریکا در ایجاد سازمان منافقین جنگهای داخلی و هشت سال دفاع مقدس و فتنه 88، امروز به این نتیجه رسیدهاند که اقدامات نظامی و این توطئههای داخلی جواب نمیدهد و باید برای نابودی انقلاب اضمحلال را از داخل شروع کنند که یکی از راههای آن نفوذ اقتصادی است.
میرکاظمی در ادامه در خصوص قراردادهای جدید نفتی نیز گفت: این یک مصوبه است؛ گاهی دولت حرفهایی را میزند که درست نیست مثلاً تفاهمنامه را جای قرارداد جا میزند. رئیس جمهور در سفرهایی که رفت تنها تفاهم نامه امضا کردند و هیچ قراردادی صورت نگرفته است. این مصوبه دولت نیز اشکالات اساسی دارد و مغایر با قانون است و نگرانیم که اگر برمبنای آن قراردادهایی بسته شود اشکالات بسیار بیشتری خواهد داشت.
داوودی: پرداخت یارانه نقدی تا بهبود ساختارهای اقتصادی باید ادامه یابد
دکتر پرویز داوودی نیز در نشست خبری "معیشت و پیشرفت، خواستگاه مجلس دهم" با بیان اینکه در وضعیت فعلی اقتصاد با دوگونه مشکلات مبنایی-ریشه ای و کوتاه مدت مواجه هستیم، اظهار کرد: سیاست های اقتصاد مقاومتی که ابلاغ شد نقشه راه برای حل معضلات اقتصادی کشور به حساب می آید و صرفا برای حل مشکلات دوران تحریم نبود لذا باید آن را سرلوحه قرار دهیم.
معاون اول رئیس جمهور دولت نهم با بیان اینکه این سیاست ها مبتنی بر شاخص های دانش بنیان، مردمی بودن، برون گرایی و درون زایی است، گفت: در اهداف نظام اسلامی هم همواره مورد تأکید بوده که در بعد اقتصادی موجب اختلاف طبقاتی زیاد نشویم؛ برخی راه حل ها با درگیر کردن مردم در عموم فعالیت های اقتصادی است زیرا مشارکت مردم در تولید بسیاری از مشکلات را می کاهد.
او به بحث دانش بنیان که مربوط به توسعه تکنولوژی های روز دنیا می شود، اشاره کرد و درباره درون زایی اقتصاد مقاومتی گفت: درون زایی یعنی اعتماد به توانمندی های داخلی؛ هر وقت این اعتماد به مدیریت و تفکرات منتهی شد قطعا قدم های بلندی برخواهیم داشت که البته تجربه چنین کاری را در دوران دفاع مقدس و تحریم ها نیز داشته ایم.
داوودی درباره برون گرایی نیز گفت: این موضوع یعنی داشتن اقتصاد قدرتمند؛ ما نباید در مرزهای خود محصور شویم و باید به حدی برسیم که در دنیا نقش بازی کنیم.
وی با بیان اینکه آسیب های کنونی را می توان با ابزارهای در دست حل کرد، گفت: در حال حاضر کمتر از یک سال فرصت داریم تا اقتصاد یک حرکتی از خودش نشان دهد و آسیب های آن کاهش یابد.
او افزود: در حال حاضر واحدهای تولیدی در آستانه تعطیلی یا نیمه تعطیلی هستند؛ لذا به دنبال این قضیه بیکاری هم اتفاق می افتد و با توجه به این قضیه چند مزیت فوری فوتی داریم که باید از آن استفاده کرد.
داوودی خاطر نشان کرد: در حال حاضر 800 هزار میلیارد تومان نقدینگی بانک هاست که مدیریت 100 هزار میلیارد تومان آن در دست بانک مرکزی است و بقیه در اختیار بانک هاست بنابراین بانک ها می توانند نقش فعالی در زمینه حمایت از واحدهای تولیدی داشته باشند.
وی گفت: به یک سیستم نظارتی مشخص از سمت بانک مرکزی نیاز داریم تا در بانک اعمال شود تا 800 هزار میلیارد تومان به سمت واحدهای تولیدی رود.
او خاطر نشان کرد: برخی واحدهای تولیدی تکنولوژی آکبند دارند و برخی باید تکنولوژی شان به روز شود؛ مبنای این حمایت نیز این هست که واحدهای تولیدی می گویند باید در بازار رونق باشد تا بتوانیم بفروشیم.
داوودی به معضل نرخ تسهیلات بانکی هم اشاره کرد و گفت: برای سوق پیدا کردن منابع بانکی به سمت واحدهای تولیدی باید نرخ تسهیلات بانکی به شدت کاهش یابد. در حال حاضر این نرخ بالای 25 درصد برای واحدهای تولیدی تمام می شود.
وی گفت: در این صورت می توانند با اجناس خارجی رقابت کنند و مشکل اشتغال به نحوی حل می شود و این رویکرد کوتاه مدت ماست.
داوودی به یارانه ها هم اشاره کرد و گفت: در بحث یارانه ها هم در مقطع کنونی تا سیاست های توانمندسازی و بهبود ساختارهای اقتصادی به ثمر نرسیده است، یارانه ها را باید بپردازیم زیرا فشارهای عدیده ای به مناطق محروم وارد می کند.
او افزود: خانوارهای تحت فشار و محروم حتی در اطراف استان تهران زیاد هستند و کمی یارانه به عنوان ابزاری برای رفع فشارها آنها عمل می کند.
نامزد عضو ائتلاف اصولگرایی مجلس دهم با اشاره به اینکه حدود سه سال از عمر دولت یازدهم گذشته است و با توجه به اینکه دولت در پنج شش ماه آخر فعالیت خود به کارهای انتخاباتی مشغول میشود گفت: با توجه به این شرایط دولت زمان کافی برای انجام برخی از اقدامات اقتصادی ندارد اما برخی از اقدامات هستند که در کوتاه مدت میتوانند انجام داد و به نتیجه رسید.
داوودی با تأکید براینکه خیرخواه دولت هستیم، اضافه کرد: دوست داریم زمانی که 4 سال فعالیت دولت به اتمام رسید اقدامات موثری در کارنامه اقتصادی دولت باشد و نمره مردودی نگیرد اما متأسفانه چیزی در کارنامه اقتصادی دولت نمیبینیم. باید دولت تحرک در اقتصاد ایجاد کند به طور نمونه میتوان نرخ تسهیلات بانکی را اصلاح کرد و بعد از آن بر اجرای آن نظارت کرد. اگر عزم نظارت باشد میتوان در چارچوب نظارت نرخ وامهای بانکی را کاهش داد. اگر نقدینگی بیش از این افزایش یابد و نظارتی وجود نداشته باشد قطعاً تورم سرسام آورتر خواهد شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر 80 درصد واحدهای تولیدی تعطیل هستند اما هنوز ظرفیت آنها باقی است و نابود نشده ضمن اینکه نیروی انسانی و سرمایه برای راه اندازی مجدد آنها وجود دارد. تنها باید به آنها روحیه داد. روحیه نیز چیزی جز نگاه به داخل نیست. تا زمانیکه مسئولان دائماً تکرار میکنند منتظر سرمایه گذاری خارجی برای حل مشکلات اقتصادی هستند، مشکلات کشور حل نخواهد شد.
معاون اول رئیس جمهور دولت نهم با اشاره به اینکه هرگاه نگاه کشور به توان داخلی بود شاهد پیشرفتهای چشمگیری بودیم، گفت: در این موضوع میتوان به مسائل دفاعی اشاره کرد زمانیکه حتی مجبور بودیم سیم خاردار مورد نیاز خود را از خارج وارد کنیم اما اکنون به پیشرفته ترین تجهیزات دفاعی دست یافتهایم. ضمن آنکه نتیجه نگاه داخل سردار سلیمانی است که توانست با استفاده از توانمندیهای داخل کشور شرایط قابل قبولی را برای کشور سوریه ایجاد کند.
داوودی با اشاره به اینکه متوسط نرخ تورم در دو سال اول دولت یازدهم 23.8 درصد است، گفت: این درحالی است که نرخ تورم در دو سال اول دو دولت دهم و یازدهم 16.6 درصد است. همچنین نرخ رشد در دو سال اول دولت تدبیر و امید 0.53 درصد و در دو دولت نهم و دهم 6.2 درصد است. این نشان میدهد که نگاه داخل موجب رشد و شکوفایی اقتصاد کشور میشود.
گروه اقتصادی - رجانیوز: اقتصاددانان عضو ائتلاف بزرگ اصولگرایان تهران، جزئیات برنامه های اقتصادی این ائتلاف را برای بهبود معیشت مردم و پیشرفت اقتصادی را رونمایی کردند.
حجتالله عبدالملکی عضو ائتلاف بزرگ اصولگرایان در نشست خبری "معیشت و پیشرفت، خواستگاه مجلس دهم" با بیان اینکه برنامه های اقتصادی ائتلاف اصولگرایان را در سه محور ارائه دادیم، اظهار کرد: در بحث اهداف، اهداف مبنایی ما همان اهداف اقتصادی انقلاب اسلامی است و می خواهیم حرکتی پرشتاب تر به سمت اهداف داشته باشیم؛ یا به عبارتی دنبال تمدن سازی در این زمینه هستیم.
وی با بیان اینکه هدف نزدیک ما مسئله رفاه اجتماعی است، گفت: مردم ما در حال حاضر با مشکلات جدی روبرو هستند.
او اقتصاد مقاومتی را ملاک عمل در همه ارکان اقتصادی کشور دانست و ابراز کرد: دولتی ها می گویند یک برنامه اقتصادی و یک اقتصاد مقاومتی دارند که همین موضوع جداسازی باعث بروز برخی مشکلات و انحرافات شده است.
این اقتصاددان ائتلاف اصولگرایان گفت: باید رویکرد ما مشخص شود که در زمینه اجرایی، توسعه وابسته را سرلوحه کار داریم یا توسعه درون زا را؛ ما دنبال این هستیم تا در کوتاه مدت و در بازه زمانی عمر یک مجلس، نظارت در این زمینه و قانون گذاری در عرصه اقتصاد مقاومتی را داشته باشیم.
وی دو رکن اقتصاد مقاومتی را تقویت تولید ملی و فرهنگ جهاد اقتصادی عنوان کرد و گفت: در تقویت تولید ملی شش عامل باید مدنظر قرار گیرد که اولین آنها عامل بازار است و در این راستا کنترل واردات، حذف قاچاق، بهره برداری از بازارهای کشورهای همجوار را در برنامه ائتلاف در نظر گرفته ایم.
او اضافه کرد: دومین نیازمندی تقویت تولید ملی، سرمایه است تا تولید اتفاق افتد لذا با داشتن 900 هزار میلیارد تومان نقدینگی کشور به نظر می رسد سرمایه کافی برای جهش در این حوزه باشد. سرمایه خارجی هم خوب است اما اصرار بر آن مثل این است که چاه پرآبی در منزل داشته باشیم اما با کوزه دنبال آب در کوچه ها بگردیم.
عبدالملکی با بیان اینکه گاهی شبکه بانکی به قاچاقچی تسهیلات می دهد اما به تولید کننده خیر؛ گفت: مشکل کار در این است که در آئین بانکداری ما اصل و فرع پول بانک تضمین می شود لذا در چنین شرایطی هزینه تولید کننده بالا می رود و با چنین اصلی دیگر مهم نیست به چه کسی وام داده می شود.
وی ایده و ابتکار را سومین عامل در این رویکرد دانست و ابراز کرد: تقویت شرکت های دانش بنیان به صورت واقعی در دستور کار ماست. در این شرایط تولیدات ما بومی و ارزش آن ارتقا می یابد.
او به عامل نیروی انسانی هم اشاره کرد و گفت: اقتصاد مردمی و توانمندسازی آن رویکرد اصلی ماست. 29 میلیون نفر نیروی کار داریم و برخی آمارها از سه تا شش میلیون نیروی کار بیکار اطلاع می دهد در صورتیکه با ایجاد عوامل ذکر شده، نیروی کار هم توانمند می شود و هم زمینه کارآفرینی آن ایجاد می گردد.
عبدالملکی به رفع موانع تولید با وجود کمبود منابع اولیه یا کیفیت پایین آنها نیز اشاره کرد و گفت: این موضوع عامل دیگری است که باید برنامه ریزی برای کاهش هزینه های مواد اولیه صورت گیرد. طبق الگوی ما در هر بخشی مواد اولیه تأمین شود باید با قیمت و کیفیت مناسب به دست مردم برسد.
وی با بیان اینکه نباید با خام فروشی مواد اولیه کشور را خارج کنیم، اظهار کرد: فرهنگ اقتصادی اسلام به شدت هم راستا با تولید است و اگر در این بخش رغبتی دیده نمی شود یعنی در این بخش دچار ضعف هستیم.
او مبارزه با مفاسد اقتصادی را از دیگر موارد در دستور کار این ائتلاف دانست و ابراز کرد: فساد اقتصادی و موضع گیری مسئولان فرهنگ تولید را تخریب می کند؛ در چنین شرایطی باید به سمت اصلاح موضع گیری ها و حتی استیضاح مسئولی که اظهار نظر بیجا یا موضع گیری خاصی داشت، رویم.
وی در پایان گفت: تبلیغ و ترویج فرهنگ تولید و مصرف داخلی هم در برنامه اقتصادی ما جای خاص خود را دارد.
عبدالملکی در خصوص اینکه بخش تولید مظلوم واقع شده، گفت: قطعا با نظارت مجلس می توان به استفاده بیشتر از تولید داخل و انجام اقدامات موثر دولت در بخش توسعه تولید داخل تحقق بخشید.
وی افزود: قانون استفاده حداکثری از توان داخل تصویب شده که قانون بسیار خوبی است اما متأسفانه این قانون به طور کامل اجرا نمی شود.
وی ادامه داد: بر اساس قانون استفاده حداکثری از توان داخل، در صورتی که یک کالا در داخل کشور تولید می شود نباید مشابه آن وارد شود و حتی اگر کالایی در داخل کشور تولید نمی شود وزارت صنعت، معدن و تجارت ملزم است شرایط به تولید رسیدن آنرا فراهم کند و برای ایجاد بسترهای توسعه تولید داخل برنامه ریزی کند.
عبدالملکی تصریح کرد: قطعا در مجلس دهم باید با مطالبه گری و نظارت نمایندگان مردم، شاهد اجرای کامل قانون استفاده حداکثری از توان داخل باشیم.
لطف الله فروزنده در نشست خبری "معیشت و پیشرفت، خواستگاه مجلس دهم" با بیان اینکه نقدهای مختلفی درباره منطق دولت وجود دارد که گاها مطرح می شود، اظهار کرد: کشور باید به صورت سیستمی اداره شود و اگر مجلس و دولت تفکر و دیدگاه واحدی نداشته باشند که همان اقتصاد مقاومتی است، گرفتار می شویم.
وی گفت: دو تفکر برای اداره کشور داریم که یکی "لیبرالی" است و می گوید باید با بیرون ارتباط برقرار کنیم تا سرمایه ها و تکنولوژی داخل کشور بیاید؛ البته طبق فرمایشات مقام معظم رهبری این دیدگاه عقیم است.
نامزد انتخابات مجلس دهم افزود: تفکر دیگر این است که به تفکر داخلی توجه کنیم. مهم ترین مشکل مردم معیشت است و رکود به جایی رسیده که مثل جیوه دماسنج درجه حرارت آن افتاده است؛ برنامه دولت برای رکود را در این حوزه باید جویا شد.
فروزنده خاطر نشان کرد: مجلس می تواند با قانون گذاری همچون سیاست های اصل 44، هدفمندی یارانه ها، مبازه با قاچاق کالا و ارز مشکلات را حل کند ولی وقتی برنامه ششم هیچ هدفی برای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی ندارد چه انتظاری می توانیم داشته باشیم؟!
او با بیان اینکه ائتلاف اصولگرایان با برنامه وارد شده است، ابراز کرد: ترکیب ما 20 نفر اقتصاددان هست که نگاه پیشرفتی و عدالتی در برنامه ها دارند. در این برنامه معتقدیم که در وضعیت موجود باید وضعیت بنگاه های اقتصادی را بررسی کنیم لذا اولین مسئله واردات و مدیریت واردات است.
وی به یکی از بهترین روش ها در این زمینه که توسعه دولت الکترونیکی است، اشاره کرد و گفت: از این طریق می توان اشراف نظر بر واردات و وارد کنندگان داشت. دیگری سیستم بانکی است و باید به سمت حمایت از تولید رود.
او خاطر نشان کرد: 25 راهکار عملیاتی برای اقتصاد نوشتیم و اولین مسئله این است که مردم را مشارکت دهیم؛ مردم در کجا سرمایه گذاری کنند؟ بند اول سیاست اقتصادی مشارکت مردم است و ما معتقدیم قوانین موجود را باید پیگیری کنیم، قوانین مزاحم را حل کنیم و در نهایت به دولت حمایت برسانیم و دنبال جنجال با دولت نیستیم.
نامزد انتخابات مجلس دهم کاهش وابستگی به نفت را یک فرصت دانست و ابراز کرد: تقویت شرکت های دانش بنیان از دیگر رویکردهای ماست زیرا 3000 شرکت موجود در این عرصه داریم و از طرفی370 میلیون بازار هدف مثل عراق و کشورهای همسایه وجود دارد و تقویت بخش خصوصی، بسیار کمک حال در این عرصه است.
او با بیان اینکه باید توزیع عادلانه داشته باشیم، گفت: 30 میلیون تن محصولات کشاورزی چرا باید وارد کنیم؟! امسال رکورد واردات کشاورزی را زدیم.
فروزنده خاطر نشان کرد: ائتلاف اصولگرایان برنامه نوشته است و برنامه داریم دغدغه اصلی مردم را که معیشت است پیگیری کنیم؛ دنبال این هستیم تا برنامه پیشرفت را براساس دستو رهبری ایجاد کنیم و در این راستا گفتمان سازی کنیم.
فروزنده در ادامه این نشست در انتقاد به سهل انگاری دولت برای مبارزه با قاچاق کالا گفت: در مورد مبارزه با قاچاق چندین طرح خوب داشتیم که متأسفانه دولت یازدهم آن را اجرا نکرد. بهعنوان مثال طرحهایی مانند طرح ایرانکد و شبنم برای جلوگیری از قاچاق طراحی شده است که اجرای این طرحها را متوقف کردند و هیچ چیزی نیز جایگزین آن نکردند.
وی ادامه داد: در حال حاضر هیچ برنامه روشنی برای مبارزه با قاچاق نمیبینیم و مشخص است که دغدغه دولت مبارزه با قاچاق نیست. گرچه همواره قاچاق وجود داشته اما ما در دولت قبل تلاش کردیم با طرحهایی مانند ایران کد و شبنم و ایجاد دولت الکترونیک از قاچاق جلوگیری کنیم اما این طرحها را متوقف کردند.
کاندیدای لیست ائتلاف اصولگرایان در انتخابات مجلس دهم افزود: در دولت قبلی 18 هزار پیشخوان دولت درست کردیم اما این موضوع را هم متوقف کردند و حتی یک خدمت نیز به آنها ارجاع ندادند.
فروزنده در پاسخ به سوالی در خصوص ایجاد مناطق آزاد نیز، گفت: مجلس نهم مقاومت کرد و اجازه افزایش مناطق آزاد و 50 الی 60 منطقه را نداد و لایحه دولت نیز با رأی پایینی رأی آورد. بنابراین نگاه مجلس این بود که مناطق آزاد محلی برای واردات کالا است و جلوی آن را گرفت.
وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: امروز کسانی که مسئله فسادشان روشن است پشتیبان برخی لیستهای انتخاباتی هستند و به صورت روشن از این لیستها حمایت میکنند.
معاون برنامه ریزی دولت دهم اضافه کرد: پولهای کثیف قاچاق و واردات عقبه یک لیست انتخاباتی است که این لیست کاملاً سیاسی بوده و به دنبال حل مشکلات اقتصادی کنونی کشور نیست. بنابراین اگر کسانیکه به مجلس میروند استکبار جهانی را باور نداشته باشند و به آنها بگویند که کدخدا و قدرت بزرگ در جهان هستند، مدل اقتصادی را اجرا خواهند کرد که مدل وابستگی است.
وی تأکید کرد: رویکرد اینها لیبرالی است و میخواهند آموزش و پرورش را خصوصی کنند در حالی که انگلیس که مهد لیبرال دموکراسی است آموزش و پرورش را به صورت دولتی اداره میکند اما اینها میخواهند آن را به بخش خصوصی بدهند.
مستقل: اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه های سراسر کشور در نامه ای خطاب به آقایان امینی، امامی کاشانی، موحدی کرمانی، میرمحمدی، محمدی نیک (ری شهری)، شاه آبادی، قمی، تسخیری، سجادی عطاآبادی، دری نجف آبادی، بطحایی، فاضل گلپایگانی و اسماعیلی از آنها خواست تا با اعلام برائت از لیست مورد حمایت انگلیس خط بطلان بر فتنه انگلیسی بکشند. متن این نامه به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
وزیر خارجه انگلستان گفته است که ما منافع داریم در ایران، و ما نمىتوانیم یک کسى که منافع ما را تأمین مىکند- قریب به این معانى- یک کسى که منافع ما را تأمین بکند، از آن پشتیبانى نکنیم. ما دنبال همین معنا هستیم؛ ما هم همین ادعا را داریم . (امام خمینی(ره) صحیفه نور، ج4، ص: 13(
خدمت حضرات آیات و اساتید محترم حوزه و دانشگاه
آقایان امینی، امامی کاشانی، موحدی کرمانی، میرمحمدی، محمدی نیک (ری شهری)، شاه آبادی، قمی، تسخیری، سجادی عطاآبادی، دری نجف آبادی، بطحایی، فاضل گلپایگانی و اسماعیلی
سلام علیکم
نیک مستحضرید که انگلیس خبیث در طول تاریخ چند صده ایران چه جنایتهایی را در حق ملت ایران روا داشته است، از استعمار نفت و اشغال نظامی کشور گرفته که منجر به قحطی بزرگ و از دست رفتن جان میلیون ها ایرانی شد تا راهی کردن وکیل الدوله های خود با کیف انگلیسی به مجلس شورای ملی که تنها مطامع این استعمارگر بزرگ را در دستور کار خود داشته اند؛ از انجام کودتای 28 مرداد32 تا تحریم های گسترده؛ همه و همه نسخه انگلیسی برای ملت ایران بوده است.
و امروز نیز شاهدیم که بعد از 37 سال که دست دخالت انگلیسی در عرصه سیاسی ایران کوتاه شده است، این جرثومه فساد طمع دست اندازی و چیدن آرایش سیاسی مطلوب خود در ساختارهای جمهوری اسلامی را دارد و از این رو برای مجلس خبرگان رهبری لیست مطلوب و دستورالعمل های انتخاباتی طرح ریزی و به مردم ارائه می کند.
برای اولین بار در تاریخ بجای نفی و تحریم انتخابات، بی بی سی رسانه سلطنتی و دولتی انگلیس؛ رسما از جریانی در انتخابات خبرگان رهبری حمایت می کند و مردم را تشویق می کند که به لیست مورد حمایت آقای هاشمی رأی بدهند؛ به گونه ای که امروز همه این لیست انتخاباتی را “لیست انگلیسی” و “انگلیسی پسند” می دانند.
شما حضرات بزرگوار سوابق انقلابی ای دارید و مورد احترام مردم انقلابی هستید اما اگر نسبت به این حمایت انگلیس برائت نجویید از چشم ملت نیز خواهید افتاد! بدانید که انقلاب و اسلام متوقف افراد نمی ماند و خدا دین خود را یاری خواهد کرد اما این فرصتی برای شما است که خود را در مسیر حق ثابت قدم کنید و از این امتحان الهی سربلند بیرون آیید.
همه می دانیم همچنان که خمینی کبیر به ما آموخته است، انگلستان از کسی حمایت نمی کند؛ مگر آنکه آن فرد در مسیر تامین منافع انگلستان در آمده باشد؛ فلذا جریان مورد حمایت این دولتِ منفور؛ می تواند همان جریان تامین کننده منافع این روباه پیر و دشمن دیرین ملت ایران باشد و هوشیاری شما و خارج شدن از این تله دشمن می تواند کور کننده این فتنه باشد.
بصیرت شما بزرگواران در این موقعیت حساس و تاریخی؛ می تواند خط بطلان بر نقشه های دشمن باشد و بی تدبیری در این عرصه می تواند نام شما را به عنوان خواص بی بصیرت در طول تاریخ ایران جاودانه کند؛ فلذا از شما می خواهیم تا خط خود را از دشمن جدا کرده؛ مرزبندی و برائت خود را از لیست هایی که مورد حمایت کشورهای بیگانه چون انگلیس قرار می گیرد اعلام نمایید.
در فتنه ها این خواص هستند که نقششان تاثیرگذار است و بدانید که آنچه امروز شما انجام می دهید می تواند تاریخ را تغییر دهد؛ یا برگ زرینی در کارنامه شما باشد و یا لکه ای سیاه بر آن!؛ بدانید که مردم آنچه را که نتیجه و خواست دشمن است انجام نخواهند داد و قطعا عکس آن عمل می کنند اما این شما هستید که با رفتار خود نام خود را در تاریخ ثبت می کنید چه به نیکی و چه به بدنامی!
و السلام علیکم و رحمه الله
اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه های سراسر کشور